Dölj filter
Filters 0
Sortera efter:
Filters 0
  • LOCKFÅGEL GRÄSAND HANE 100
  • LOCKFÅGEL GRÄSAND HANE 100
  • LOCKFÅGEL GRÄSAND HANE 100
  • LOCKFÅGEL GRÄSAND HANE 100
  • LOCKFÅGEL GRÄSAND HANE 100
LOCKFÅGEL GRÄSAND HANE 100
SOLOGNAC
8494145

LOCKFÅGEL GRÄSAND HANE 100

89 kr
  • LOCKFÅGEL GRÄSAND HANE 100
  • LOCKFÅGEL GRÄSAND HANE 100
  • LOCKFÅGEL GRÄSAND HANE 100
  • LOCKFÅGEL GRÄSAND HANE 100
  • LOCKFÅGEL GRÄSAND HANE 100
LOCKFÅGEL GRÄSAND HANE 100
Färg :
Storlek :
Ej i lager

Denna bulvan föreställande en gräsand från Solognac är framtagen för sjöfågeljakt och gör att du kan skapa en komplett, oerhört realistisk och naturlig flock.

FÖRDELAR

Optisk effektivitet

Optisk effektivitet

Realistiska former och färger och fjäderdräkt med 3D-relief.
Soliditet

Soliditet

Huvudmaterial i tålig termoplast för att hålla längre.
Beständighet mot saltvatten

Beständighet mot saltvatten

Färg och huvudmaterial tål saltvatten.
Flytbarhet

Flytbarhet

Bulvanen har en köl som gör att den flyter optimalt även i gropig sjö.

TEKNISK INFORMATION

En realistisk bulvan i form av en and för att maximera chanserna att locka till sig änder

Denna bulvan i plast är den första andbulvan som tagits fram helt av våra team, eftersom vi utgått från ett konstaterande av att det inte fanns några realistiska vettar till överkomligt pris i Europa. Vårt mål hos Solognac är att främja mötet mellan änder och vildmarksälskare: för att uppnå det måste man göra avståndet kortare mellan jägare och andfåglar. Därför spelar plastbulvanens grad av realism (i fråga om färger, former och placering) en avgörande roll.

Stegen som krävdes för att utforma denna gräsandsvette

Det krävdes flera månaders utvecklingsarbete för att nå fram till denna bulvan. Allt började med att en träskulptör skapade den första prototypen. På det följde ett arbete med 3D-modellering, liksom diverse justeringar av form och attityd för att erbjuda en lockfågel som är mer verklig än naturen själv. Efter olika steg med färgsättning och 3D-texturering av fjäderdräkten med avbrott för tester på fältet nådde man fram till en bulvan med oerhört realistiska färger.

Bulvanens realism: en avgörande förutsättning

När man jagar från gömsle/vindskydd är det viktigt att flocken är så massiv, komplett och realistisk som möjligt för att kunna lura vildänderna.Tack vare detta tillbehör ger den flock som bildas (vi rekommenderar att man också fördelar några sådana här vettar bland lockfåglarna) maximal chans att få änder att gå ned på vattnet. På samma sätt är denna vette oerhört effektiv vid sträckjakt, antingen det handlar om en våtmark eller en vattensamling som lämpar sig för att komma i kontakt med viltet.

Varför gör egenskaperna hos denna bulvan i form av en gräsand den till ett oundgängligt tillbehör?

För att garantera att denna bulvan flyter optimalt i både gropig sjö och lite vågor, har dess köl ballast. Och när man vet att dessa vettar kan ligga på plats i vattnet i flera månader, har våra tekniker som är hängivna sjöfågelsjägare valt ett huvudmaterial i tålig termoplast som ger bättre hållbarhet när det utsätts för vädrets makter och årstidernas växlingar. Observera slutligen att färgen har egenskaper som gör att den står emot eventuell påverkan av saltvatten.

En tålig lockfågel för att hålla under flera säsonger

Mot bakgrund av feedback från våra användare som jagar från gömslen och vindskydd, har även plasten valts för att stå emot påfrestningarna under transport (i bil, båt, väska osv.) och förvaring under och efter jaktsäsongen. Våra team har jobbat med denna för varje god vildmarksälskare avgörande faktor, för att ge bulvanen längsta möjliga livslängd. För att undvika att den blänker i ljuset från fullmånen, är den dessutom mattlackerad.

Men hur står det till med ekodesignen?

Men det är inte allt! Under hela processen för att ta fram denna vette har miljöpåverkan av dess utformning varit en röd tråd. I stället för att inrikta sig på att använda klassisk plast för att ta fram bulvanen, har Clément, vår ingenjör, kunnat begränsa miljöpåverkan. Hur går det till? Genom att använda 100 % återvunnen högdensitetspolyeten. Det betyder alltså att man kommer att kunna återvinna dessa konstgjorda lockfåglar när de ”tjänat ut”.

Mått och vikt

Hane och svart
Längd: 46 cm
Bredd: 18 cm
Höjd: 22 cm
Vikt med ballast: 555 g

Hona
Längd: 38 cm
Bredd: 18 cm
Höjd: 22 cm
Vikt med ballast: 480 g

Tips for storage and maintenance

Handtvätt

Storage tips

Förvaras torrt och mörkt.

Restrictions on use

Håll på avstånd från värmekällor.

TESTS AND WARRANTY

Test product

Dessa lockfåglar har testats av våra ambassadörer och testpatruller vid sjöfågeljaktpass i norra Frankrike, i Gironde och i Camargue.

Warranty

2 Years

Videor