Pga hög efterfrågan på beställningar kan det tyvärr bli vissa förseningar. Vi ber om ursäkt för besväret
En full guide till att köpa en basketkorg för ditt hem

En full guide till att köpa en basketkorg för ditt hem

Visa hur bra du är på basket genom att sätta upp en basketkorg i ditt hem!

Oavsett om du drömmer om att spela för NBA och vill spela på elitnivå eller bara vill skjuta frikast på din fritid, kan en basketkorg bli en viktig del av ditt hem för hela familjen.

Men var börjar du? Vilken typ är bäst för dig och dina behov? Du måste ta hänsyn till en mängd olika faktorer, från var du ska placera basketkorgen till vilket material backboard:en är gjord av. Det finns ett antal stilar och kombinationer, så låt oss ta en chans för att hitta den typ som passar dig bäst.

Var du placerar basketkorgen

Innan du köper din basketkorg behöver du hitta ett område med gott om plats. Ett platt, stenlagd område är oftast bäst, vilket gör uppfarter till ett populärt alternativ. Om du bestämmer dig för att placera en basketkorg på gatan eller trottoaren, var noga med att tänka på säkerheten på gatan.

Hur mycket plats krävs det för att sätta upp en basketkorg?

Olika typer av basketkorgar

När du vet vart din basketkorg ska gå, börja titta på de olika typerna som finns tillgängliga. Var och en har sina egna fördelar, med designer som är skapade för en mängd olika spelare:

Om du övar på att sätta 3-poängare mot en vägg som är gjord av tegelsten så kommer bollen att studsa annorlunda jämfört med om man studsar bollen från en basket-skiva.

Om du vill se hela vårt utbud av basketkorgar så kan du klicka här!

Basketskivan

Materialet som används i brädan kommer att påverka hur bollen studsar från den samt basketkorgens hållbarhet.

Storlek på basketkorgen och dess skiva

Ta också hänsyn till storleken på skivan för basketkorgen. Våra minsta basketkorgar har storleken 38 x 28,5 x 7,5 cm som är för barn och lek medan en vanlig basketkorgs skiva har storleken 116 x 77 x 2,3 cm med en basketring som sträcker ut sig 49 cm. Oftast hängs våra basketkorgar med skivor i den storleken på uppfarter eller på platser där 2 till 10 personer kan spela.

Viktigt att tänka på när du köper en basketkorg

Efter att du har sett till att basketkorgens storlek och placering är rätt så bör du se över de andra delarna av det som utgör basketkorgen.

Nu när du vet vad du letar efter så är det dags att skapa din egna spelplan! Hör av dig till oss om du behöver hjälp med att välja rätt utrustning för basket! Du kan se hela vårt utbud när du klickar här!