Referens : 8607822
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
LANDHOCKEYKLUBBA

Landhockeyklubba tonåring glasfiber standard bow FH500 grå turkos KOROK

KOROK
Decathlon
tills 399kr -%

Från

399kr**
DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice / Sedan den

Från Till

* Försäljning från till Så långt lagret räcker
* Från så långt lagret räcker
  • Postombud (gratis över 399KR) Beräknat leveransdatum 10/11/2020 49kr
  • Hemleverans Beräknat leveransdatum 12/11/2020 149kr
399kr -%
Innan0krNu399kr**
DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice / Sedan den

* Från Till

* Försäljning från till Så långt lagret räcker
Lagerstatus i butik
Framtagen för tonåringar på avancerad nivå som behöver mer kraft (100 % glasfiber) Landhockeyklubban Korok för junior är perfekt för nybörjaren.

Produktens fördelar

Bankontroll 100 % glasfiber kräver bättre bollkontroll
Styrka 100 % glasfiber ger mer kraft
bollkänsla Klubbans flexibilitet gör att du känner bollen bra i andra änden.
Hanterbarhet 100 % glasfiber och standard bow ger möjlighet att utvecklas
Vibrationsdämpning 100 % glasfiber ger mindre absorbering
Ergonomiskt grepp Klassiskt grepp, slät yta.
Soliditet 100 % glasfiber ger bättre tålighet

Teknisk information

Material:

100% glasfiber.

Kurva och vikt

Standard bow: 20 mm/250 mm; Vikt: 480 g +/- 10 g i stl 35"

Detaljer

Glasfiber 1080 tex. Ihålig struktur med två kanaler. Standardhuvud 45° för hanterbarhet. Greppet i polyuretan (PU) på 1,8 mm gör att klubban ligger bra i handen

Godkänt av våra atleter

Jill Boon (före detta kapten som har spelat 302 landskamper med belgiska landslaget, OS-spelare i London 2012, spelare hos Royal Racing Club i Bryssel, Belgien), Berta Bonastre (spelare i spanska landslaget, bronsmedaljör i VM år 2018 och EM år 2019, OS-spelare i Rio år 2016, på väg mot Tokyo 2021 och spelare hos Club Egara, Spanien)

Godkänt av våra atleter (fortsättning)

Thomas Briels (kapten i belgiska landslaget, trefaldig OS-spelare (Peking 2008, London 2012 och Rio 2016), olympisk silvermedaljör i Rio på väg mot Tokyo 2021, världsmästare år 2018, EM-vinnare år 2019, kapten för Oranje-Rood i Nederländerna) och Victor Charlet (kapten för franska landslaget, spelare hos Waterloo Ducks i Belgien, VM-spelare år 2018).

Vad är klubban gjord av?

Historiskt sett är klubborna gjorda i trä (ask, mullbärsträd) men numera är majoriteten (framför allt de mer tekniska) gjorda i material som glasfiber, kolfiber eller aramidfiber (Kevlar är det ofta förekommande märket för aramidfiber). Det går att hitta klubbor i 100 % trä, träklubbor med förstärkningar i glasfiber eller kolfiber, klubbor i 100 % glasfiber och klubbor i glasfiber med alltmer ökande kolfiberinslag

Vad är klubban gjord av? (forts.)

(ofta med 5–10 % aramid vid stort antal procent i kolfiber).

Varför dessa material?

Glasfiber är hårdare, styvare, lättare och tåligare än trä. Därför får man mer kraft men mindre kontroll. Kolfiber är ännu lättare och styvare vilket ger ännu mer kraft, men ännu mindre kontroll om man inte har en hög teknisk nivå på sitt spel. Aramidfiber används som ett komplement till kolfiber, i skaftet för att minska vibrationer och/eller i änden för bättre slittålighet.

Hur tillverkas en klubba i sammansatta material?

En klubba i sammansatta material har flera lager av fiber runt en ihålig del. Blandningen av material, antal lager med fiber och strukturen i mitten varierar på olika klubbor. I slutändan ger procenthalten kolfiber inte mycket information om klubbans användarvänlighet.

Vilken komposition ska man välja?

Juniorer som är nybörjare kan använda en träklubba. Efterhand som de lär sig mer, kan de avancera till en klubba i glasfiber och sedan en klubba med en procenthalt kolfiber. Vuxna som är nybörjare kan börja direkt med en klubba i glasfiber. Vuxna på medelnivå eller expertnivå bör välja kolfibermängd efter vilken typ av spel de föredrar (för att hitta balansen mellan kontroll och kraft).

Vad är en kurva?

En landhockeyklubba är inte rak, utan har en kurva (”bow” på engelska). Kurvan kännetecknas genom sin maxhöjd (det maximala vertikala utrymmet mellan en klubba som står på marken, och själva marken) samt genom vilket ställe denna maxhöjd sker på. Det mäts från längst ut på klubbhuvudet (vilket kallas punkten där maxkurvan är)

Vad är en kurva? (forts.)

Traditionellt sett är denna maxhöjd 15 mm och denna punkt för maxkurvan är belägen halvvägs upp på klubban.

Olika typer av kurva

Man talar om "standard bow" (med bow menar man kurva) när höjden på maxkurvan är mellan 17 till 20 mm och punkten är vid 300 mm. En "mid bow"-klubba har generellt en höjd på maxkurvan mellan 23 och 24 mm och en punkt vid 300 mm. En "low bow"-klubba är generellt på 24 till 25 mm och 250 mm. En "extra low bow"-klubba är på 24 till 25 mm och 200 mm.

FIH-standard för kurvan

Enligt FIH-standard ska punkten för maxkurvan på en landhockeyklubba ligga vid minst 200 mm och höjden för denne ska vara på max 25 mm.

Vilken kurva ska man välja?

Nybörjare bör välja en "standard bow". Erfarna spelare eller experter som vill ha kontroll för att kunna passa eller skjuta bör välja en klubba med "mid bow". Experter som vill kunna dribbla och ha perfekt bollkontroll vid snabba rörelser kan välja en klubba med "low bow". För att kunna göra s.k. "drag-flicks" bör man ha en klubba som har "extra low bow".

Hur mycket väger en klubba?

De flesta klubbor för vuxna (stl. 36,5"-37,5") väger mellan 520 och 580 g. En juniorklubba väger allt från 400 g. Två klubbor i samma modell kan skilja 20-30 g i vikt på grund av tillverkningsprocessen.

FIH-standard för vikten

Enligt FIH-standard är maxvikten på en klubba 737 g.

Varför är balanspunkten viktig?

Vid samma vikt är det fördelningen av massan i klubban som är avgörande. Balanspunkten är tyngdpunkten på klubban som mäts från längst ut på klubbhuvudet. En balanspunkt som är mer mot skaftet ger en känsla av lätthet. Det ger en mer hanterbar klubba. En balanspunkt som är mer mot klubbhuvudet (framtung) ger en känsla av tyngd. Det ger mer kraft.

Vilken vikt/balans ska man välja?

Om du vill ha en hanterbar klubba så ska du välja en lätt klubba med balanspunkt mot skaftet. Om du hellre vill ha kraft bör du välja en tyngre klubba som är framtung.

Vilken storlek ska jag välja?

Storleken mäts i tum ("). 1"=2,54 cm. Juniorstorlekar sträcker sig vanligtvis från 24 till 35 tum. För juniorer: Placera klubban vertikalt med klubbhuvudet i marken, framför barnet som står rakt. Välj en klubba där skaftet når upp till naveln på barnet. För en vuxen är standardstorleken 36,5".

FIH-standard för storleken

Enligt FIH-standard är maxlängden på en landhockeyklubba 41" (105 cm).

Allmänna råd när du väljer klubba

Den klubba som passar dig är den som har en bra kombination av rätt storlek, komposition (och innerstruktur), kurva, vikt och balanspunkt.

Kreatörer

Denna klubba har tagits fram i samarbete med vårt passionerade utvecklingsteam för hockeyprodukter (däribland produktchefer, designers, ingenjörer, stylister, tekniker och spelarna Jill Boon, Berta Bonastre, Thomas Briels och Victor Charlet), spelare i våra partnerklubbar och team, Decathlons specialister på utveckling av industriella kompositmaterial samt en av världens två främsta klubbtillverkare.

Information

All information som nämns här är den från tillverkaren eller den vi fått från utvärdering av varuproverna.

Uppdelning

Junior/avancerad/glasfiber/standard bow

Storlekar

33 |34 | 35 |

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Shaft
100% Glasfiber
Grepp 1
100% Polyuretan
Förvaringstips Ta bort grus som kan fastna på klubban. Rengör med en våt trasa. Damma av eller torka av vid behov.

Vårt engagemang

Jill Boon (Belgien), Berta Bonastre (Spanien), Thomas Briels (Belgien) och Victor Charlet (Frankrike)
Så testas produkten Våra klubbor testas i laboratorium och på plan av vår testpanel, under riktiga spelförhållanden.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen