Referens : 8563505
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
PULSKLOCKOR LÖPNING

KLOCKAN CARDIO LÖPNING KALENJI HR 500 KALENJI HR 500 VIT KALENJI

KALENJI
3/5
3/5
Decathlon
För löpare som vill ha en lättanvändlig pulsklocka med kaloriräkning. Sportklockan hjälper dig hitta rytmen och tekniken, och bränna fler kalorier!

Produktens fördelar

Mätning Pulsmätning vid handleden, kronometer och antal förbrukade kalorier.
Coachingfunktion Automatiska zoner (komfort, uthållighet, motstånd) och manuella.
Sikt Skärm som är avläslig i solljus.
Kapacitet 2,5 dagar i träningsläge och 30,5 dagar i klockläge.
Vattentäthet Vattentät 5 ATM. Du kan simma vid ytan.
Användarkomfort Mät pulsen på handleden
Anslutning Pulsmätarvärdet kan skickas till appen Decathlon Coach.

Teknisk information

Varför springa med pulsklockan?

Pulsen mäts i slag per minut.Ju mer intensivt du anstränger dig, desto snabbare slår hjärtat, och värdet för slag per minut ökar.
Klockan HR500 känner till din puls, och kan känna igen i vilken fas du befinner dig: Uppvärmning, komfort, uthållighet, motstånd, maxläge. Varje olika ansträngningsfas påverkar din kropp på olika sätt: bekvämt utövande, viktnedgång, bra uthållighet osv.

Pulsmätning på handleden

Sportklockorna mäter bekvämt pulsen vid handleden.Under mer än 4 år har våra team på avdelningen för produktutveckling prövat olika tekniker för att mäta pulsen på handleden.
Vi valde att använda en optisk teknik för pulsmätning för mer komfort och garanterat bra signal.

Förbättra din kondition

Har du tendens till att vara helt uttröttad mot slutet av rundan? HR500 från Decathlon hjälper dig att justera i realtid för att undvika att du upplever svårigheter. I din komfortzon kan du prata medan du springer.I uthållighetszonen blir ansträngningen mer intensiv men du bibehåller en bra rytm.I motståndszonen blir du andfådd efter några minuter.

Springa för att gå ner i vikt

Springer du för att hålla formen?"Komfort"-zonen är särskilt intressant, då du i den bränner mest fett samtidigt som du slipper att bli andfådd. I den här zonen befinner sig inte kroppen i en stressig situation.Kroppen hinner förvandla fettet för att omvandlas till energi för musklerna.

Hitta träningsprogram

Din puls under träningen kan skickas direkt till appen Decathlon Coach.
Decathlon Coach är en kostnadsfri app som guidar och hjälper dig under träningen.

Hur räknas mina ansträngningszoner

Dina olika zoner räknas ut automatiskt med hjälp av din arbetspuls (arbetspuls = maxpuls - vilopuls).
Din maxpuls räknas ut med hjälp av din ålder och ditt kön. Normalt sett är vilopulsen 70 bpm.
Uppvärmning: < 60 % av din arbetspuls.
Komfort: 60-70 % av din arbetspuls.
Uthållighet: 70-80 % av din arbetspuls.
Motstånd: 80-90 % av din arbetspuls.
Hårt motstånd: 90-100 % av din arbetspuls.

Pulsmätning på handleden: hur funkar det?

När du tränar slår hjärtat snabbare. Blodgenomströmningen i venerna ökar. Det gröna ljuset på armbandets insida möjliggör för HR 500 att läsa av blodflödet under huden, och därmed också pulsen. Denna optiska teknologi är helt integrerad i klockan: Du behöver inte längre något bälte!

Mäter pulsklockan med mindre precision än ett pulsbälte?

Under våra tester såg vi att en optisk mätning har en precision på +/- 2 bpm i genomsnitt. Mätningen är lite mindre reaktiv vid intervallträning.Vi anser, precis som många löpare, att fördelarna med en pulsklocka är betydligt fler än nackdelarna.

Hur ska HR 500 bäras?

För att garantera en optimal pulsmätning så ska klockan HR 500 placeras på handleden efter det lilla utskjutande benet på handleden.
Mätaren måste vara i kontakt med huden så den måste sitta åt rätt så hårt. Den optiska pulsmätaren fungerar sämre om klockan sitter för löst.Titta gärna på videon nertill på den här sidan.

Fungerar den optiska pulsmätaren HR 500 på alla typer av hud?

Teknologin för pulssensorn i HR 500 är gjord för alla hudfärger och hårväxter. På mörk eller tatuerad hud kommer en mindre andel ljus reflekteras. Sensorn anpassar sig då genom att skicka mer ljus eller justera sensorns ljuskänslighet. Om du ändå upplever problem ber vi dig kontakta vårt team på webbplatsen support.decathlon.fr.

Passar den optiska pulsmätaren i HR 500 alla sporter?

Pulsmätarteknologin i HR 500 är optimerad för sporter med repetitiva rörelser så som löpning, gång eller cykling. För sporter med osynkroniserade rörelser som gympa, styrketräning, racketsporter och lagsporter kan du märka att mätningen blir fel.

Manuella pulszoner

Om du vill träna inom en zon med precision, kan du lägga till den manuellt.En grafiskt indikator på skärmen, liksom en ljudsignal, informerar dig om du kommer utanför zonen.Du kan även föra in din vilopuls och maxpuls om du känner till dem.

Jämför dina joggingturer

Med klockan HR 500 kan du se en sammanfattning av dina senaste löpningsturer. Du kan se tid, medelvärde för träning och antal brända kalorier för varje runda.

Batteritid & laddning

HR 500 har en batteritid med 30,5 dagar som klocka och 2.5 dagar i aktivitetsläge. Den laddas med medföljande USB-kabel.

Mått

Skärmens diameter: 25mm
Tjocklek: 14 mm
Vikt: 34.4 g

Garanti och kundservice

DECATHLONS produkter har 2 års garanti. Om du har frågor kan du söka på hemsidan support.decathlon.fr. Du hittar rekommendationer om hur du använder produkten på bästa sätt: bruksanvisningar, svaren på de vanligaste frågorna och instruktionsvideor. För att ge så bra service som möjligt finns vårt supportteam tillgängligt 24/7 för att personligen svara på dina frågor.

Restriktioner

Denna klocka är avsedd för sport och fritid.Detta är inte en medicinsk övervakningsanordning.Informationen från klockan är endast för vägledande syfte Det rekommenderas inte att använda pulsmätning i vatten.

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Handled
90% Silikon, 10% Rostfritt stål
Stomme
20% Rostfritt stål, 10% Polymetylmetakrylat (PMMA), 70% Akrylnitrilbutadienstyren
Board
70% PCB, 30% Koppar

Vårt engagemang

Så testas produkten Hos Kalenji testas alla produkter av en användarpanel under de förhållanden för vilka de utformades. Dessa tester utförs och övervakas av ett team av ingenjörer som är utvalda för detta uppdrag. Dessa tester gör det möjligt för produktchefer, ingenjörer och hela Kalenjis utvecklingsteam att utveckla och skapa tekniska produkter som garanterar användarnas belåtenhet.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen