Referens : 8359207
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
KLÄTTERSKOR

Klättersko - VERTIKA kardborrband ljusgrön/blå SIMOND

SIMOND
3.1/5
3.1/5
Decathlon
En prestationsinriktad modell framtagen av våra designers i samarbete med expertklättrare. Den ger särskilt bra grepp på små steg vid klippklättring. Söker du en mångsidig och teknisk klättersko? Den här modellen har en mycket precis tå och en hälkonstruktion som underlättar hälkrokar. Gummit Vibram XS Grip ger bra fäste.
GRATIS frakt till din Decathlonbutik
365 dagars öppet köp
GRATIS returer
Boka online
Hämta inom 2 timmar
Betala online

Produktens fördelar

Användarkomfort Form som omsluter foten väl.
Två kardborrband för att justera åtdragningen.
Styvhet Sulan är medelstyv för att stödja foten.
Precision Aningen asymmetrisk form och spetsig tå för ökad precision.
Fäste Sula i Vibram XS Grip.
Greppytor framtill och över hälen för tå- och hälkrokar.
Lätt att ta på/av sig Dras åt med 2 kardborrband för att snabbt tas på och av.

Teknisk information

Skons form

Formen är krökt, kraftigt asymmetrisk och med ett åtstramande hälband (medelnivå). Den här designen ger bra kraft och precision, och gör det lätt att skjuta ifrån på små steg.
OBS! Den här formen, som är anpassad för teknisk klättring, gör skon lite mer obekväm, särskilt för dig med "grekisk fot" (där den andra tån är längre än stortån). Därför har vi valt en medelnivå som ger bra avvägning mellan komfort och effektivitet.

Skons sula

Gummit Vibram® XS GRIP som mellan- och yttergummi.
XS Grip är ett mjukt gummi som ger en hög nivå av fäste och en bra känsla på framför allt platta och rundade steg.

Skons ovandel

Skons främre del är tillverkad i det ventilerande konstlädret Lorica®, som ger bra smidighet och precision. Ovandelen är i övrigt tillverkad i läder. Åtdragning med 2 kardborrband.

Välja storlek

Om du klättrar på medelnivå rekommenderar vi att välja klätterskor i en något mindre storlek än din vanliga (1/2–1 storlek mindre), men för att fötterna ska utveckla rörlighet, proprioception och styrka är det viktigt att inte välja så tajta skor att du lider av det.
Om du klättrar på expertnivå rekommenderar vi att ta dig tid att prova olika storlekar (1–2 storlekar under din vanliga) för att hitta den som ger bäst avvägning mellan komfort och kompression, för ökad kraft i frånskjuten.

Skötselråd

Vårt första råd är att inte tvätta klätterskorna i tvättmaskin. Rörelserna och temperaturen i maskinen riskerar att förstöra dem. Vi rekommenderar handtvätt, med en svamp blött antingen i vanligt vatten eller i tvålvatten. Det är viktigt att sedan låta skorna lufttorka i en jämn, inte alltför hög temperatur. Lägg dem inte på ett element eller i solen, till exempel. Vi rekommenderar att tvätta skorna regelbundet för att öka deras livslängd.

Omsulning

Är sulgummit utslitet? Släng inte dina klätterskor för det. Det är synd både med tanke på miljön och på plånboken.
Så fort du börjar skymta syntetlädret genom gummit bör du sluta att använda skorna och få dem omsulade direkt. Om det går hål på syntetlädret kan skorna inte längre sulas om.

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Sula i
100% Gummi
Ovandel i
70% Spaltskinn av nöthud, 30% Polyuretan
Insida i
70% Spaltskinn av nöthud, 30% Polyuretan
Förvaringstips Undvik förvaring på platser som är alltför varma (i en bil på sommaren eller nära en värmekälla) eller alltför fuktiga.
Förvaras på en torr och tempererad plats.

Vårt engagemang

Godkänd av våra partners, ett team professionella klättrare som har testat skon på leder från 5C till 7A.
Så testas produkten Våra klätterprodukter designas av våra team baserade i Chamonix-dalen, vid foten av Mont Blanc (Frankrike). Våra tekniska partners testar dem i bruk för att kontrollera att de håller måttet i verkliga klättersituationer.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen