Referens : 8359210
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
KLÄTTERSKOR

KLÄTTERSKO SLIP-ON - VERTIKA SIMOND

SIMOND
4.5/5
4.5/5
Decathlon
En prestationsinriktad modell framtagen av våra designers i samarbete med expertklättrare. Den är framför allt utformad för volymer och överhäng på klättergym. Vill du klättra med bra känsel? Då är den här mjuka klätterskon något för dig. Den ger goda möjligheter till hälkrokar och har en mycket precis tå. Gummit Vibram XS Grip ger otroligt bra fäste.
GRATIS frakt till din Decathlonbutik
365 dagars öppet köp
GRATIS returer
Boka online
Hämta inom 2 timmar
Betala online

Produktens fördelar

Komfort Form som omsluter foten.
Styvhet Sulan är mjuk för att ge ökad känsel vid inomhusklättring och bouldering.
Precision Aningen asymmetrisk form och spetsig tå för ökad precision.
Fäste Sula i Vibram XS Grip.
Greppytor framtill och över hälen för tå- och hälkrokar.
Lätt att ta på/av sig Klätterskon är elastisk vilket gör den enklare att ta på och av mellan väggar.

Teknisk information

Skons form

Aningen asymmetrisk, lägger vikten på stortån: den här formen gör det lättare att trycka ifrån även på mycket små fotsteg, med nackdelen att det gör skon mindre bekväm (särskilt för dig med så kallad "grekisk fot", där "pektån" är längre än stortån).
Formen är anpassad för teknisk klättring.

Skons sula

Vibram® XS GRIP-gummi i mellan- och yttersula för utmärkt fäste och nötningsbeständighet.

Skons ovandel

Skons främre del är tillverkad i det ventilerande konstlädret Lorica®, som ger bra smidighet och precision. Ovandelen är i övrigt tillverkad i läder.

Välja storlek

Om du klättrar på medelnivå rekommenderar vi att välja klätterskor i en något mindre storlek än din vanliga (1/2–1 storlek mindre), men för att fötterna ska utveckla rörlighet, proprioception och styrka är det viktigt att inte välja så tajta skor att du lider av det.
Om du klättrar på expertnivå rekommenderar vi att ta dig tid att prova olika storlekar (1–2 storlekar under din vanliga) för att hitta den som ger bäst avvägning mellan komfort och kompression, för ökad kraft i frånskjuten.

Skötselråd

Vårt första råd är att inte tvätta klätterskorna i tvättmaskin. Rörelserna och temperaturen i maskinen riskerar att förstöra dem. Vi rekommenderar handtvätt, med en svamp blött antingen i vanligt vatten eller i tvålvatten. Det är viktigt att sedan låta skorna lufttorka i en jämn, inte alltför hög temperatur. Lägg dem inte på ett element eller i solen, till exempel. Vi rekommenderar att tvätta skorna regelbundet för att öka deras livslängd.

Omsulning

Sulgummit slits snabbt ut när man klättrar mycket. Vid regelbunden användning är gummits livslängd oftast mellan ett halvår och ett år, men den beror på många olika faktorer, till exempel bergart i klippan eller material i klättergreppen, din klätterstil och hur mycket smuts gummit utsätts för. Så snart syntetlädret börjar synas genom gummit är det dags för omsulning, för om det går hål på syntetlädret blir skon svår att sula om. Du kan få dina klätterskor omsulade i våra butiksverkstäder.

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Sula i
100% Gummi
Ovandel i
70% Spaltskinn av nöthud, 30% Polyuretan
Insida i
70% Spaltskinn av nöthud, 30% Polyuretan
Förvaringstips Undvik förvaring på platser som är alltför varma (i en bil på sommaren eller nära en värmekälla) eller alltför fuktiga.
Förvaras på en torr och tempererad plats.

Vårt engagemang

Godkänd av våra partners, ett team professionella klättrare som har testat skon på leder från 5C till 7A.
Så testas produkten Våra klätterprodukter designas av våra team baserade i Chamonix-dalen, vid foten av Mont Blanc (Frankrike). Våra tekniska partners testar dem i bruk för att kontrollera att de håller måttet i verkliga klättersituationer.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen