Referens : 8091314
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
KLÄTTERSKOR

Klättersko MIURA VS LA SPORTIVA

LA SPORTIVA
5/5
5/5
Decathlon
Utvald av vårt team för dig som söker en prestationsinriktad sko som ger bra grepp på små steg vid klippklättring. Sulan i Vibram XS Edge ger gott fäste. Tack vare det patenterade P3-systemet behåller skorna sin böjda form med tiden. Denna modell är perfekt för tävlingar, och formen passar de flesta klättrare.

Produktens fördelar

Komfort Form som omsluter foten.
Kardborrbanden låter dig justera hur tajt skon sitter.
Styvhet Styv sula som ger ökad kraft på små fotsteg.
Precision Mycket böjd form och en spetsig tå som ger god precision på små fotsteg.
Fäste Gummi: Vibram XS Edge 4mm. Utmärkt fäste och nötningsbeständighet.
Lätt att ta på/av sig De tre kardborrbanden gör att du snabbt kan sätta på dig skon.

Teknisk information

Välja storlek

Om du klättrar på medelnivå rekommenderar vi att välja klätterskor i en något mindre storlek än din vanliga (1/2–1 storlek mindre), men för att fötterna ska utveckla rörlighet, proprioception och styrka är det viktigt att inte välja så tajta skor att du lider av det.
Om du klättrar på expertnivå rekommenderar vi att ta dig tid att prova olika storlekar (1–2 storlekar under din vanliga) för att hitta den som ger bäst avvägning mellan komfort och kompression, för ökad kraft i frånskjuten.

Skons form

Skon är assymetrisk och har en ny, mer omslutande häl som ger bra komfort och grepp.

Skons sula

Vibram® XS Edge 4 mm: en typ av gummi som ger mycket effektivt fäste.

P3 System

P3 System (Permanent Power Platform)
P3-systemet får skons böjda form att hålla längre.

Skötselråd

Vårt första råd är att inte tvätta klätterskorna i tvättmaskin. Rörelserna och temperaturen i maskinen riskerar att förstöra dem. Vi rekommenderar handtvätt, med en svamp blött antingen i vanligt vatten eller i tvålvatten. Det är viktigt att sedan låta skorna lufttorka i en jämn, inte alltför hög temperatur. Lägg dem inte på ett element eller i solen, till exempel. Vi rekommenderar att tvätta skorna regelbundet för att öka deras livslängd.

Omsulning

Sulgummit slits snabbt ut när man klättrar mycket. Vid regelbunden användning är gummits livslängd runt ett halvår, men den beror på många olika faktorer, till exempel bergart i klippan eller material i klättergreppen, din klätterstil och hur mycket smuts gummit utsätts för. Så snart syntetlädret börjar synas genom gummit är det dags för omsulning, för om det går hål på syntetlädret blir skon svår att sula om. Du kan få dina klätterskor omsulade i våra butiksverkstäder.

Se mer Se mindre

Material och råd

Förvaringstips Undvik förvaring på platser som är alltför varma (i en bil på sommaren eller nära en värmekälla) eller alltför fuktiga. Förvaras torrt.

Vårt engagemang

Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen