Referens : 8550817
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
KLÄTTERSKOR

Klättersko - EDGE snörning 2 ljusgrön/blå SIMOND

SIMOND
5/5
5/5
Decathlon
Utvecklad tillsammans med expertklättrare. En prestationsinriktad modell som ger bra grepp på små steg vid klippklättring. Sula i Vibram XS Grip för ökat fäste. Gillar du att göra långa multipitchturer? Med de här skorna på fötterna kan inget stoppa dig. Modellen har gjorts tajt men samtidigt bekväm, utan avkall på precisionen.

Produktens fördelar

Komfort Snörningen ger god anpassning till fotens volym.
Styvhet Styv, spänd sula som ger god kraft på riktigt små fotsteg.
Precision Asymmetrisk, böjd form med spetsig tå för ökad precision.
Grepp Sula i Vibram XS Grip.
Greppytor framtill och över hälen för tå- och hälkrokar.
Lätt att ta på/av sig Dras åt med snörning, så att du kan anpassa hur hårt skon sitter.

Teknisk information

Skons form

Formen är kraftigt krökt, kraftigt asymmetrisk och med ett åtstramande hälband (medelnivå). Den här designen ger optimal kraft och precision, och gör det lätt att skjuta ifrån på små steg.
OBS! Den här formen, som är anpassad för teknisk klättring, gör skon mer obekväm, särskilt för dig med "grekisk fot" (där den andra tån är längre än stortån).

Skons sula

Gummit Vibram® XS GRIP ger utmärkt fäste, även på plana och rundade ytor.

Välja storlek

Om du klättrar på medelnivå rekommenderar vi att välja klätterskor i en något mindre storlek än din vanliga (1/2–1 storlek mindre), men för att fötterna ska utveckla rörlighet, proprioception och styrka är det viktigt att inte välja så tajta skor att du lider av det.
Om du klättrar på expertnivå rekommenderar vi att ta dig tid att prova olika storlekar (1–2 storlekar under din vanliga) för att hitta den som ger bäst avvägning mellan komfort och kompression, för ökad kraft i frånskjuten.

Skötselråd

Vårt första råd är att inte tvätta klätterskorna i tvättmaskin. Rörelserna och temperaturen i maskinen riskerar att förstöra dem. Vi rekommenderar handtvätt, med en svamp blött antingen i vanligt vatten eller i tvålvatten. Det är viktigt att sedan låta skorna lufttorka i en jämn, inte alltför hög temperatur. Lägg dem inte på ett element eller i solen, till exempel. Vi rekommenderar att tvätta skorna regelbundet för att öka deras livslängd.

Slitage av sulan

Visste du att ju bättre fäste ett gummi ger, desto snabbare slits det också ut? Det gäller särskilt när man klättrar på klättergym.
Därför har vi valt att arbeta med den renommerade gummitillverkaren Vibram, med anor från 1937, och omsorgsfullt valt ut det gummi som ger den bästa avvägningen mellan fäste och hållbarhet.
Våra tester tyder på att en gummisula i genomsnitt slits ut efter ett halvår, i tån och på undersidan. Det kan till och med gå ännu snabbare, beroende på din fotteknik.

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Sula i
100% Gummi
Ovandel i
100% Polyuretan
Insida i
100% Spaltskinn av nöthud
Förvaringstips Undvik förvaring på platser som är alltför varma (i en bil på sommaren eller nära en värmekälla) eller alltför fuktiga.
Förvaras torrt.

Vårt engagemang

Godkänd av Benjamin Guigonnet, som har testat den på sin led Trip tik tonic - 9A i Gorges du Loup, Frankrike.
Så testas produkten Våra klätterprodukter designas av våra team baserade i Chamonix-dalen, vid foten av Mont Blanc (Frankrike). Våra tekniska partners testar dem i bruk för att kontrollera att de håller måttet i verkliga klättersituationer.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen