Referens : 8574183
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
LÖPSKOR LANDSVÄG DAM

LÖPARSKO KIPRUN KN500 DAM SVART GRÖN KIPRUN

KIPRUN
Decathlon
Våra team av produktutvecklare har tagit fram den här löparskon i dammodell för att erbjuda en mer naturlig fotrullning och ny löpkänsla. Är du ute efter låg vikt och ett mer naturligt löpsteg? Tack vare att denna löparsko har ett drop på 4 mm och är mjuk, ger den dig en känsla av frihet när du ger dig ut på en runda.

Produktens fördelar

Stötdämpning Mjukt och lätt stötabsorberande EVA-skum
Lätthet 197 g i stl 38.
Häl till tå-drop Drop 4 mm
Böjlighet Många böjskåror som underlättar fotrullningen.
Fäste Perfekt fäste på vått underlag (mönstrad sula)

Teknisk information

NATURLIGT LÖPSTEG

För att ge dig ett så kallat naturligt löpsteg, har Kiprun KN500:
– lägre drop på 4 mm,
– högre smidighet tack vare böjskårorna,
– mycket låg vikt (197 gram för storlek 38),
– begränsad tjocklek vid hälen.
Naturligt löpsteg avser det löpsteg vi har när vi löper barfota, alltså där vi sätter i fram- eller mellanfoten.

HUR PÅVERKAS EN LÖPARE AV DROP?

Drop är nivåskillnaden mellan skons främre och bakre del. Det får konsekvenser för löparen och hens löpsteg. Däremot är man i dag inte säker på hur drop påverkar en löpares prestanda eller skaderisk. Drop påverkar även direkt muskler och ligament. Med ett litet drop sträcks vader och hälsenor ut mer. Därför måste man byta drop mycket gradvis.

HUR ÖVERGÅR MAN PÅ ETT SÄKERT SÄTT FRÅN STORT DROP TILL LITET?

För att undvika risk för skador kräver en övergång till ett naturligt löpsteg att man tillämpar det gradvis och på ett anpassat sätt. Det är oerhört viktigt att man gradvis vänjer musklerna vid att löpa med ett litet drop (och begränsad stötdämpning). Man kan till exempel i små steg minska med vilket drop man löper eller dela upp träningen i två delar och köra uppvärmningen med litet drop och sedan löpträningen med sina vanliga skor.

SLIP ON-KONSTRUKTION

För att ge maximal smidighet över skaftet tar du på dig Kiprun KN500 som en strumpa. Det töjbara materialet i kragen gör att skon kan anpassa sig efter din fots form och bli ett med den.

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Ovandel i
13% Termoplastisk polyuretan, 7% Polyuretan, 80% Polyester
Insida i
100% Polyester
Sula i
15% Polyuretan, 15% Gummi, 70% EVA

Vårt engagemang

Hos Kiprun är vi alla löpare på olika nivåer. Vi provar alltid våra produkter för att kunna förbättra dem.Sedan testas och godkänns alla produkter av en användarpanel under de förhållanden för vilka de utformades. Innan de hamnar på dina fötter har de alltså redan sprungit tusentals kilometer.
Så testas produkten Alla våra skor har testats vad gäller användarkomfort och användning under verkliga förhållanden av löpare på Decathlon. Målet är att testa dem och förbättra dem så att du ska få en så bra slutprodukt som möjligt.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen