Referens : 8502616
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
VANDRINGSSKOR SNÖ HERR, HALKSKYDD

Varm vattentät vandringskänga SH520 X-WARM herr QUECHUA

QUECHUA
4.3/5
4.3/5

Färg : SVART / Knallröd

Decathlon
Vill du vandra i snöiga backar? Vi har tagit fram de här skorna för vandring i snö. De är vattentäta och ger mycket bra fäste. Perfekta för bergsvandring! Varma och vattentäta skor som ger ett mycket bra stöd i snöskor. Snowcontact-sulan ger ett utmärkt grepp och fäste på alla typer av snöigt underlag.

Produktens fördelar

Värme Komforttemperatur, mätt under vila: -8 °C
i rörelse: -17 °C.
Vattentäthet Skorna har ett vattentätt membran som andas och håller fötterna torra.
Fäste Grepp med SNOWCONTACT-teknik: materialet och räfflorna på sulorna.
Grepp Dobbarnas placering och deras höjd på 5 mm ger bra grepp på snö.
Sitter väl Mellanhögt skaft med två hakar längst upp.

Teknisk information

Varma och vattentäta skor som ger ett mycket bra stöd i snöskor. Snowcontact-sula

Vi har valt varma och isolerande material till den här skon. Det ger skydd mot snö och kyla. Skon har testats i laboratorium och i terräng av representativa användare. Vi har kontrollerat ned till vilken temperatur den fortfarande känns skön, både när du står still och när du rör på dig, för det gör stor skillnad: -4 °C vid vila och -16 °C i rörelse. Vi har också tänkt på att män och kvinnor upplever kylan olika.

Hur skyddar skorna från yttre väderleksförhållanden?

Skorna har ett membran som garanterar optimal vattentäthet. Ett membran är ett mycket tunt material (5–25 mikrometer) som appliceras på insidan av ett textilmaterial och hindrar vatten från att tränga in samtidigt som fukt kan ledas ut. Fötterna håller sig både varma och torra i skorna. Sulan isolerar mot kylan vid kontakt med snö.

Skor som andas för optimal värmekomfort

Värmekomforten är balansen mellan den värme som skon ger och dess förmåga att låta foten andas. För mycket värme eller för lite ventilation gör att fukt bildas och då blir det kallt i skon. För dig som vandrar regelbundet och ibland intensivt har vi utformat skorna med ett membran som hindrar vatten från att tränga in samtidigt som fukten kan ledas ut.

Hur kan jag vara säker på att skorna är 100 % vattentäta?

Vi har kontrollerat att skorna är vattentäta, både med test i laboratorium under simulerad gång med stövlarna till hälften nedsänkta i vatten, och kompletterat med test av slitage och åldrande under faktisk användning. Vi har testat tre olika nivåer av vattentäthet: 2 000 böjningar (ca 4 km vandring), 4 000 böjningar (ca 8 km vandring) och 8 000 böjningar (ca 16 km vandring). De här skorna har testats med 8 000 böjningar som motsvarar cirka 16 km vandring.

Vad är skillnaden mellan grepp och fäste?

Skons grepp beror på antalet dobbar och deras form. Fästet beror på materialen och på räfflorna på sulorna, på samma sätt som för däcken på bilen. Greppet ger bättre framdrivning, förhindrar att skon halkar bakåt i uppförsbacke och stabiliserar foten.
Fästet förhindrar också att skon glider eller sladdar på slät, glatt mark och under krävande omständigheter (regn, snö, is).”

Vad tillför sulan med SNOWCONTACT-teknik?

SNOWCONTACT-sulorna är tillverkade i ett särskilt material och har anpassade dobbar (5 mm) som ger bästa möjliga grepp och fäste. SNOWCONTACT-sulan är mer effektiv i snö än en vanlig sula. För optimal säkerhet vid användning på is kan du sätta på halkskydd.

Varför är det viktigt att en vandringssko har bra passform?

Skornas passform är viktig för att de ska kännas bekväma när du går. Med bra passform får du optimalt steg vid nivåskillnader (uppför och nedför). Det förhindrar att foten glider inne i skon och begränsar uppkomsten av blåsor. Mindre energi går förlorad i överföring till skon och därmed blir du minde trött. Detta är ännu viktigare när du går med snöskor.

Passar skorna för vandring med snöskor?

Vi har utformat de här skorna för vandring på snö, med eller utan snöskor. Skornas skaft (mellanhögt) tillsammans med damasker (lösa eller isydda i byxan) ger bra skydd så att inte snö tränger in. Skorna är vattentäta, varma och styva med god passform vilket gör dem lämpliga att använda med snöskor.

Hur kommer skorna att hålla på lång sikt vid regelbunden användning?

Våra ingenjörer utför laboratorietester för att garantera att användarnas förväntningar uppfylls. Vi testar bland annat följande: att öglor och remmar sitter, limning, UV-tålighet, slitning av sulan och material i ovandelen, påskyndad föråldring.

Hur väljer jag stövlar och strumpor för en vandring i snö?

”För att klä dig på bästa sätt under vintern, råder vi dig att följa dessa principer:
Värme: håll dig varm med varma strumpor, helst med lämplig andel (%) ull)
Ventilation: Välj strumpor efter vandringens intensitet och välj modeller med god ventilation som begränsar fukt.
Skafthöjd: välj skafthöjd på strumpan efter stövelns skafthöjd. Välj högre modell om du vill ha bättre skydd.

"

Hur bevarar jag skornas tekniska egenskaper?

Om ett tyg är vattenavstötande innebär det att vattnet rinner av tyget utan att absorberas. Tyget suger alltså inte åt sig vatten utan förblir varmt, lätt och ventilerande. Materialet blir vattenavvisande genom behandling av den utvändiga ytan. Behandlingen behöver göras om under plaggets livstid. Du hittar produkter för detta, sprej eller flytande, i våra butiker.

Den perfekta klädseln för vandringar i kallt väder

Vi har utformat den här skon som en del i den perfekta vandringsutrustningen i kallt väder: serien SH500: Med byxan, fleecetröjan SH500, skorna SH520 och snöskorna SH500 kan du njuta av vandringar i snö i nästan alla väder. Nu behöver du alltså inte vänta på det perfekta vädret eller ha med dig allt i ryggsäcken, utan kan ge dig iväg med lätt packning och väl utrustad!

Hur fungerar min produktgaranti?

Produkten har 2 års garanti räknat från datum på kassakvittot. Om produkten omfattas av garanti byts den kostnadsfritt ut. Garantin omfattar produktfel med undantag för normalt slitage eller fel som beror på onormal användning.

Betygsystem för att jämföra produkternas miljöpåverkan

Uträkningen av miljöbetyget för en Decathlon-produkt tar hänsyn till produktens miljöpåverkan under hela dess livslängd och utgår från flera miljökriterier. På Decathlon har vi valt att använda oss av det franska miljöministeriets betygsmärkning med skalan A–E. Vi vill på detta sätt främja etableringen av en gemensam utvärderingsmetod för alla märken, i alla länder. Decathlon driver den här frågan hårt på europeisk nivå. För mer information: http://sustainability.decathlon.com/

Vikt

38: 0,8 kg
39: 0,866 kg
40: 0,904 kg
41: 0,922 kg
42: 0,948 kg
43: 0,988 kg
44: 1,034 kg
45: 1,07 kg
46: 1,112 kg
47: 1,134 kg
48: 1,15 kg

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Ovandel i
30% Polyuretan, 69% Polyester
Sula i
60% Gummi, 40% EVA
Insida i
29% Polyuretan, 62% Polyester, 9% Polyamid
Varmt foder
100% Polyester
Skötselråd: Torka på torr och välventilerad plats.
Förvaringstips Vi rekommenderar att skorna förvaras torrt, luftigt och mörkt.

Vårt engagemang

Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen