Referens : 8597074
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
DRESSYRKLÄDER HÄST

KANDARSTÅNG HÄST OCH PONNY LHOTTE FOUGANZA

FOUGANZA
Decathlon
Våra produktutvecklare, som själva rider, har tagit fram denna kandarstång för vana hästar och dressyrryttare som är ute efter perfekt kontakt och kontroll. Är du ute efter att få högre precision i dina handrörelser? Tack vare sin nedsänkande verkan stämmer denna kandarstång av och förmedlar ryttarens signaler så exakt som möjligt till hästen.

Produktens fördelar

Känseleffektivitet Har en nedsänkande verkan på munnen som gör det lättare att böja nacken
Kontroll Kraftig verkan på lanerna. Var lätt på handen när du använder den.
Användarkomfort Betsel med port för tungan ger högre komfort och bättre avslappning

Teknisk information

Verkan:

Ett betsel påverkar böjningen av hästens nacke och huvudets position. Det används för att påverka på två sätt:
Tränsbettet har en upplyftande verkan på nacken genom att påverka hästens mungipor.
Kandarstången har en ”nedsänkande” verkan.
För att din häst ska må bra rekommenderar vi att betslet inte används för att tvinga hästen utan i stället hjälpa den i dressyrarbetet med framåtbjudning, samling och lätthet.

Begränsning:

Kandarstången måste kombineras med kindkedja, tränsbett och fransk nosgrimma. Kindkedjans inställning är oerhört viktig och måste anpassas efter hur hästen arbetar, hur van den är och vilka behov den har. När man ska börja använda betslet rekommenderar vi att man tar hjälp av en sakkunnig person som kontrollerar inställningarna och hjälper dig att använda kandarstången och dess kindkedja rätt beroende på din hästs förutsättningar.

Dressyrnivå:

Betslet är avsett att användas av ryttare och hästar som redan nått en avancerad dressyrnivå. Vi avråder från att arbeta med betslet med unga hästar, då deras dressyrnivå ännu inte är tillräckligt hög och deras käkar inte är färdigutvecklade.

Användningstips:

Vi rekommenderar att tränsbettet ställs in med ett till två veck i mungiporna. Kandarstången ska sitta två fingerbredder från de undre spännena.
Kindkedjan ska sitta ordentligt jämnt och vara inställd så att bettarmarna rör sig högst 45° i förhållande till betslets sidostycken när tyglarna är sträckta.
Ju mer spänd kindkedjan är, desto mindre blir vinkeln och desto kraftigare blir verkan. Ju mindre spänd kindkedjan är, desto större blir vinkeln och desto svagare blir verkan.

Bettets storlek:

Bettlederna ska sticka ut några millimeter på respektive sida av hästens mun.

Sammansättning:

Bettet är tillverkat i stål

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Huvudmaterial
100% Rostfritt stål

Vårt engagemang

Garanti: 2 År

Andra kunder har också tittat på

Omdömen

Personalens omdömen