Referens : 8494575
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
FÖRSTÄRKTA JAKTKLÄDER, REGN

Jaktjacka vattentät Renfort brun900 SOLOGNAC

SOLOGNAC
4/5
4/5
Decathlon
Framtagen för all slags jakt i skogsmark i regnigt väder. Rekommenderas för jakt på morkulla. Jackan är tillverkad av tre olika material, för att skydda jägaren mot vegetation och väderlek och ge jägaren rörelsefrihet

Produktens fördelar

Håller för buskage Med förstärkningar på de delar som utsätts för buskar och grenar.
Vattentäthet Tack vare materialet och de täta sömmarna är jackan vattentät.
Andningsförmåga Mekaniska ventileringar och blixtlås med dubbla löpare gör att den andas väl.
Rörelsefrihet Tack vare specialmaterial på zoner som exponeras under skytte.
Upptäck produkten i detalj
Upptäck produkten i detalj

Teknisk information

Plaggets tålighet: en avgörande faktor för den som jagar morkulla och försöker få de smarta fåglarna att ta till flykten

I Bretagne jagar man inte morkulla som i Les Landes, som i buskvegetationen i Provence eller som längs Alpernas branta sluttningar. Jägarna, deras hundar och deras sätt att ta till sig miljön skiljer sig från en biotop till en annan, men alla som blivit bitna av morkulla behöver en sak: kläder som tål att nötas mot växtlighet och slutna miljöer, där grenarna flätas in i varandra och där det är svårt att ta sig fram.

En jacka som tagits fram för jakt på morkulla i svårtillgänglig miljö

Den som älskar de vackra morkullorna måste ofta ta sig fram genom tät vegetation och utsätter sina kläder för svåra prövningar. Så, efter att noggrant ha kartlagt vilka ställen som är mest utsatta för taggar och törnen, har vi valt att förstärka ärmar, främre ärmar och jackans nedre del med ett av våra mest slitstarka material. Då blir det lättare att efter hundarna som hetsats av morkullans nycker och frivoliteter ta sig igenom den täta vegetationen.

En jacka som andas och är vindtät, framtagen för att avleda värmen och skydda dig från väder och vind

Hängivna morkullejägare vet det redan: att vandra i många timmar, ofta flera mil, för att få en nedbäddad fågel att lyfta är en stark upplevelse. Man får räkna med att svettas lite. Och därför gäller det att ha kläder på sig som andas, utan att hålla värmen inne. Därför har denna jacka som är tänkt för morkullejakt ventilationszoner på sidorna och blixtlåsen med dubbla löpare gör att man kan anpassa temperaturen efter ansträngningen.

Bry dig inte längre om regn eller droppar från träd längs vägen: renfort 900-jackan är vattentät

Vid jakt på morkulla ringer klockorna och man måste kunna hänga med i hundarnas sökande efter lukter. De vilda fåglarna gömmer sig ofta i fuktiga skogspartier. Vill man få nöjet att se dem ta till flykten får man alltså inte vara rädd för att bana sig väg mellan tätt stående ekar eller, ofta, för dropparna från träden som tränger igenom allt. Inga bekymmer! Vår jacka är vattentät: regn eller droppar från träden är inte längre något problem.

Några viktiga tekniska data om hur vattentätt detta plagg är

Jackan klarar 5 000 mm vattenpelare och är framtagen för jakt på morkulla med höga krav på vattentäthet. Ett tygs tålighet mot vattentryck mäts i mm vattenpelare (test enligt normen ISO 811). Ju högre tryck, desto mer vattentätt är tyget. Jackan, fickorna och sömmarna klarar ett test av vattentäthet med 60 liter vatten under två timmar. I slutänden skyddar den från en skur motsvarande 120 mm regn under tre timmar.

Hur garanterar denna jacka rörelsefrihet i alla lägen?

Det frestar på att ta sig över en sänka med tuvor, igenom tät skog och buskvegetation. Ofta måste man kliva över, böja sig under och skydda sig från grenar. Därför är det oerhört viktigt att ha kläder som hänger med i rörelserna om man vill ta sig fram. Det töjbara materialet på jackans ryggparti ger rörelsefrihet för att utan hinder böja sig ned, gå under grenar och skjuta.

Inget är enklare än att tvätta viltfickan!

Hunden får upp ett spår, ökar farten och sätter i väg. Det finns säkert en morkulla i närheten. Om den nedlåter sig till att visa sig och du lyckas fälla skönheten, så har vi tänkt på att bygga in en viltficka bak på jackan med blixtlås på sidorna. Dessutom kan man tack vare ett vågrätt blixtlås enkelt öppna viltfickan helt för att tvätta den.

En jacka med det lilla extra

Haka fast nycklarna i karbinhaken som sitter i den vänstra bröstfickan, så riskerar du inte att tappa dem. Dessutom kan du clipsa fast hundens dressyrhalsband på fästet på jackans utsida. OBS: huvan till RENFORT 900 vattentäta jaktjacka kan inte tas av, men går att justera med en snodd – för att man ska kunna jaga obehindrat, särskilt när man lägger an.

Va? Du vill ha ännu mer? Nedan kommer då ännu mer information

Vår jacka särskilt för morkullejakt gör att du kan ha med dig patroner utan att behöva hänga en patronväska i bältet. Hur går det till? Tack vare de inbyggda patronfacken inuti de blixtlåsförsedda fickorna. Du kan ha sju i vänster och sju i höger ficka, eller totalt 14 patroner. Och notera att jackan väger 1,2 kg i storlek L.

Vikt

Storlek S: 1,132 kg
Storlek M: 1,186 kg
Storlek L: 1,212 kg
Storlek XL: 1,250 kg
Storlek 2XL: 1,310 kg
Storlek 3XL: 1,380 kg

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Foder
100% Polyester
Tyg på axlarna
100% Polyester
Midja fram (tyg)
88% Polyamid, 12% Elastan
Huvudmaterial
100% Polyamid
Ficka
100% Bomull
Beläggning
100% Polyuretan
Annat foder
100% Polyamid
Skötselråd: Tvätta separat.
Tvättråd
Tvättemperatur 30 °C - normalprogram
Tvättemperatur 30 °C - normalprogram
Ej blekning
Ej blekning
Ej torktumling
Ej torktumling
Ej strykning
Ej strykning
Ej kemkvätt
Ej kemkvätt

Vårt engagemang

Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen