Referens : 8503417
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
SKIDUTRUSTNING SKIDÅKNING EXPERT MAN

SKIDJACKA+UNDERJACKA UTFÖRSÅKNING 980 HERR SVART WEDZE

WEDZE
5/5
5/5
Decathlon
Vill du göra framsteg på skidorna? Denna jacka har 100 % stretch och följer alla dina rörelser, vilket ger ökad precision. Utöver att vara töjbar, har denna jacka med innerjacka en utmärkt temperaturreglering. Sömmarna och blixtlåsen är vattentäta och membranet garanterar också en utmärkt vattentäthet.

Produktens fördelar

Vattentäthet MYCKET GOD: membran 12 000 mm, sömmar och huvudsakliga blixtlås är vattentäta.
Värme Jacka och innerjacka med värmande stretchvaddering.
Andningsförmåga Tyg som andas, 2 blixtlås vid bröstet för ventilering, ventilationsband i ryggen
Rörelsefrihet Jacka och innerjacka: tyg + vaddering + foder har stretch i 4 riktningar.
Vattenfrånstötande egenskap Vattenavvisande yttertyg som inte suger upp vatten vid regn.
Justerbara Huva och ärmslut är justerbara, och snöskydd.
Fickor 7 fickor: 2 handfickor, 1 liftkortsficka, 1 innerficka, 1 bröstficka, 2 nätfick.
Användarkomfort Värmande, hög krage som skyddar.

Teknisk information

Vilken fyllning gör att min jacka är varm?

För att jackan ska ha 100 % stretch, har vi använt en elastisk vaddering som inte går sönder. (60 g/m²). Om vadderingen går sönder skapas en "kall punkt".
Samma vaddering används i innerjackan. Men inte vid bröstet, för att låta frisk luft passera när ventilationsblixtlåsen är öppna. Detsamma gäller i ryggen, där vi har prioriterat fuktbortledning till utsidan av plagget.

Utöver fyllningen, vilka andra detaljer ökar den värmande effekten?

Utöver jackans fyllning gör ärmmuddar, snölås, vattentäta blixtlås, den höga kragen och justerbara huvan att varm luft stannar inuti jackan och kall luft stängs ute.

Vad är ett membran?

Membranet är ett mycket tunt material som sitter på yttertygets insida. Det är absorberande, och det blockerar vatten från utsidan men motverkar fukt som produceras av kroppen inifrån. Membran är lösningen för dig som vill hålla dig torr och varm.

Hur mäts jackans vattentäthet?

Ett plaggs vattentäthet mäts genom vattentryck uttryckt i mm vattenpelare (test baserat på normen ISO 811). Ju högre trycket, desto mer vattentätt är tyget. Ett material med en vattentäthet på 12 000 mm står alltså emot ett vattentryck på 12 000 mm.

Vilka detaljer skyddar mig från oväder?

Jackan 980 är gjord i ett material och med en monteringsteknik som gör den helt vattentät och som även begränsar vindens effekt så att du klarar både regn, snö och vind. För att säkerställa dess vattentäthet, har plagget genomgått ett test då det placerades i en specialdusch som kan återge alla sorters skidåkningsväder. Vi har testat plaggets vattentäthet genom brukstester under flera dagar i varierande väder.

Varför har jackan ett vattenavvisande skikt?

Ett tygs vattenavstötande förmåga är dess förmåga att låta vatten rinna av ytan utan att absorberas. Denna jacka är tillverkad av vattenavvisande material som står emot alla väder. Den vattenavvisande förmågan uppnås genom en behandling som appliceras på tygets utsida, men vid användning kan dessa egenskaper förändras.

Hur återger man jackan dess vattenavvisande förmåga?

Den vattenavvisande förmågan kan återaktiveras. Placera då jackan i torktumlare och kör syntetprogrammet i 10-15 minuter.
Du kan också använda en impregnerande sprej (säljs i våra affärer): spreja jämnt över hela plagget och låt torka i 10-12 timmar.

Vad menas med att en jacka "andas"?

Med det menas förmågan att låta vattenånga som produceras av kroppen under träning föras bort till tygets utsida. För att veta om ett material har bra andningsförmåga gör man ett test på dess förmåga att stå emot avdunstning, kallat RET (standardtest ISO 11092). Ju lägre RET-värdet är, desto mer andas tyget. RET-värdet för jackan 980 är 8. Det är de tekniska lösningar (blixtlås, luftning, mesh) som Wedze använder, som begränsar kondens på insidan av plagget och maximerar andningsförmågan.

Enkel att spåra

Jackan 980 är utrustad med ett Recco-system på baksidan av kragen som underlättar sökning vid en eventuell lavin.

Vilken passform har jackan 980?

Smal modell. Jackan och innerjackan har en figurnära passform som ger bättre aerodynamik. Plagget är dock 100 % töjbart, vilket gör att det passar många olika kroppstyper.

Hur klär man sig för att hålla sig varm i backen?

För att hålla dig varm och torr råder vi dig att klä dig i 3 lager:
det innersta lagret håller dig torr
det isolerande, mellersta lagret behåller värmen
det yttre lagret skyddar mot väder och vind.

Hur undviker man att snö kommer in om man ramlar?

Snölås är ett system som sitter nertill på jackan. Snölåset och justerbara ärmslut förhindrar att snö och kall luft tränger in, och skyddar även vid fall.

Betygssystem för att jämföra produkternas miljöpåverkan

Produktens miljöpåverkan beräknas för hela dess livscykel och med olika indikatorer. Vi sätter ett helhetsbetyg på skalan A-E för att hjälpa dig att enkelt identifiera vilka produkter som har minst miljöpåverkan när du jämför produkter av samma typ (t.ex. T-shirts, byxor eller ryggsäckar).
Decathlon har på eget initiativ tagit fram denna bedömning av miljöpåverkan.
För mer information: http://sustainability.decathlon.com/

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Huvudfoder
28% Polyester, 60% Polyamid, 12% Elastan
Stoppning
100% Polyester
Huvudmaterial
88% Polyester, 12% Elastan
Yttertyg
91% Polyester, 9% Elastan
Annat foder
87% Polyester, 13% Elastan
Foder
84% Polyester, 16% Elastan
Membran
100% Polyuretan
Skötselråd: Tvättas ut och in. Tvättas med blixtlåset stängt. Tvätta separat. Använd inte sköljmedel. Tvättas skonsamt.
Tvättråd
Tvättemperatur 30 °C - milt program
Tvättemperatur 30 °C - milt program
Ej blekning
Ej blekning
Torktumling - vid låg temperatur
Torktumling - vid låg temperatur
Ej strykning
Ej strykning
Ej kemkvätt
Ej kemkvätt
Förvaringstips Förvara helst på galge och undvik att vika plagget eftersom det skadar tygets vattentäthet. Se till att produkten har torkat helt före förvaring i ett torrt och luftigt utrymme.

Vårt engagemang

Så testas produkten Alla Wedzes produkter är skapade, designade och konstruerade i Mont-Blanc-dalen. De testas sedan i användarförhållanden som är identiska med dem som du själv kommer att befinna dig (i snö, kyla, pudersnö, etc.). Konstruktionsteamen ser till att programmet för vilket produkten har utvecklats helt och hållet motsvarar dess användning i praktiken.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen