Referens : 8315380
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
VARSELKLÄDER FÖR DREVJAKT/SPÅRNINGSJAKT

Jaktjacka vattentät tålig SUPERTRACK 900 orange SOLOGNAC

SOLOGNAC
2.7/5
2.7/5
Decathlon
Framtagen för drevjakt på storvilt i regnigt väder. Mycket slitstark reflexväst för jakt för den som ofta är ute på spårjakt.

Produktens fördelar

Sikt Personlig skyddsutrustning med certifierat hög synlighet (se bruksanvisning).
Håller för buskage Material och hopsättning anpassade för högre rivtålighet.
Vattentäthet Membranmaterial m. svetsade sömmar skyddar mot skurar på 120 mm regn under 2 tim
Andningsförmåga Membran och uppbyggnad som ger bättre fuktavledning.
Fickor Många fickor: en ficka för walkie-talkie, specialfickor för märkband och licens.
Formar sig efter kroppen Parkas med löstagbar huva som kan justeras på tre sätt.

Teknisk information

Personlig skyddsutrustning för synlighet

Standardfärg för personlig skyddsutrustning. Produkten ska bäras över alla andra plagg och får inte täckas av något annat, som en huva eller ryggsäck. Skydd säkerställs inte i totalt mörker. Produkten är personlig skyddsutrustning för annat än yrkesbruk. Genom att bära dessa produkter är man inte undantagen från skyldighet att respektera gällande säkerhetsbestämmelser för jakt (se bruksanvisning).

Hållfasthet

Mycket slitstarkt huvudmaterial i 900 denier; mycket tjockt och mycket tåligt. Reflexparkas med mycket tätt textilmaterial som hindrar taggar från att tränga igenom. Aramidförstärkt (fiber som används i skottsäkra västar).

Plaggets vattentäthet

Supertrack parkas har godkänts i ett prov med en dusch med 100 liter vatten/m²/timme i fyra timmar. Ett sådant prov motsvarar förhållandena under ett häftigt åskväder. Mer information finns på webbplatsen solognac.com. Även alla sömmar och blixtlås är vattentäta.

Materialets vattentäthet

Supertrack-parkasen är vattentäthetsklassad upp till 2 000 mm, vilket motsvarar en oerhört hög vattentäthet. Vi mäter ett tygs tålighet genom ett vattentryck uttryckt i mm i en vattenpelare (test enligt normen ISO 811). Ju högre tryck, desto mer vattentätt är tyget.
Ett material som har en vattentäthet på 2000 mm tål alltså trycket från 2000 mm vatten (vilket motsvarar ungefär 2 timmars regnskur).

Vattenavvisande förmåga

Ett tygs vattenavstötande förmåga är dess förmåga att låta vatten rinna av ytan utan att absorberas. Det betyder att materialet inte mättas med vatten, utan förblir lätt, andas och håller värmen. Materialet blir vattenavvisande genom behandling av den utvändiga ytan. Behandlingen behöver göras om under plaggets livstid (vi rekommenderar efter varje tvätt). Impregneringsprodukter återfinns i våra butiker. Solognac vattenavvisande parkas har behandlats för att vara vattenavvisande.

Materialets andningsförmåga

Supertrack-jackan andas med klassn. RET 14 och har ventileringsöppningar i sidan. För att veta hur mycket ett material andas mäter man dess värme- och vattenångmotstånd, eller RET (test baserat på ISO 11092-standarden). Ju lägre motstånd desto lättare släpper materialet genom vattenånga som genereras av kroppen under aktivitet. Ex: RET < 9 = material som andas oerhört väl/9 < RET < 12 = material som andas väl/12 < RET < 20 = material som andas/RET > 20 = material som andas lite/ inte alls

Plaggets andningsförmåga

Utöver förmåga att andas hos de material som används, utvecklar Solognac tekniska lösningar (blixtlås, ventilering, mesh m.m.) som förbättrar jackans ventilering generellt.

Fickor

Alla fickor är täta. två värmefickor, två stora fickor för patroner, en walkie-talkie-ficka, en licensficka, två fickor för märkband.

Huva

Mycket slitstark och mångsidig jacka. Längden kan justeras med dragsko + stopper. Justerbar i djupled med kardborrband på huvans baksida. Skärm med formminne för skydd av ansiktet.

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Huvudmaterial
100% Polyester
Huvudfoder
65% Polyester, 35% Bomull
Detalj
89% Polyamid, 10% Aramid
Beläggning
100% Polyuretan
Foder
100% Polyamid
Skötselråd: Använd inte sköljmedel. Måttligt ventilerande material i jackan: begränsad användningsperiod.
Tvättråd
Tvättemperatur 30 °C - normalprogram
Tvättemperatur 30 °C - normalprogram
Ej blekning
Ej blekning
Ej torktumling
Ej torktumling
Ej strykning
Ej strykning
Ej kemkvätt
Ej kemkvätt
Förvaringstips Torrt och mörkt: reflexverkan kan allvarligt påverkas om västen utsätts för starkt solljus. Håll borta från eld.
Begränsad användning: Produkten är personlig skyddsutrustning för annat än yrkesbruk.

Vårt engagemang

Ett anmält europeiskt organ: IFTH-n°0072.
Så testas produkten Produkten uppfyller kraven i norm NF S74-567:2014
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen