Referens : 8554652
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
JACKOR VANDRING I NATUREN, DAM

Vattentät jacka för naturvandring – NH550 –Dam QUECHUA

QUECHUA
4.8/5
4.8/5

Färg : Svartblå / Cappuccino

Decathlon
Våra produktutvecklare som också är vandrare har tagit fram denna NH550 vattentäta jacka för regelbundna vandringar i skogen eller vid kusten, i regnigt väder. Vattentät vandringsjacka för kvinnor som ger ett effektivt skydd! Jackan är lång, vattentät och andas, med sju fickor och insvängd midja. Vandra med stil!
GRATIS frakt till din Decathlonbutik
365 dagars öppet köp
GRATIS returer
Boka online
Hämta inom 2 timmar
Betala online

Produktens fördelar

Vattentäthet 2 000 mm vattentät beläggning | 100 % vattentäta sömmar | Teknisk huva
Lättransporterad Totalt sju fickor | Två bröstfickor med blixtlås | En nätinnerficka
Formar sig efter kroppen Insvängd i midjan | Dragskor i ärmslut | Huvan justerbar i höjd- och djupledd
Andningsförmåga Hydrofil ytbehandling, RET = 12: begränsar kondens under plagget
Mjukhet Silkeslent material i huvan gör den skön att ha på sig
Enkelhet Dragtappar på blixtlåsen
Lätthet Vikt: 628 g i storlek M

Teknisk information

Plaggets vattentäthet

Detta plagg har godkänts i ett vattentest med 60 liter vatten/m²/timme under två timmar. Detta test imiterar förhållandena vid regn. Materialet är vattenavstötande. Tyget suger därmed inte upp vatten och förblir därför lätt, varmt och ventilerande. Den vattenavvisande förmågan uppnås genom en behandling av tygets yttersida. Dessutom har vi gjort alla sömmar vattentäta.

Hur underhåller man jackans vattenavvisande förmåga?

För att behålla vattentätheten rekommenderar vi att man återaktiverar tygets vattenavvisande förmåga. Vi rekommenderar vid var tredje tvätt eller efter ett tiotal användningstillfällen i regn. Återaktiveringen av den vattenavvisande förmågan görs enkelt med värme: antingen i torktumlaren, eller med t.ex. en hårtork, under kort tid. Vid tvätt måste plagget sköljas mycket väl.

Vattentätheten anges i mm eller Schmerber

Vi mäter ett tygs tålighet genom ett vattentryck uttryckt i mm i en vattenpelare (test enligt normen ISO 811). Ju högre tryck, desto mer vattentätt tyg. Ett material med en vattentäthet på 2 000 mm står alltså emot en vattenpelare på 2 000 mm.

Teknisk huva

Huvan går att ställa in i höjdled med en dragsko. Den kan ställas in på djupet med en liten kardborrtamp som sitter bak på huvan. För att skydda ansiktet har huvan en skärm med formminne.

Tygets andningsförmåga

För att veta om materialet andas mäts motståndet mot vattenånga, RET (enligt ISO 11092). Ju lägre motstånd desto bättre är tyget på att släppa igenom fukt från kroppen. Tyget andas alltså.
RET < 9 = material som andas oerhört väl
9 < RET < 12 = material som andas mycket väl
12 < RET < 20 = material som andas
RET > 20 = material som andas lite eller inte alls

HUR VÄLJER MAN VATTENTÄT JACKA BEROENDE PÅ IDROTTSAKTIVITET OCH ANSTRÄNGNING?

Oavsett om man anstränger sig mer eller mindre under en idrottsaktivitet, så svettas man. Hur mycket beror på hur mycket och hur länge man anstränger sig. Andas inte materialet lika väl som du anstränger dig så ansamlas kondens inuti jackan. Man blir fuktig på insidan. Det är inte regn som tränger igenom, utan svett som kondenseras. Därför måste man välja regnjacka efter typ av ansträngning. Denna jacka är utformad för två timmars vandring i en takt på högst 5 km/tim.

Tekniska foder

Jackans foder består av två material: meshmaterial i ryggpartiet för att plagget ska andas bättre och nylon över höfterna för optimal rörelsefrihet och nötningstålighet. I huvan har vi använt ett silkeslent material som gör den oerhört skön att ha på sig.

Ett komplett system med fickor

Jackan har sammanlagt sju fickor! Två fickor på sidorna att värma händerna i. Två stora bälgfickor med lock och tryckknapp. En utvändig bröstficka och en invändig ficka, båda med blixtlås för säker förvaring. En invändig nätficka för att t.ex. hålla handskarna varma!

Betygssystem för att jämföra produkternas miljöpåverkan

På en skala från A till E har denna jacka fått betyget D.
Uträkningen av miljöbetyget för en Decathlon-produkt tar hänsyn till produktens miljöpåverkan under hela dess livslängd och utgår från flera miljökriterier. På Decathlon har vi valt att använda oss av det franska miljöministeriets betygsmärkning med skalan A-E. Vi vill på detta sätt främja etableringen av en gemensam utvärderingsmetod för alla märken, i alla länder.
Decathlon driver den här frågan hårt på europeisk nivå.

GARANTI

Våra jackor och regnjackor jackor för vandring har två års garanti.
Vårt mål? Vi vill erbjuda hållbara produkter som följer dig på alla dina vandringar i naturen. Eftersom vi är starkast fästa vid de produkter som varit med om och fortsätter att uppleva vackra minnen!

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Huvudmaterial
100% Polyamid
Foder
100% Polyester
Tvättråd
Tvättemperatur 30 °C - normalprogram
Tvättemperatur 30 °C - normalprogram
Ej blekning
Ej blekning
Ej torktumling
Ej torktumling
Ej strykning
Ej strykning
Ej kemkvätt
Ej kemkvätt
Förvaringstips Jackan måste vara helt torr innan den läggs undan för förvaring.
Begränsad användning: Rekommenderas inte för intensivare ansträngningar.

Vårt engagemang

Så testas produkten Våra produktutvecklare arbetar fram Quechua-produkterna i Frankrike, vid foten av Mont Blanc.
Vi testar produkterna i laboratorium och på fältet tillsammans med andra vandrare, för att vara säkra på att de är bekväma och vattentäta. I skogen, vid kusten eller på landet, i regnigt eller vackert väder ... Vi gick längs så många stigar som möjligt. Det blir många samtal som är mycket värdefulla för oss. Vi behöver er feedback för att skapa våra framtida kollektioner.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen