Referens : 8586045
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
VANDRINGSKLÄDER SNÖ BARN

VANDRINGSJACKA 3-i-1 VARM OCH VATTENTÄT - SH500 X-WARM - JUNIOR 7–15 ÅR blå QUECHUA

QUECHUA
5/5
5/5

Färg : Djup cyanblå / Petrolium

Decathlon
Vi har designat denna mycket varma 3-i-1 jacka för att hjälpa barn att anpassa värmen, för att enkelt skydda sig mot kyla under höst och vinter. Är du förälder till en äventyrlig vandrare?Då rekommenderar vi denna jacka där du inte behöver välja mellan värme, vattentäthet eller komfort.Denna mycket varma 3-i-1-jacka är lätt att anpassa.
GRATIS frakt till din Decathlonbutik
365 dagars öppet köp
GRATIS returer
Boka online
Hämta inom 2 timmar
Betala online

Produktens fördelar

Värme 1 lager syntet på 100 g/m² + 1 fleece Vadderad skyddsflik under blixtlås
Vattentäthet Vattentätt material (5 000 mm vattenpelare) och 100 % vattentäta sömmar.
Andningsförmåga Två blixtlås för ventilering.
Hindrar snö från att komma in Vadderad justerbar huva, justerbara ärmslut och åtdragning i nederkanten.

Teknisk information

Kan jag vara säker på att jackan är tillräckligt varm för vintervandringar?

Vi har tagit fram den här jackan för vinterförhållanden: kyla, regn och snö. Isolering med syntet med 100 g/m² och fleece i ryggen (syntetmaterial som isolerar genom att luft hålls inne mellan fibrerna).
För att hindra kall luft från att komma in har vi lagt till en vadderad flik under blixtlåset. Det hela kompletteras med en dragsko nedtill på jackan.

Fleecematerial: värmeisolerande med luft

Fleecematerialet kapslar in luften tack vare volymen som skapas av materialets textur. som håller kroppen varm genom sin naturligt isolerande förmåga. Tyget är ruggat för att kunna kapsla in luft.

Hur skyddar jackan från yttre väderförhållanden?

Jackan har utformats med ett vattentätt yttermaterial som hindrar vatten och vind från att tränga igenom. (innan tvätt:8000 mm vattenpelare för huvan och axlarna, 5000 mm vattenpelare över bröstet och i ärmarna). För att hålla sig varm på vintern måste man även skydda huvud, händer och fötter. Den varma och omslutande huvan, dragskorna runt handlederna och den höga kragen hindrar kylan från att tränga in. Två fickor skyddar händerna mot kyla.

Hur klär jag mig bäst för vandring i snö?

Om du vill klä dig bra på vintern, oavsett vilken aktivitet du ägnar dig åt, råder vi dig att tillämpa principen med 3 lager:
lager 1: Funktionsunderplagg som leder ut fukt så att huden hålls torr.
lager 2: Andra lagret (fleecetröja, annan tröja) tillför värme och leder ut fukt.
lager 3: Jackan skyddar mot yttre väderförhållanden: regn, snö, vind.
Alltihop ska vara ventilerande så att fukten leds ut.

Kan jag vara säker på att jackan är 100 % vattentät?

Vi har utformat denna jacka med ett yttertyg som gjorts vattentätt med hjälp av en ytbehandling. Vi mäter ett tygs tålighet genom ett vattentryck uttryckt i mm i en vattenpelare (test enligt normen ISO 811). Ju högre tryck, desto mer vattentätt är tyget. Ett material med en vattentäthet på 2 000 mm står alltså emot en vattenpelare på 2 000 mm. Detta plagg har godkänts i ett vattentest med 60 liter vatten/m²/timme, ungefär som ett ösregn under 2 timmar.

Vatten tränger ofta in genom sömmarna. Har plagget vattentäta sömmar?

Jackan är vattentät eftersom alla sömmar är tätade. Självhäftande vattentäta band på plaggets insida gör sömmarna vattentäta och förhindrar att vatten tränger in på dessa känsliga ställen.
Vi har kontrollerat vattentätheten i ett specialutformat test som motsvarar ett ösregn i 2 timmar. Vi har också testat plagget på fältet under alla väderförhållanden för att vara säkra på att det passar för vandring.

Vindavvisande

Tyget har gjorts vatten- och vindtätt genom en ytbeläggning. Ett vattentätt tyg har tekniska egenskaper som gör att det kan certifieras som vindtätt. Det är viktigt att skydda sig mot vinden, under aktivitet såväl som under vila, eftersom den kan kyla ner kroppen ordentligt.

Hur bevarar jag jackans tekniska egenskaper?

Om ett tyg är vattenavstötande innebär det att vattnet rinner av tyget utan att absorberas. Tyget suger alltså inte åt sig vatten utan förblir varmt, lätt och ventilerande. Den vattenavvisande förmågan uppnås genom en behandling av tygets yttersida. Denna behandling bör förnyas regelbundet, helst efter varje tvätt. Du hittar produkter för detta, sprej eller flytande, i våra butiker.

Praktiska detaljer:

Två förslutningsbara handfickor i jackan + en meshficka på insidan. En förslutningsbar mobilficka i fleecejackan. Justerbar, vattentät och fodrad luva.

Hur kommer jackan att hålla på lång sikt vid regelbunden användning?

För att vi ska kunna garantera hållbarheten för våra produkter genomför vi tester på de utvalda materialen: nötningsmotståndet, färgbeständigheten, tvättåligheten. Materialet i denna jacka har genomgått alla dessa tester.

ANVÄNDNINGSRÅD

3-i-1-system:
På fleecejackan sitter det hällor vid kragen och ärmsluten. Inuti ytterjackan finns remmar på motsvarande ställen som fästs i hällorna.
Med detta system kan två jackor bli en.Vi rekommenderar att innerjackan och ytterjackan tvättas separat.

Hur fungerar min produktgaranti?

Produkten har 2 års garanti räknat från datum på kassakvittot. Om produkten omfattas av garanti byts den kostnadsfritt ut. Garantin omfattar produktfel med undantag för normalt slitage eller fel som beror på onormal användning.

Betygssystem för att jämföra produkternas miljöpåverkan

Uträkningen av miljöbetyget för en Decathlon-produkt tar hänsyn till produktens miljöpåverkan under hela dess livslängd och utgår från flera miljökriterier. På Decathlon har vi valt att använda oss av det franska miljöministeriets betygsmärkning med skalan A–E. Vi vill på detta sätt främja etableringen av en gemensam utvärderingsmetod för alla märken, i alla länder. Decathlon driver den här frågan hårt på europeisk nivå.För mer information: http://sustainability.decathlon.com/

Vikt

123-130cm 7-8A: 0,952 KGM
131-140cm 8-9A: 0,952 KGM
141-150cm10-11A: 0,952 KGM
151-160cm12-13A: 0,952 KGM
161-172cm14-15A: 0,952 KGM

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Huvudmaterial
100% Polyester
Innertyg
100% Polyester
Huvudfoder
100% Polyester
Yttertyg
100% Polyamid
Stoppning
100% Polyester
Underarm (tyg)
91% Polyester, 9% Elastan
Sidosöm (tyg)
91% Polyester, 9% Elastan
Ficka
100% Polyester
Manschett
82% Polyamid, 18% Elastan
Beläggning
100% Polyuretan
Skötselråd: Tvättas innan användning. Tvättas med blixtlåset stängt. Tvätta separat. Använd inte sköljmedel.
Tvättråd
Tvättemperatur 40 °C - normalprogram
Tvättemperatur 40 °C - normalprogram
Ej blekning
Ej blekning
Torktumling - vid låg temperatur
Torktumling - vid låg temperatur
Ej strykning
Ej strykning
Ej kemkvätt
Ej kemkvätt
Förvaringstips Förvara torrt och rent, hopvikt eller på galge för att inte skada materialet.

Vårt engagemang

Så testas produkten Vårt team har sin bas vid foten av Mont-Blanc i Haute-Savoie (Frankrike). Året runt tillverkar och utvecklar vi snygga, enkla och smarta produkter. Vi genomför hårda fälttester av produkterna eftersom vi är övertygade om att det endast är i verkliga situationer som vi kan förbättras.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen