Referens : 8369958
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
HANDSKAR FÖR VANDRING, TREKKING

Innerhandske för bergsvandring i återvunnen polyester – TREK 100 vuxen svart FORCLAZ

FORCLAZ
4.4/5
4.4/5
Decathlon
En slitstark innerhandske i återvunnen polyester, som värmer händerna lite extra vid bergsvandring i kallt väder. Det slitstarka fleecetyget är lagom varmt för mellansäsongen.

Produktens fördelar

Värme Fleecetyg med täthet på 160 g/m2.
Värmenivå 1/5.
Ekotillverkning Fleecen består av 100 % återvunnen polyester.
Andningsförmåga Polyestertyget släpper igenom vattenånga för att hålla händerna torra.
Precision Låter dig röra händerna på ett smidigt sätt.
OBS: Ej för pekskärm.
Torkhastighet Fleecetyget i innerhandskarna lufttorkar snabbt.

Teknisk information

Hur mäts brukstemperaturen?

Alla handskarna har testats i laboratorium med hjälp av en termisk hand. Brukstemperaturerna (rekommenderad och gränstemperatur) har tagits fram genom en studie baserad på en testpanel bestående av 23 personer som vandrade i temperaturer mellan 5° och -20°C, i en vindstyrka på 2,8 m/s. Temperaturerna gäller endast när du går.
Innerhandskarna Trek 100 i fleece har en värmenivå på 1 av 5.
Rekommenderad temperatur: 8 °C
Gränstemperatur: 3 °C

Så skyddar du händerna mot kyla

Genom att tillämpa lager-på-lager kan du optimera värmen och isolera kylan från händerna. När du bär innerhandskar som komplement kommer det in mer isolerande luft runt händerna. Det är viktigt att ta handskar som är tillräckligt stora, för att den extra luften ska komma in och för att de inte ska sitta åt för hårt om fingrarna. Om de sitter för hårt försämras blodcirkulationen i fingrarna, och då blir händerna kalla.

Håll händerna varma genom att klä dig rätt

När du rör dig genererar kroppen värme som bibehålls genom klädernas värmeisolering. Om kläderna inte är anpassade blir kroppen kall, särskilt i extremiteterna (händer och fötter). Detta eftersom kroppen främst håller torso varmt. Därför kan din klädsel påverka hur välisolerad din kroppsvärme är, och det i sin tur påverkar dina händer.

VAD ÄR ÅTERVUNNEN POLYESTER?

Genom att återvinna plastflaskor för att framställa vår polyester drar vi ned på användningen av oljebaserade produkter, samtidigt som materialets förmåga att andas när du utövar din aktivitet bevaras.

Fingerfärdighet

Med ett par handskar som ger fingrarna rörelsefrihet blir det enklare att handskas med olika föremål. Våra innerhandskar har betygsatts i laboratorium på en skala från 1 till 5. Ju högre siffra, desto lättare är det att röra på fingrarna och hantera saker.
Fingerfärdigheten för de här innerhandskarna i fleece är beräknad till 4/5. Vi har bland annat testat hur lätt det är att sätta på sig och ta av en jacka med innerhandskarna på.

Vikt

XS/S: 0,024 kg
M/L: 0,028 kg
XL/XXL: 0,028 kg
per par

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Huvudmaterial
100% Polyester
Tvättråd
Tvättemperatur 30 °C - normalprogram
Tvättemperatur 30 °C - normalprogram
Ej blekning
Ej blekning
Ej torktumling
Ej torktumling
Ej strykning
Ej strykning
Ej kemkvätt
Ej kemkvätt
Förvaringstips Förvara i ett torrt och rent utrymme.

Vårt engagemang

Så testas produkten Vårt team har sin bas vid foten av Mont-Blanc i Haute-Savoie (Frankrike). Året runt tillverkar och utvecklar vi snygga, enkla och smarta produkter. Vi genomför hårda fälttester av produkterna eftersom vi är övertygade om att det endast är i verkliga situationer som vi kan förbättras.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen