Referens : 8603593
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
RIDHJÄLMAR

Ridhjälm 120 marinblå/rosa FOUGANZA

FOUGANZA
4/5
4/5

Färg : Dov hallonröd / Svartblå / Karibiskt blå

Decathlon
Är du nybörjare på ridning? Vårt team har tagit fram den här hjälmen som skyddar huvudet vid fall. Ska du rida ponny eller stor häst? Välj hjälmen 120 som enkelt kan justeras med vridhjulet bak. Dessutom är den bekväm. Bästa utrustningen för nybörjare.

Produktens fördelar

Skyddande En slitstark hjälm som är certifierad enligt EN1384:2017
Justerbara Det smarta vridhjulet bak gör att du snabbt kan justera hjälmens storlek.
Ventilation Håll huvudet kallt i sadeln: skalet gör att värmen leds ut.
Användarkomfort Det sitter skumpartier på spännet och inne i hjälmen och det ger bästa komfort.
Sitter väl Knäppning med ett fyrpunktssystem gör att hjälmen sitter bra.

Teknisk information

Standard:

Hjälmen är certifierad enligt EN1384:2017

Storlekar:

XS (48-52 cm), S (52-55 cm), M (55-58 cm), L (58-61 cm)

Lätt:

530 g storlek M (55–58 cm).

Skydd:

Är du nybörjare på ridning? Välj hjälmen 120 som är speciellt utformad för nybörjare. Modellen har genomgått många tester i våra verkstäder. Den är utformad för att absorbera en del av den energi som generas vid en stöt då skalet och/eller skyddsmaterialet delvis deformeras.
Om du faller av ska du byta ut hjälmen: deformationerna kanske inte alltid syns med blotta ögat och de kan också finnas på insidan av hjälmen.

Passform:

Ridutrustningen ska kännas bekväm och ha bra passform. Hjälmen 120 kan justeras och får perfekt passform. Den finns i fyra storlekar, från XS till L och mellan 48 och 61. Prova hjälmen och ställ in den med vridhjulet bak. Det är enkelt att använda och du lär dig snart att snabbt ställa in hjälmen efter ditt huvudmått.

Komfort:

Om du ska kunna njuta av ridningen måste du trivas med utrustningen. Produktutvecklarna hos Fouganza har försett remmarnas spännen med skum så att hjälmen känns riktigt bekväm. På hjälmens insida finns också skum som kan tas ut och tvättas i 30 °C. Skummet finns också vid hakan och förhindrar att spännet nyper i skinnet.

Stöd:

Ett effektivt skydd är ett skydd som sitter bra på huvudet och därför har hjälmen 120 knäppning på sidan med ett fyrpunktssystem. De här fyra punkterna förbinder remmarna med skalet och hjälmen sitter ordentligt och jämnt balanserad på huvudet. Om hjälmen sitter bra och har rätt storlek kan du trava och galoppera utan att den rör sig på huvudet. Nu är det slut med hjälmar som kanar ner över ögonen och hindrar dig från att se.

Ventilation:

Hästar kan ibland vara oberäkneliga och ibland händer det oförutsedda saker på lektionen. De som har tagit fram hjälmen 120 har tänkt på att du ska kunna hålla huvudet kallt: hjälmen har ett femtiotal hål på ovansidan som gör att värmen kan ledas ut. Fouganza-teamet vill att du ska slippa värmeslag!

Design:

Även om du är nybörjare vill du väl ha en snygg utrustning. Det har de som har tagit fram hjälmen 120 tänkt på. Den kan användas inom olika ryttargrenar. Det här effektiva skyddet finns med olika färger på skärmen.

Lättskött:

Sköt om din hjälm och torka av den på utsidan med en trasa.
Vi avråder starkt (eller rättare sagt helt) från användning av lösningsmedel eller andra starka produkter som kan minska hjälmens effektivitet och förstöra den. Avtagbart skum på insidan som kan handtvättas i kallt vatten.
För transport och förvaring finns en liten tygpåse som skyddar mot smuts, repor och ljus.

Justering av hjälmen:

För optimalt skydd bör hjälmen sitta åt om huvudet, men utan att för den skull trycka. När remmen är korrekt justerad, ska hjälmen varken tippa framåt, bakåt eller åt sidorna.

Hjälmens hakrem måste gå under käken, som ett hakband men inte i nivå med hakan. Den måste vara tillräckligt justerad för att undvika att hjälmen trillar åt något håll men utan att strypa.

Stötabsorbering:

Den här hjälmen har utvecklats för att absorbera en del av energin från en stöt, genom att skalet och/eller den stötupptagande skyddsstoppningen delvis deformeras.

En hjälm kan göra skador mot huvudet mindre allvarliga. Skyddet som hjälmen ger beror på olyckans förhållanden och omfång, trots att man bär en hjälm kan olyckor leda till död eller långa handikapp.

Användarråd:

Vi vet att du är ivrig att få testa den nya hjälmen men för din egen säkerhet bör du läsa bruksanvisningen först.
Hjälmen är endast avsedd för ridning och ska inte användas i några andra sporter. Om du bestämmer dig för att prova på bobsleigh, Formel 1 eller hängflygning kan den här hjälmen inte tillgodose dina behov. Vi råder dig att i så fall köpa ett lämpligare skydd

Livstid:

Gillar du hjälmen 120? Tyvärr kan du inte ha den kvar för evigt. Om hjälmen ska vara riktigt effektiv bör du byta ut den efter ett fall. Även om hjälmen verkar oskadd ska du vara medveten om att vissa invändiga skador kanske inte syns. Om du håller dig kvar i sadeln och ingenting händer måste du ändå byta hjälm efter 5 år.

Retur av personlig skyddsutrustning

En hjälm är personlig skyddsutrustning.

Därför är det viktigt att du kontrollerar att du har rätt storlek/modell/färg innan du köper den.
Om vi ska kunna hjälpa dig med hjälmen i framtiden eller om du vill byta den, måste du returnera den med följande: kvitto, alla etiketter kvar, eventuella tillbehör och om möjligt originalkartongen. Låt oss tillsammans se till att det blir rätt genom att följa dessa råd.

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Hölje
100% Akrylnitrilbutadienstyren
Huvudfoder
100% expanderad polystyren
Rem
100% Polyamid
Spänne
100% Polyoximetylen
Skum
100% Polyuretan
Förvaringstips Håll borta från värmekällor så som element eller bakfönstret på en bil i solen. Det kan förstöra polystyrenlagrets skyddande kapacitet.
Begränsad användning: För ridning. EN HJÄLM SOM FÅTT EN STÖT MÅSTE BYTAS UT

Vårt engagemang

Anmält organ N:2789, Pourquery Financier
Så testas produkten Testad i fristående laboratorium för att uppfylla rådande normer.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen