Referens : 8492684
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
ARCTIC TREKKING OUTFIT

VANTE ARCTIC Vandring MITT 500 FORCLAZ

FORCLAZ
Decathlon
vandraren som är ute efter en tjock vante som är framtagen för extrema väderförhållanden som polarexpeditioner och draghundssport i kyligt väder För dig som inte gillar att frysa! vandraren som är ute efter en vante som är framtagen för extrema väderförhållanden som polarexpeditioner och draghundssport. Det är inte ett par vantar, utan tre!
GRATIS frakt till din Decathlonbutik
365 dagars öppet köp
GRATIS returer
Boka online
Hämta inom 2 timmar
Betala online

Produktens fördelar

Brukstemperatur Rekommenderad temperatur: -30 °C; foder med 100 % syntetisk isolering
Vattentäthet Slitstarkt och vattentätt material som andas. Sydd med vattentäta sömmar
Nötningsbeständig Slitstarkt huvudmaterial (147 g/m2; 70 denier) och skinn på utsatta ställen
Modularitet Halvvante i fleece + Varm urtagbar invändig vante med lång päls + Skinnvante
Enkelhet Blixtlås med långa snoddar som är lätta att hantera med en hand
Ergonomiskt grepp Sydd för att ge enastående rörlighet för handen
Lätt att ta på/av sig Dragsko vid handleden som kan hanteras med en hand och spännband
Upptäck produkten i detalj

Teknisk information

Varför avtagbar och 3-i-1?

Det är inte ett par vantar, utan till och med tre! När det är riktigt kallt räcker det inte med en lösning om vädret är ombytligt.
Med hjälp av vår tekniska partner (66°degré Nord) har vi tagit fram en vante för polarförhållanden som består av tre vantar (M1 Fleecevante + M2 Stoppad vante + M3 Vante för extremt skydd) – för ännu bättre skydd och anpassningsförmåga.

Hur skiljer sig de tre vantarna? varför tre lager?
M1: fleecevante + M2: stoppad vante + M3 vante för extremt skydd

M1 ger varm och skön fleece – perfekt även i lägret och vindskyddet. Fleece torkar snabbt i närheten av en värmekälla.
M2 ger ännu mer värme, med isolerande foder i 100 % mycket tunna polyesterfibrer som isolerar enastående väl. Dessutom är det ett material som torkar mycket snabbt.
M3 är skiktet som skyddar dig från fukt och kalla vindar och tät vegetation.

Kan de tre lagren bäras utanpå varandra?

JA!
För att ge optimal värme och skydd används de utanpå varandra.
Vårt team av produktutvecklare har dessutom utformat varje vante för att kunna bäras separat, så att du får alla fördelar av varje enskilt lager.
Vårt team som är specialister på vandring i polarförhållanden har dessutom ägnat särskild uppmärksamhet åt att se till att det är lätt att passa ihop de tre vantarna med varandra.

Skyddar mot vind och snö

Vanten (M3) har tagits fram särskilt för mycket kalla förhållanden.
Utsidan på M3 består av ett mycket slitstarkt material som gör vanten vatten-, fukt- och vindtät. För att uppnå den täthet som krävs har den dessutom konstruerats med vattentäta sömmar.
Sammansättningen ger den bästa avvägningen mellan skydd mot blåst och fukt, samtidigt som vanten andas något för att garantera bättre fukthantering.

Praktiska funktioner

Alla dragskor och spännremmar är överdimensionerade och lätta att hantera även med tjocka vinterhandskar eller -vantar på den andra handen

Storleksinfo

Dessa vantar har skapats för polarförhållanden och sitter inte alltför tajt på handen, så att det bildas en isolerande luftspalt runt fingrarna. Om det inte försämrar rörligheten alltför mycket rekommenderar vi dem som är särskilt känsliga för kyla att ta en storlek större.

Smidiga, Skyddar och Slitstarka

Den förformade konstruktionen för hand och fingrar ger ett exakt grepp om vandringsstaven, pulkremmen, isyxan eller repet.
Handflatan är i skinn, med förstärkningar i skinn för att göra vantarna tåligare när man greppar stavar, pulkrem, isyxa eller rep.
Dessutom skyddar skinnet bättre när man hanterar lägerutrustning (som kokkärl och liknande), än en handske i rent syntetmaterial, som är känsligare för värme

Rätt klädsel

När du rör dig genererar kroppen värme som bevaras tack vare klädernas värmeisolering. Är du inte rätt klädd kyls kroppen av och blodcirkulationen till händerna minskar för att bevara värmen i kroppen. Handskar och klädsel måste anpassas efter bruk och väder för att undvika att frysa om händerna.
Om du tvekar mellan två storlekar är det alltid bättre att ta en som är lite för stor än lite för liten.

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Ytterdel - Huvudmaterial
14.00% Polyester, 86.00% Polyamid
Huvudfoder
100.00% Polyester
Innertyg
100.00% Polyester
Handflata
100.00% getläder
Skötselråd: Tvätta med en fuktig trasa.
Tvättråd
Ej vattentvätt
Ej vattentvätt
Ej blekning
Ej blekning
Ej torktumling
Ej torktumling
Ej strykning
Ej strykning
Ej kemkvätt
Ej kemkvätt
Förvaringstips Förvara torrt och välventilerat.

Vårt engagemang

Alla våra modeller testas i användarförhållanden som är identiska med dem som du själv kommer att befinna dig (i snö, kyla, pudersnö, etc.). Samtidigt utförs kompletterande tester i våra labb. Vi arbetar med dessa krävande kvalitetstester för att ständigt utveckla de tekniska egenskaperna och designen för våra Forclaz-produkter. Vi tar också till oss användarnas feedback för att ständigt förbättra vårt sortiment.
Så testas produkten För att hjälpa dig att hitta den bästa utrustningen ger Forclaz, i samarbete med Decathlon Research, råd om rekommenderade temperaturer för produkter för mycket kallt väder. Test har genomförts i klimatkammare för att mäta värmeisoleringen på en testdocka. Resultaten kompletterades med fysiologiska undersökningar av Decathlon Research för att beräkna upplevelsen av värme/köld som vid faktiskt bruk.
Garanti: 2 År

Andra kunder har också tittat på

Omdömen

Personalens omdömen