Under rådande omständigheter så kan vi ha längre svarstider och mer begränsade telefonmöjligheter. Maila kundservice_online@decathlon.com så svarar vi så fort vi kan.

Hållbarhet

Vi har åtagit oss att sträva efter hållbar utveckling. Vi vet att vi inte är perfekta, men vi jobbar hårt varje dag för att bli bättre och nå högre standarder.

Scrolla för att läsa mer

Vårt innovationsarbete är inte bara inriktat på att ta fram den bästa sportutrustningen, utan också på att utveckla hållbara metoder, för våra användares, våra medarbetares och miljöns skull. Vår strävan efter kvalitet och bra priser går hand i hand med hållbarhet, för en produkt som håller länge leder till minskad miljöpåverkan.

”Vi tror att omtanke om vår planet och människorna som bebor den är något som främjar vår strävan att göra sport tillgängligt för så många som möjligt.”

Vi uppfyller specifika standarder för ekologiskt fotavtryck, design, produktion, tillverkning och affärsverksamhet. Eftersom vi kontrollerar alla steg i värdekedjan kan vi på ett effektivt sätt mäta och minimera vår miljöpåverkan. Vi har hållbarhet i bakhuvudet i alla etapper, från den första produktskissen till en produkts återvinningsbarhet efter flera års användning. Här är några av de viktigaste delarna i vårt hållbarhetsarbete:

Ekodesign

Vi styr produktdesign, tillverkning och försäljning på ett strategiskt sätt som säkerställer kvalitet, hållbarhet och säkerhet. Våra produktutvecklare använder förnybara, återvunna och återvinningsbara material. Mot slutet av 2018 kom mer än 76 % av vårt bomull från hållbara källor.


Det här gör oss till ett företag som bryr sig om sina kunder, sina medarbetare och miljön, och som fokuserar på att göra en sportig livsstil tillgänglig för alla.

Produktion och tillverkning

År 2016 utvidgades Decathlons uppförandekod för att säkerställa att våra leverantörer lever upp till standarder för kemikaliehantering och ansvarsfulla materialval. Vi kontrollerar regelbundet att våra partner lever upp till standarder för säkerhet på arbetsplatsen, och vi mäter våra koldioxidutsläpp med ambitionerna att minska dem.


Vi förebygger kemiska risker, hela vägen från utvecklingsstadiet till användningen av våra produkter. Det innebär att alla våra leverantörer har åtagit sig att respektera vår lista över förbjudna kemikalier. Vi arbetar till exempel med att få bort polycykliska aromatiska kolväten (PAH) och acetofenonazin från våra produkter.

Produktion och tillverkning

Papper och förpackningar

Vi uppmuntrar till digitala kvitton och kontantfria transaktioner.


Förpackningar genererar årligen mer än 140 miljoner ton avfall världen över. Decathlon strävar därför efter att använda så få förpackningar som möjligt. Inga av våra skor säljs till exempel i skokartonger.

Papper och förpackningar

Transport

Mellan 2017 och 2018 halverade vi volymen av flygtransporterade produkter. Våra åtgärder resulterade i en minskning på 20 % av koldioxidutsläppen per produktleverans.

Transport

Försäljning

Decathlon deltar i initiativet RE100: målet är att 100 % av våra butiker och lager ska drivas med förnybar energi år 2026.

Försäljning

Medarbetare

Vi tar principen om ”lagspelare” på allvar. Våra medarbetare är sportentusiaster som tror på värdet av att låta fler upptäcka våra funktionella och säkra produkter. De guidar omsorgsfullt kunderna till rätt hållbara produkter.

Medarbetare
Mellan 2016 och 2018 lyckades vi minska koldioxidutsläppen per såld produkt med 2,5 %.

Dessa åtgärder är steg på vägen mot en grönare framtid för oss alla. Läs mer om vårt arbete för hållbar utveckling och våra standarder för distributionskedjan här.

Tillbaka till startsidan