Referens : 8561294
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
TRANSPORT FUSIL/MUNITION PETIT GIBIER

FODRAL JAKTGEVÄR 500 GRÖNT 131 CM SOLOGNAC

SOLOGNAC
Decathlon
Vårt team av hängivna jägare har tagit fram detta fodral (längd 131 cm) för att tryggt transportera ditt gevär på jakten. Transportera tryggt ditt gevär, tack vare 20 mm skyddande skumplast och ett skyddslock undertill på fodralet. Justerbar axelrem och ytterfack.

Produktens fördelar

Håller för buskage Yttertyg i P270D-polyester med nötningståliga förstärkningar.
Stötdämpning 20 mm skum med dubbel densitet på båda sidor.
Skyddar innehållet Lock som kan clipsas fast i fodralets botten för bättre skydd under transport.
Bärkomfort Tack vare justerbar axelrem och infällning för högre komfort.
Vattenfrånstötande egenskap Skyddar mot lätt regn.
Lås Dubbel dragkedja i metall där du kan sätta hänglås. Tåliga YKK-blixtlås 10 mm.
Fickor Ytterfack för småtillbehör.
Upptäck produkten i detalj

Teknisk information

Fodralet: ett måste för att transportera jägarens vapen

Ett fodral som låter dig tryggt och säkert transportera ditt jaktgevär i bilen och ända fram till passet. Skyddar ditt vapen – 131 cm långt och väger 1,1 kg. För denna modell har vår tekniker och vår designer främst haft i åtanke jägare som vill förvara sitt vapen utan att skada det och framför allt utan att demontera det – i bilens baklucka eller i kupén.

En design som är utformad för att tryggt och säkert transportera ditt vapen

Fodralet är tillverkat med ett yttertyg i nötningstålig P270D-polyester. Det skiljer sig från andra fodral genom att ha 20 mm tjockt skum med dubbel densitet invändigt. Och det på båda sidor. Tack vare skummets tjocklek undviker man att skada vapnets olika delar vid eventuella stötar och slag.

Teknisk information

Längd: 131 cm (yttermått)
Längd: 129 cm (innermått)
Bredd över högsta delen: 20 cm (yttermått)
Bredd över lägsta delen: 9 cm (yttermått)
Tjocklek: 3,5 cm (innermått)

Hur skyddar skummet i detta fodral ditt vapen?

Konkret uttryckt har detta fodral ett särskilt skum som ger ditt gevär optimalt skydd. Vi har därför valt en kombination av 10 mm polyetenskum (PE), som kompletteras med 10 mm polyuretanskum (PU), för att komma fram till detta 20 mm tjocka skum med dubbel densitet. PU är ett mycket slitstarkt material som används inom olika sektorer. Om ditt gevär är din ögonsten bör du skydda det därefter!

Extra säkerhet tack vare blixtlås och lock

Fodralet öppnas och stängs med ett blixtlås längs hela dess längd. För extra säkerhet kan de två tåliga YKK-blixtlåsen (utan tvekan världens bästa blixtlåsmärke) dras ihop och förses med ett hänglås. Till det kommer ett lock – även det stoppat med 10 mm PE-skum – som kan clipsas fast undertill på fodralet för att ge ytterligare skydd.

I axelrem eller i handen: hur bär man detta gevärsfodral?

I rikspolisens föreskrifter och allmänna råd om vapenlagstiftningen finns även bestämmelser om transport av vapen (källa: RPSFS 2009:13). Ett perfekt fodral även för jägare som vandrar i flera minuter för att gå till sitt pass och som vill skydda geväret. Det kan bäras i sin axelrem (med stoppning i den del av remmen som ligger an mot axeln för att vara skönare att bära) eller i handen tack vare två handtag

Och hur är det med ytbehandlingen?

Som du ser har vi gett denna modell av fodral ett ”äkta” utseende. I melerat grönt och silvergrönt som kompletteras med infällningar i kontrasterande färg, för att ge modellen en elegant och robust look. Dessutom ett utvändigt fack för små tillbehör som stängs med två tryckknappar. För att undvika att vapnet får rostprickar har slutligen yttertyget en vattenavvisande behandling (vid regn glider vattendropparna av tyget utan att sugas upp).

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Skum
50% Polyuretan, 50% Polyetylen
Huvudmaterial
100% Polyester
Rem
100% Polypropylen
Skötselråd: Handtvätt.
Tvättråd
Handtvätt
Handtvätt
Ej blekning
Ej blekning
Ej torktumling
Ej torktumling
Ej strykning
Ej strykning
Ej kemkvätt
Ej kemkvätt

Vårt engagemang

Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen