Referens : 8570158
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
EQUIPEMENT SNOWBOARD FEMME CONFIRME

Snowboardbräda All Mountain Gala dam ROSSIGNOL

ROSSIGNOL
Decathlon
Framtagen för nybörjare som vill ha en enkel, flexibel och tålig bräda, för att lära sig och avancera i all slags terräng. En snowboard som är mycket tolerant för felskär (mjuk vridkvalitet mellan fötterna). Bra glidkvalitet i lössnö med en stor rocker fram- och bak.

Produktens fördelar

Mångsidighet 50 % pist, 50 % offpist, 0 % snowpark.
Flytbarhet Mycket bra bärkraft i lössnö (rocker, 15 mm tillbakadragna fästen).
Fäste Lättare att svänga (platt spann och mjuk vridstyvhet).
Formar sig efter kroppen 146 cm: 1,61-1,68 m
151 cm: 1,65-1,75 m
Styvhet Mjuk flex och träkärna: mjuk och progressiv övergång från kant till kant.
Tolerans Rundad shape och mjuk flex för att minimera risken att falla.
Glidkvalitet Belag i extruderad PE (extruded base) som ger normal glidkvalitet.

Teknisk information

Program/Underlag

Gala är verkligen en otroligt mångsidig, bra all mountain-bräda. Det lilla klassiska spannet under fötterna ger bra grepp i pisten. Dubbel rocker fram- och bak ger den stort flyt i lössnö och enkelt att svänga i backarna. Men något begränsad i hög hastighet.

Directional snowboard

Brädans form (eller "shape") är direktionell, vilket innebär att brädan har fram- och bakände. - brädans bakdel är något rakare än framdelen,
- bindningarna, liksom kontaktpunkterna mellan bräda och underlag (setback) är förskjutna bakåt. En direktionell shape ger bättre fäste i kurvor och hjälper dig att få upp farten igen efter en kurva.

SPANN ampteck auto-turn (Rossignol)

Rossignol Amptek Auto-Turn-spannet är en blandning av ett omvänt spann och ett klassiskt, där det har två bindningar och emellan dem ett litet klassiskt spann för att ge bra fäste: 20% klassiskt spann, 80% rocker. Passar för nybörjare och mer avancerade åkare. Bra fäste på hårt packad snö och en dubbel rocker som ger bra glid på pudersnö och ger enkel styrning.

Mjuk, tolerant flex

Flexen är brädans stelhet mellan fram och bak. Flexen för Serenity Evo är ca 2/5, vilket är mjukt och förlåtande. Denna typ av flex är väldigt enhetlig från spetsen framtill (nos) till spetsen baktill (tail), vilket ger dig en bräda som är enkel i kurvor, och som inte överraskar dig. Det är däremot svårt med tvära svängar i hög hastighet eller på isig snö. Den slirar och bromsar in automatiskt

Mjuk vridstyvhet och tolerant

Vridstyvheten (stelhet på brädan mellan fötterna) är ca 2/5. Det gör brädan enkel att bära med och styra samt mer förlåtande för felskär. En mjuk vridstyvhet ger lite frihet för fötterna För att förenkla det kan man säga att framfoten kan lutas häl till tåspets och bakfoten kan lutas tvärtom. Det är viktigt på nybörjarnivå, för att vara förlåtande vid felskär. Den mjuka vridstyvheten är även bra för Freestyle/jib.

Setback på 15 mm

Setback är när stödpunkterna på brädan mot snön inte är symmetriska kring mitten av brädan, men förskjutna bakåt. Bindningarna är även dem förskjutna bakåt på brädan med samma avstånd.15 mm de setback: stort avstånd för brädor med directional shape. Ger bättre grepp genom svängen och bra bärighet i lössnö och i kurvor, tack vare att vikten ligger bak på brädan vilket ger en naturlig, lätt upphöjd framdel.

Teknisk information

Bredd framtill 281 mm/Mitten 234 mm/Baktill 281 mm (Storlek 146 cm)
Svängradie 7,1 m.
Kontaktytans längd 1110 mm.
Antal inlägg: 8 + 8 (3 möjliga lägen per bindning/40 mm mellan varje)
Rekommenderad stance: 480 mm.

När ska man valla snowboarden?

Snowboardbrädorna kommer vallade från fabriken. De behöver sedan underhållas regelbundet: valla helst var femte gång du åker, och minst 1 gång om året: - antingen i början av säsongen för att få bra glid direkt - eller i slutet av säsongen för att låta vallan skydda belaget över sommaren.

Vilken storlek ska jag ha på min Gala?

Generellt, för åkning på alla underlag, välj 15 till 20 cm kortare än den egna kroppslängden (om man t.ex. är 1,66 m, välj en bräda mellan 151 och 146 cm).
Tar man den mindre blir åkningen lättare. Detta är även lämpligt för lättviktiga personer då det passar deras storlek. Att ta en större ger mer stabilitet i hög hastighet.

146 cm (40–70 kg) => från 161 till 170 cm
151 cm (50–75 kg) => från 165 till 175 cm

Glid: extruderat belag

Belagen är gjorda i polyeten men med två olika tekniker: - extruderat belag med en viss polyetendensitet
- sintrat belag med högre polyetendensitet (färre hål, mer PE)
Ett extruderat belag ger normalt glid och bra hållbarhet.

Se mer Se mindre

Material och råd

Förvaringstips Torka av kanterna efter dagens åk för att undvika rost. Valla cirka var femte gång du ger dig ut. Förvaring över sommaren: i skydd från solen, bindningarna kan sitta kvar.
Rättslig notis Den här produkten är utformad för snowboardåkning. Vid annan användning riskerar du att överskrida produktens tekniska kapacitet. Vi rekommenderar starkt att man bär hjälm, ryggskydd och skyddsshorts för att njuta fullt ut av sporten.

Vårt engagemang

Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen