Referens : 8589442
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
SKIDGLASÖGON & GOGGLES

SKID- OCH SNOWBOARDGLASÖGON G 900 DÅLIGT VÄDER JUNIOR/VUXEN BLÅ WEDZE

WEDZE
Decathlon
Vi har utvecklat ett par skidglasögon med sfärisk lins, maximalt synfält och imskyddsbehandling för dåligt väder. De är lämpliga för glasögonbärare. Den sfäriska linsen på G 900 är ljus så att du ska kunna åka skidor i dåligt väder. Synfältet och imskyddet har anpassats för att ge god sikt. Dessa skidglasögon är lämpliga för glasögonbärare.

Produktens fördelar

Solskydd 100 % anti-UV. Gul lins så att du kan se konturer i snö och dimma.
Anti-imma Optimalt imskydd, dubbla glas och ventilerade bågar
Synfält Sfärisk lins och synfält av Optimal-typ
Användarkomfort Kompakt skum och bekvämt tyg
Sitter väl Brett resårband på 40 mm med tredubbla, halkfria silikonband
Justerbara 2 spännen för snabb inställning av resårbandet
Kompatibilitet Storlek L kan bäras ovanpå vanliga glasögon som är max 145 mm breda

Teknisk information

UV-skydd

Eftersom UV-strålar är farligt för ögonen, är alla våra skidglasögon certifierade 100% UV-SKYDD med standard EN 174. Skidglasögon är det bästa skyddet. De sluter tätt så att ingen UV-strålning kommer in till ögonen, inte heller genom reflexer

S1 LINS

S1 är en ljus lins som ger bättre sikt i dåligt väder, i dimma eller snöyra. Vi har för denna produkt valt en lins med gul nyans för att bättre kunna urskilja terrängen i dåligt väder, vilket ändå kan vara svårt i denna väderlek. Var försiktig och utsätt dig inte för fara i okända eller riskfulla områden.
Glasen är inte reptåliga.

Optimal imskyddsbehandling

OPTIMAL imskydd består av dubbla ventilerade glas med imskyddsbehandling på insidan och ventilering i bågarna för att skapa luftväxling innanför skidglasögonen.
Undvik att täppa till ventilationshålen, så att luften kan cirkulera.
För att denna behandling ska vara fortsatt effektiv är det viktigt att inte gnugga linsens insida, utan bara torka av den försiktigt med duttande rörelser.

Dubbel ventilerad lins

Den dubbla linsen med ventilation förhindrar att imma bildas. Luften som kapslas in mellan de två linserna är värmeisolerande. Temperaturskillnaderna mellan in- och utsida jämnas ut, vilket minskar imbildningen på insidan av skidglasögonen. Den inre linsen är också imskyddsbehandlad och ventilerad med ventilationshål.

Sfärisk lins

Den sfäriska formen ger mindre optisk deformering.
Den yttre linsen tillverkas i formsprutad polykarbonat, där materialet och formen gör den mycket stöttålig. Den inre linsen tillverkas i acetat.

Passar med skidhjälm

Alla Wed'ze skidglasögon är utformade för att passa perfekt med Wed'ze skidhjälmar.

De kan bäras med vanliga glasögon under

Skidglasögonen G 900 S1 i storlek L kan bäras med glasögon under, max 145 mm breda. Skummet på sidorna och ramens form rymmer ett par vanliga glasögonskalmar.

Rem

Resårband i polyamid, polyester och gummi med 40 mm bredd och tre halkfria silikonband

Fodral i mikrofiber

Tänk på att skydda glasögonen mot repor. Använd Wed'zes mikrofiberfodral. Fodralet fungerar även som putstrasa för glasen och är tillverkat i ett material som är perfekt för att rengöra utan att repa.

Färgad lins Flash

En färghinna på linsens yttre lager gör så att ljusöverföringen minskas, vilket ger bättre och skarpare sikt och minskar bländning vid starkt solljus
Obs: Linserna är inte reptåliga

STANDARD EN 174

Standard SS-EN 174 är en europeisk standard som gäller för skidglasögon och ögonskydd vid utförsåkning eller liknande, som t.ex. snowboard. Den amerikanska ANSI-standarden ställer högre krav än den europeiska standarden vad gäller tåligheten mot stötar.
Skidglasögonen uppfyller båda dessa standarder.

Undvik imbildning

Om fukt uppstår bildas det imma. Undvik därför att utsätta skidglasögonen för fukt, t.ex. genom att sätta dem över hjälmen eller en fuktig mössa. Om det kommer in snö i skidglasögonen bildas imma (om du faller t.ex.). Låt därför alltid skidglasögonen torka helt under natten så att all fukt försvinner.

2 storlekar

Välj skidglasögon beroende på ditt huvudmått.
Välj storlek S med huvudmått upp till 55 cm och storlek L för huvudmått från 56 cm

Synfält av Optimal-typ

vertikalt och horisontellt synfält. G 900 har ett synfält av typen Optimal och är de skidglasögon som har bäst synfält.

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Ram
100% Termoplastisk polyuretan
Glas (för mask)
60% Polykarbonat, 40% Cellulosacetat
Resårband
31% Polyester, 33% Polyamid, 36% Gummi
Skum
100% Polyuretan
Förvaringstips Vi rekommenderar att skidglasögonen förvaras i fodralet efter användning.

Vårt engagemang

Så testas produkten Alla produkter från Wed'ze har testats i de förhållanden för vilka de är konstruerade: i snö, kyla och alla förhållanden som man kan möta när man åker skidor. Konstruktions-, produktchefs-, ingenjörs- och designerteamen ser till att programmet för vilket produkten har konstruerats perfekt motsvarar dess användningsområde.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen