Referens : 8660329
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
NO_NAME_FOUND

Skidhjälm Freeride FR 900 Mips Vuxen röd WEDZE

WEDZE

Färg : NEONRÖD / Kolgrå

Decathlon
Utvecklad för free ride-åkare som är ute efter en lätt hjälm med god ventilering och inbyggd MIPS-teknik. Hjälmen har MIPS-teknik för bättre skydd mot stötar. Hybridkonstruktion med tåligt ytterskal i ABS.

Produktens fördelar

Ventilation Permanent ventilering med ett läge för skidåkning och ett för gång.
Lättskött Löstagbar innermössa med skumplast för maskintvätt i 30 °C.
Kompatibilitet Wed'ze hjälmar och skidglasögon är kompatibla med varandra.
Sitter väl Justeringsratt för att anpassa efter huvudformen.
Lätthet 500 g i storlek M. Hybrid ABS/In-mold.
Skyddande Standard EN 1077:2007 klass B. MIPS-teknik ger bättre skydd.

Teknisk information

Turnring-system

Turnring-systemet är avgörande för att hjälmen ska sitta stadigt. Lätt att när som helst ställa in exakt med hjälp av inställningsratten, som är lätt att komma åt även med handskarna på. Skön att använda och ger maximal säkerhet. Vrid ratten åt höger för att dra åt, åt vänster för att lossa.

Hybridkonstruktion

ABS/In-Mold
Light Shell-konstruktionen medger mycket lätta hjälmar. Tekniken kallas In-Mold och består av ett ytterskal i polykarbonat som är direkt format över innerhjälmen i EPS.

Det hårda ytterskalet i ABS förstärker penetrationsskyddet (grenar, stenar etc.).
Vi rekommenderar att man byter skidhjälm minst vart femte år och oftare om den har utsatts för kraftiga stötar

MIPS Technology

FR 900 är utrustad med ett anti-rotationsssytem; MIPS. Det minskar den roterande energin vid en sammanstötning och minskar på så vis risken för hjärnskada.
Det gula skiktet under innerhjälmen har en låg nötningskoefficient, vilket kan tillåta en multidirektionell rörelse på endast 10 till 15 mm i vissa snedriktade sammanstötningar så att rotationskraften som överförs från huvudet till hjärnan minskas.

RECCO System

RECCO® är ett system bestående av två delar för att undsätta personer som används av räddningspersonal på de flesta skidorter. Den RECCO®-detektor räddningspersonalen använder avger en riktad signal. RECCO®-reflektorn som är inbyggd i hjälmen skickar tillbaka signalen. Räddningspersonalen hör då en ljudsignal som leder dem direkt till den begravda personen. Tala alltid med personalen på skidorten innan du ger dig ut

Standard SS-EN 1077:2077

EN 1077:2007 är en europeisk standard som gäller för hjälmar och huvudskydd under utförs- eller snowboardåkning. Standarden bygger på provningar av stötdämpningsförmåga och motståndskraft mot genomträngning.

Returvillkor (särskild produkt: personlig skyddsutrustning)

Säkerställ att produkten passar dig.
I annat fall kan du returnera den enligt följande villkor: med bruksanvisningen, alla etiketter och eventuell originalförpackning. Produkten kan komma att erbjudas för försäljning på nytt. Alla tillsammans: Låt oss vara rädda om vår planet.

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Hölje
50% Polykarbonat, 50% Akrylnitrilbutadienstyren
Foder
100% expanderad polystyren
Skum
100% Polyuretan
Förvaringstips Förvaras torrt och ej i närheten av värme- eller UV-källa. Förvaras efter användning och torkning helst i en tygpåse.
Begränsad användning: Byt alltid ut en hjälm som fått en smäll.

Vårt engagemang

Alla våra hjälmar är typgodkända av utomstående ackrediterade laboratorier.
Så testas produkten Alla Wed'ze-produkter har testats i de förhållanden de utformats för. I snö, kyla och alla förhållanden man kan råka ut för när man åker skidor. Konstruktions-, produktchefs-, ingenjörs- och designerteamen ser till att det program produkten utformats för perfekt motsvarar dess användningsområde i praktiken.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen