Referens : 8405261
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
ELEKTRISKA STADSCYKLAR

Elcykel lågt insteg ELOPS 920 E ELOPS

ELOPS
4.5/5
4.5/5
Decathlon
Vårt hängivna team har utformat den här elcykeln för att underlätta dina cykelutflykter och vardagsturer i stadsmiljö. Cykla med lite hjälp på traven! Få lite extra kraft i cyklingen! När du cyklar i motvind, när du är försenad till jobbet och när du är tungt packad, då ger motorn med sensor ett välbehövligt handtag.

Produktens fördelar

Cykelkomfort God komfort med ergonomisk sittställning, breda däck och dämpad framgaffel.
Enkelhet Låt mittmotorn på 70 Nm, de 7 växlarna och pakethållaren underlätta dina turer!
Cykelsäkerhet Cykla säkert med LED-lysen, skivbroms fram och V-broms bak.
livstids garanti Behåll cykeln länge: livstids garanti på ram, styre och styrstam.
Upptäck produkten i detalj

Teknisk information

Batteri och motor: teknisk specifikation

Mittmotor av märket Brose, 250 watt (uppfyller europeisk standard).
Motorns vridmoment: 70 Nm.
Batteri på 36 volt/11,6 Ah (418 Wh), väger 2,6 kg, 2 års garanti (350–500 hela laddningscykler), utrustat med Samsung-komponenter.
Elassistansen styrs via en LCD-display som låter dig välja mellan 3 lägen + 1 gångläge som driver cykeln framåt när du leder den.
Fulladdat räcker batteriet 50–90 km, beroende på cyklistens svikt, typ av bruk, underlagets lutning, utomhustemperatur och assistansläge.

Hur fungerar elcykeln?

Elops 920 E har motorn placerad i vevpartiet och en sensor som ser till att assistansen ökar ju mer du trampar. Elcykeln ger på så sätt samma känsla som en vanlig cykel.
Batteriet har en laddningsindikator som låter dig se batterinivån, och det kan låsas fast med en nyckel. Ta loss det från cykeln för att ladda det hemma eller på jobbet, eller för att bära det med dig när du parkerar cykeln utomhus.

Varför välja en ram med lågt insteg?

För att lättare kunna kliva på cykeln!
Den här ramen i aluminium med lågt insteg är ett bra val för dig som vill göra cyklingen så bekväm som möjligt.
Varför aluminium, då? Aluminium har två fördelar gentemot stål: för det första är det lättare, och för det andra är det styvare, vilket ger mer effektiv kraftöverföring från motorn.
Storlek M passar användare som är mellan 1,55–1,75 m långa, och storlek L passar användare mellan 1,75–1,95 m.

Framgaffel

Med en elcykel i din ägo väntar bekväma och härliga cykelturer utanför ytterdörren. Även på gatsten? Jajamän! Den reglagefria, dämpade framgaffeln absorberar och filtrerar vibrationer från gatan, och dämpar stötar från ojämnheter. Mycket praktiskt när du cyklar över gatsten, trottoarkanter och spårvagnsspår!

Vet du hur navväxlar fungerar?

Cykeln är utrustad med ett 7-växlat Shimano Nexus-nav kopplat till ett vridreglage på styret. Navväxlingen gör att du kan växla även när du står still. Vänta dock inte tills du redan är halvvägs uppe i en backe innan du växlar ner!
Jaha, men behövs verkligen växlar på en elcykel? Céline, designer, förklarar: "En elcykel är fortfarande en cykel, inte en moppe. Välj därför växel efter lutningen, precis som på en vanlig cykel: det gör elcykeln mer effektiv, och drar mindre laddning från batteriet."

Bromsar

För att göra bromsningen säker och effektiv har vi utrustat cykeln med bromshandtag i aluminium från Tektro, som är lätta och ger god precision.
Och för att bromsningen ska vara kraftfull och fungera progressivt även i regnväder är cykeln försedd med en mekanisk skivbroms på framhjulet.

En sadelstolpe i aluminium och en bekväm sadel

Sadelstolpen i aluminium absorberar vibrationer, och sadelklämman är fastskruvad för att minska risken för stöld. Och sadeln? Den är vår stora favorit! Vi genomförde många tester innan vi till slut bestämde oss för denna breda sadel, med skum i olika hårdheter anpassade för olika tryckpunkter på sadeln.
Varför valde vi just den? För att den var på långa vägar den bekvämaste!

Hjul och däck

Vi har valt ett par breda 28-tumsdäck för bekvämare cykling i stadsmiljö. De får cykeln att rulla lättare, och gör det enklare att ta sig över småhinder såsom trottoarkanter, gatubrunnar, hål i asfalten och spårvagnsspår utan att tappa balansen. De är dessutom försedda med reflexlinjer för ökad synlighet.
Fälgarna är dubbelbottnade för ökad hållbarhet, och varje hjul har 36 ekrar.

Utrustad för att underlätta dina turer

Vi har identifierat några detaljer som underlättar stadscyklingen:
Pakethållaren, som kan förses med barnstol (maxlast 27 kg), är kompatibel med cykelväskor som knäpps fast, och cykeln är redan försedd med ringklocka.
Cykelstödet i aluminium på bakhjulet är särskilt framtaget för att klara en elcykels vikt.
Och för att du ska komma fläckfri fram till jobbet är cykeln förstås utrustad med stänkskärmar och kedjeskydd.
Självklart levereras cykeln med en tillhörande laddare!

Belysning

Du behöver inte trampa för att lysena ska tändas, eftersom de strömförsörjs av batteriet.
Cykeln har LED-lysen på 20 lux inbyggda i ramen, som ger sikt 45 m framåt och gör dig synlig på ett avstånd av 150 m bakifrån.
Lysena styrs via displayen, och sätts automatiskt på samtidigt med motorn, så att du alltid är synlig medan du cyklar.

Skötselråd

Trycket i däcken minskar med tiden. Detta är normalt, eftersom innerslangen är något porös. Tänk på att regelbundet kontrollera däckens lufttryck. Om du cyklar med för löst pumpade däck minskar batteritiden, det blir jobbigare att trampa och risken för punktering ökar. När du ska sköta om, reparera eller rengöra elcykeln måste du först ta av batteriet och avbryta strömtillförseln till cykeln.

Underhåll av elcykeln

Trycket i däcken minskar med tiden, vilket är helt normalt eftersom innerslangen är något porös. Tänk på att regelbundet kontrollera däckens lufttryck. Om du cyklar med för löst pumpade däck minskar batteritiden, det blir jobbigare att trampa och risken för punktering ökar.
När du ska sköta om, reparera eller rengöra elcykeln måste du först ta av batteriet och avbryta strömtillförseln till cykeln.

Ett sista ord

Elcykling är stadscykling utan att svettas, utan att komma för sent och med möjligheten att bära med dig allt du behöver. Elassistansen gör det möjligt att använda cykeln som ett fullt fungerande transportmedel i vardagen. Så lämna bilen hemma i garaget, och njut av att istället susa fram i friska luften! "

Användarvikt

Den här elcykeln är godkänd enligt standard EN 15194 för en maxvikt på 125 kg (cyklist plus utrustning såsom väskor, cykelbarnstol och korg samt transporterade barn och föremål).

Assistanslägen

Läge 0: ingen elassistans
Läge 1: +80 %
Läge 2: +160 %
Läge 3: +320%

Vikt

S/M: 26,05 kg
LXL: 26,1 kg

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Ram (för cykel)
100% Aluminium 6061
instruktioner För att få mer information om denna produkt, var god läs instruktioner

Vårt engagemang

Garanti: Livstids garanti på ram, framgaffel och styre och 2 års garanti på elkomponenter och lösa delar

Omdömen

Personalens omdömen