Referens : 4981075
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
FLASKOR SCD

Dykflaska 6 liter 230 bar ROTH

ROTH
Decathlon
Lätt dykflaska i litet format från Roth. Flaska i stål på 6 liter, effektiv vid korta eller väldigt grunda dyk. Passar även unga dykare från 8 år.

Produktens fördelar

Innehåll Volym: 6 liter.
Kranen är godkänd för 230 bar.
Modularitet 1 utgång med adapter för DIN-gänga eller yoke-bygel.

Teknisk information

Dykflaska från Roth

En stålflaska, en kran med yoke-utgång, en sockel i PVC, ett bärhandtag och ett skyddsnät.

Sockel och handtag

Sockeln i PVC är anpassad för flaskornas diameter och håller dem i upprätt position. Ett hål i botten fungerar som utsläpp av överflödigt vatten och underlättar isärtagning. Bärhandtaget är tillverkat i två delar för att kunna tas på och av utan att kranen behöver skruvas av.

Skötsel

Det är förbjudet att genomföra reparationsarbeten genom svetsning, utvinning av material eller mycket förhöjd temperatur (max 300 °C)

Löpande underhåll

Flaskan bör sköljas av i sötvatten i slutet på varje dag, även bottnen (PVC-sockeln har ett hål för detta ändamål). På så sätt avlägsnas saltvatten och sand och förtida färgbortnötning och korrosion undviks. Bättra omedelbart på färgen om den nötts bort eller flagnat på grund av en smäll.

Periodiskt underhåll

Flaskan måste kontrolleras med jämna mellanrum i enlighet med rådande lagstiftning i landet den används i. Kontrollerna måste genomföras av behörigt företag eller person. Kolla vilka regler som gäller i ditt land.

Förvaring

Innan längre tids förvaring bör man, utöver ovanstående underhållsåtgärder, skölja flaskan och torka den noggrant inuti. Vi rekommenderar starkt att förvara flaskan i upprätt position, i ett tempererat, rent och torrt utrymme, samt att behålla ett lågt tryck i flaskan för att föra bort damm och kondens som kan ha trängt in genom kranen.

Rekommendationer 1/2

Pumpa aldrig upp en lyftsäck med bar kran (utan regulator). Lämna aldrig flaskan tom med öppen kran. Utsätt aldrig flaskan för stänk och vågor och låt den aldrig ligga och bada i vattnet i botten på båten.

Rekommendationer 2/2

Om möjligt, behåll ett visst lufttryck i flaskan för att föra bort eventuellt vatten som trängt in genom kranen (om flaskan tömts helt under dykningen bör du behålla regulatorn på plats tills du kommit till en skyddad plats). Töm inte flaskan för fort eftersom det kan orsaka frostbildning i kranen och kraftig kondens inuti flaskan.

Mått

Höjd: 51,5 cm. Diameter: 14 cm.

Vikt

7,1 kg

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Struktur
100.00% Stål
Förvaringstips Förvara stående med minimalt tryck inuti (1 bar), torrt och mörkt.
Begränsad användning: Måste testas vartannat år.
instruktioner För att få mer information om denna produkt, var god läs instruktioner

Vårt engagemang

Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen