Referens : 8397279
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
DUNJACKA/VÄST TREK. BERG KALL VÄDERLEK,

Dunväst för vandring i bergstrakter MT 100 dam svart FORCLAZ

FORCLAZ
4.6/5
4.6/5
Decathlon
Vårt team av hängivna bergsvandrare har tagit fram den här RDS-certifierade västen för att du ska kunna hålla värmen vid vandring i kyligt väder. Den mest kompakta dunvästen.Bra kombination av värme och lätthet!

Produktens fördelar

Värme Dunstoppning med fyllnadsgrad på 800 CUIN. Dras åt nedtill. Muddar.
Kompakthet Viks enkelt ihop i sin högerfika med ett blixtlås med dubbla löpare.
Vattenfrånstötande egenskap Det yttre tyglagret har behandlas för att vara vattenavvisande.
Vikt Denna väst väger ca 210 g i storlek M.
Tyg 35 g/m². 15 Denier.

Teknisk information

VAD INNEBÄR RDS-CERTIFIERING?

RDS; “Responsible Down Standard”, är en global certifiering som är utfärdad av ett oberoende organ och till märken som efterfrågar certifieringen.Standarden garanterar att dunet/fjädrarna kommer från en ansvarsfull djurhållning.Våra leverantörer garanterar att dunet och fjädrarna kommer från djur uppfödda främst för köttproduktion, och att de plockats efter slakt.För att veta mer: https://www.quechua.com/what-is-rds-certification

Fyllningsgraden hos dun- och fjäderstoppning

Väst med stoppning av 85 % dun/15 % fjäder, med en fyllningsgrad på minst 800 CUIN (EU-norm).
Fyllningsgraden anger dunets isoleringskapacitet, som beror på hur stor luftvolym det klarar att stänga inne. Ju mer fyllande dunet är, desto mer luft stänger det inne och desto mer isolerande är plagget.

Fördelarna med stoppning i ankdun

Dunets fluffiga och hållbara egenskaper ger det 3 fördelar för vandringsbruk:
- Värmeisolering via luft inkapslat i fjädrarna
- Superlätt: dunstoppning är lättare än syntetstoppning med motsvarande värmehållande förmåga. Detta gör ryggsäcken ännu lättare
- Superkompakt

Om det börjar regna

Materialet är vattenavstötande. Det innebär att vattendropparna pärlas på ytan utan att tränga in i jackan, så att du hinner ta skydd. Vi rekommenderar därför att du sätter på en regnjacka över dunjackan om du kommer att vara ute i regnet under en längre tid.

Hur tvättar jag dunjackan?

Vi rekommenderar att inte tvätta plagget för ofta. Här är några tips: stäng alla dragkedjor och tvätta den i maskin i 30 grader, syntetprogram.För att behålla fluffigheten ska du lägga i 2 tennisbollar i tvättmaskinen. Ställ in en skonsam centrifugering: om den är för kraftig skapas dunbollar som är svåra att lösa upp.

Hur torkar jag dunjackan?

När du tar ur jackan ur tvättmaskinen kan det se ut som att allt dun har försvunnit. Det bästa sättet att fluffa upp dunet igen är att torktumla plagget. Torktumla plagget tillsammans med två tennisbollar. Kör sedan torkprogrammet 2–3 gånger.Om du inte har en torktumlare kan du även torka plagget med hjälp av en torkställning. Då bör du vända den regelbundet och ruska den nätt.
Fler råd hittar du här!
https://www.forclaz.co.uk/how-to-look-after-and-repair-a-feather-padded-jacket

Hur återställer jag den vattenavvisande förmågan?

Med tiden och efter många tvättar kan plaggets vattenavvisande egenskaper avta.
Såhär kan du återaktivera den:
https://www.forclaz.co.uk/how-to-look-after-and-repair-a-waterproof-jacket

Du kan även använda följande produkt:
Textilimpregneringsmedel: https://www.decathlon.se/textilimpregneringsmedel-id_8554908.html

Stoppningsvikt

XS: 53 g
S: 57 g
M: 63 g
L: 70 g
XL: 75 g
2XL: 81 g

Om jackan får en reva, går den att laga?

När du vandrar kan det hända att dunjackan fastnar i något och får en reva. Men den goda nyheten är att det går att laga den! Du kan antingen lappa och sy den eller sätta dit en värmelimmad lapp som förhindrar att revan eller hålet blir större, eller att stoppningen faller ut ur plagget.
Känner du dig inte helt säker på hur du ska laga plagget? Ingen fara. I våra verkstäder hos Decathlon kan vi hjälpa dig att laga ditt plagg. Hör med din närmsta butik om de erbjuder den tjänsten.

Betygssystem för att jämföra produkternas miljöpåverkan

Uträkningen av miljöbetyget för en Decathlon-produkt tar hänsyn till produktens miljöpåverkan under hela dess livslängd och utgår från flera miljökriterier. På Decathlon har vi valt att använda oss av det franska miljöministeriets betygsmärkning med skalan A–E. Vi vill på detta sätt främja etableringen av en gemensam utvärderingsmetod för alla märken, i alla länder. Decathlon driver den här frågan hårt på europeisk nivå.För mer information: http://sustainability.decathlon.com/

Vikt

XS: 0,212 kg
S: 0,195 kg
M: 0,21 kg
L: 0,252 kg
XL: 0,291 kg
XXL: 0,3 kg

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Stoppning
15% grå ankfjäder, 85% Ankdun
Huvudmaterial
100% Polyamid
Huvudfoder
100% Polyamid
Stoppning - Innertyg
100% Polyester
Skötselråd: Tvättas med blixtlåset stängt. Använd inte sköljmedel. För att underlätta rengöringen av produkten rekommenderar vi att du lämnar in den på kemtvätt..
Tvättråd
Tvättemperatur 30 °C - normalprogram
Tvättemperatur 30 °C - normalprogram
Ej blekning
Ej blekning
Torktumling - vid låg temperatur
Torktumling - vid låg temperatur
Ej strykning
Ej strykning
Ej kemkvätt
Ej kemkvätt
Begränsad användning: Passar inte för bergsvandring i regn

Vårt engagemang

10 vandrare (5 män och 5 kvinnor) som är oberoende av Quechua har testat dunplagget under en veckas vandring i november 2016 i Mont Blanc (Frankrike). Deras utlåtande var positiva och säkerställde plaggets kvalitet för bergsvandring.
Så testas produkten Alla våra västar har genomgått laboratorietester i en vindstyrka på 1,4 m/s, på en testdocka som bär jackan över en undertröja. Utifrån detta test ges produkterna ett betyg på en värmeisoleringsskala från 1 till 5, så att du sedan kan välja den jacka som bäst passar ditt värmebehov.
Om den bärs under dunjackan TREK 100 höjer den värmekomforten med 6 °C jämfört med om dunjackan bärs utan väst.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen