Referens : 8611456
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
DUNJACKA/VÄST TREK. BERG KALL VÄDERLEK,

Dunjacka för bergsvandring – TREK 500 -10°C dam beige FORCLAZ

FORCLAZ
4.7/5
4.7/5

Färg : Ice coffee

Decathlon
Vill du ha en varm dunjacka? Den här dunjackan är kompakt och passar utmärkt för att vandra bekvämt i temperaturer ned till -10 °C. Vandra med lätt packning med den här kompakta jackan som tar väldigt lite plats i din väska. Den har dessutom RDS-certifierad dun- och fjäderstoppning.

Produktens fördelar

Värme Dun med fyllningsgrad på 660 CUIN, RDS-certifierat.Bekväm mellan 0°C och -10°C.
Kompakthet Packas enkelt ner i sin förvaringspåse (24 x 14 cm i påsen).
Vattenfrånstötande egenskap Det yttre tyglagret har behandlas för att vara vattenavvisande.
Vikt Denna jacka väger ca 380 g i storlek M.

Teknisk information

*Vad innebär märkningen RDS?

RDS; “Responsible Down Standard”, är en global certifiering som är utfärdad av ett oberoende organ och till märken som efterfrågar certifieringen.Standarden garanterar att dunet/fjädrarna kommer från en ansvarsfull djurhållning.Våra leverantörer garanterar att dunet och fjädrarna kommer från djur uppfödda främst för köttproduktion, och att de plockats efter slakt.För att veta mer: https://www.quechua.com/what-is-rds-certification

Fyllningsgraden hos dun- och fjäderstoppning

Jacka med 85 % dun och 15 % fjäder, med en fyllningsgrad på minst 660 CUIN (EU-norm).

Fyllningsgraden anger dunets isoleringskapacitet, som beror på hur stor luftvolym det klarar att stänga inne. Ju mer fyllande dunet är, desto mer luft stänger det inne och desto mer isolerande är plagget.

Fördelarna med stoppning i ankdun

Dunets fluffiga och hållbara egenskaper ger det 3 fördelar för vandringsbruk:
- Värmeisolering via luft inkapslat i fjädrarna
- Superlätt: dunstoppning är lättare än syntetstoppning med motsvarande värmehållande förmåga. Detta gör ryggsäcken ännu lättare
- Superkompakt

Om det börjar regna

Materialet är vattenavstötande. Vattnet rinner av tyget och kan inte tränga in i stoppningen så du håller dig torr. Men jackan är inte vattentät. Vi råder dig ändå att bära en regnjacka över jackan vid längre tids vistelse i regn.

Hur tvättar jag dunjackan?

Vi rekommenderar att inte tvätta plagget för ofta. Här är några tips: stäng alla dragkedjor och tvätta den i maskin i 30 grader, syntetprogram.För att behålla fluffigheten ska du lägga i 2 tennisbollar i tvättmaskinen. Ställ in en skonsam centrifugering: om den är för kraftig skapas dunbollar som är svåra att lösa upp.

Hur torkar jag dunjackan?

När du tar ur jackan ur tvättmaskinen kan det se ut som att allt dun har försvunnit. Det bästa sättet att fluffa upp dunet igen är att torktumla plagget. Torktumla plagget tillsammans med två tennisbollar. Kör sedan torkprogrammet 2–3 gånger.Om du inte har en torktumlare kan du även torka plagget med hjälp av en torkställning. Då bör du vända den regelbundet och ruska den nätt.
Fler råd hittar du här!
https://www.forclaz.co.uk/how-to-look-after-and-repair-a-feather-padded-jacket

Hur återställer jag den vattenavvisande förmågan?

Med tiden och efter många tvättar kan plaggets vattenavvisande egenskaper avta.
Såhär kan du återaktivera den:
https://www.quechua.com/how-to-restore-your-jackets-water-repellent-properties

Du kan också använda följande produkt:
https://www.decathlon.se/textilimpregneringsmedel-id_8554908.html

Stoppningsvikt

XS: 117 g
S: 124 g
M: 130 g
L: 137 g
XL: 146 g
XXL: 157 g

Om jackan får en reva, går den att laga?

När du vandrar kan det hända att dunjackan fastnar i något och får en reva. Men den goda nyheten är att det går att laga den! Du kan antingen lappa och sy den eller sätta dit en värmelimmad lapp som förhindrar att revan eller hålet blir större, eller att stoppningen faller ut ur plagget.
Känner du dig inte helt säker på hur du ska laga plagget? Ingen fara. I våra verkstäder hos Decathlon kan vi hjälpa dig att laga ditt plagg. Hör med din närmsta butik om de erbjuder den tjänsten.

Betygssystem för att jämföra produkternas miljöpåverkan

Uträkningen av miljöbetyget för en Decathlon-produkt tar hänsyn till produktens miljöpåverkan under hela dess livslängd och utgår från flera miljökriterier. På Decathlon har vi valt att använda oss av det franska miljöministeriets betygsmärkning med skalan A–E. Vi vill på detta sätt främja etableringen av en gemensam utvärderingsmetod för alla märken, i alla länder. Decathlon driver den här frågan hårt på europeisk nivå.För mer information: http://sustainability.decathlon.com/

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Stoppning
10% grå ankfjäder, 90% Ankdun
Foder
100% Polyamid
Huvudmaterial
100% Polyester
Skötselråd: Tvättas ut och in. För att underlätta rengöringen av produkten rekommenderar vi att du lämnar in den på kemtvätt..
Tvättråd
Tvättemperatur 30 °C - normalprogram
Tvättemperatur 30 °C - normalprogram
Ej blekning
Ej blekning
Torktumling - vid låg temperatur
Torktumling - vid låg temperatur
Ej strykning
Ej strykning
Ej kemkvätt
Ej kemkvätt
Förvaringstips Förvara i ett torrt och rent utrymme. Förvara inte hopvikt i fickan.
Begränsad användning: Passar inte för bergsvandring i regn

Vårt engagemang

Så testas produkten Alla våra dunjackor har genomgått laboratorietester i en vindstyrka på 1,4 m/s, på en testdocka som bär jackan över en undertröja och en fleecetröja. Utifrån detta test ges produkterna ett betyg på en värmeisoleringsskala från 1 till 5, så att du sedan kan välja den jacka som bäst passar ditt värmebehov.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen