Referens : 8607273
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
DUNJACKA/VÄST TREK. BERG KALL VÄDERLEK,

Dunjacka för vandring i bergstrakter MT 100 -5 °C dam svart FORCLAZ

FORCLAZ
4.5/5
4.5/5

Färg : SVART

Decathlon
Den här dunjackan är RDS-certifierad och håller dig varm när du är ute i kallt väder. (ner till -5° i aktivitet) Den mest kompaktbara av våra dunjackor, för att få mer plats i ryggsäcken och vandra lätt. Kapacitet att kapsla in luft på 800 Cuin som garanterat håller dig varm!

Produktens fördelar

Värme Bekväm mellan 5°C och -5°C. Dun med fyllningsgrad på 800 CUIN, RDS-certifierat.
Kompakthet Viks enkelt ihop i sin vänsterficka med ett blixtlås med dubbla dragtappar.
Vattenfrånstötande egenskap Det yttre tyglagret har behandlas för att vara vattenavvisande.
Vikt Denna jacka väger ca 275 g i storlek M.
Tyg 35 g/m2, 15 Denier.
Upptäck produkten i detalj

Teknisk information

Värmeisolering

Denna dunjacka, när den bärs som 3:e lager, är kontrollerad för en komforttemperatur på -5 °C under ett protokollfört test i klimatkammare.

Under har provdockan på sig en långärmad tröja i tunn fleece. Den går i simulerad vind på 1,4 m/s.

Detta motsvarar, i vår värmejämförare, en nivå på 2 stjärnor.
Modellen har även testats i "statiskt läge"; då är komforttemperaturen +5 °C.

VAD INNEBÄR RDS-CERTIFIERING?

RDS; “Responsible Down Standard”, är en global certifiering som är utfärdad av ett oberoende organ och till märken som efterfrågar certifieringen.Standarden garanterar att dunet/fjädrarna kommer från en ansvarsfull djurhållning.Våra leverantörer garanterar att dunet och fjädrarna kommer från djur uppfödda främst för köttproduktion, och att de plockats efter slakt.För att veta mer: https://www.quechua.com/what-is-rds-certification

Fyllningsgraden hos dun- och fjäderstoppning

Jacka fylld med 85/15 dun, med en dunspänst på minst 800 CUIN (europeisk standard). Fyllningsgraden anger dunets isoleringskapacitet, som beror på hur stor luftvolym det klarar att stänga inne. Ju mer fyllande dunet är, desto mer luft stänger det inne och desto mer isolerande är plagget.

Fördelarna med stoppning i ankdun*

Dunets fluffiga och hållbara egenskaper ger det 3 fördelar för vandringsbruk:
- Värmeisolering via luft inkapslat i fjädrarna
- Superlätt: dunstoppning är lättare än syntetstoppning med motsvarande värmehållande förmåga. Detta gör ryggsäcken ännu lättare
- Superkompakt

Om det börjar regna

Materialet är vattenavstötande. Det innebär att vattendropparna pärlas på ytan utan att tränga in i jackan, så att du hinner ta skydd.
Vi rekommenderar därför att du sätter på en regnjacka över dunjackan om du kommer att vara ute i regnet under en längre tid.

Hur tvättar jag dunjackan?

Vi rekommenderar att inte tvätta plagget för ofta. Här är några tips: stäng alla dragkedjor och tvätta den i maskin i 30 grader, syntetprogram.För att behålla fluffigheten ska du lägga i 2 tennisbollar i tvättmaskinen. Ställ in en skonsam centrifugering: om den är för kraftig skapas dunbollar som är svåra att lösa upp.

Hur torkar jag dunjackan?

När du tar ur jackan ur tvättmaskinen kan det se ut som att allt dun har försvunnit. Det bästa sättet att fluffa upp dunet igen är att torktumla plagget. Torktumla plagget tillsammans med två tennisbollar. Kör sedan torkprogrammet 2–3 gånger.Om du inte har en torktumlare kan du även torka plagget med hjälp av en torkställning. Då bör du vända den regelbundet och ruska den nätt.
Fler råd hittar du här!
https://www.forclaz.co.uk/how-to-look-after-and-repair-a-feather-padded-jacket

Hur återställer jag den vattenavvisande förmågan?

Med tiden och efter många tvättar kan plaggets vattenavvisande egenskaper avta.
Såhär kan du återaktivera den:
https://www.quechua.com/how-to-restore-your-jackets-water-repellent-properties

Du kan också använda vårt flytande textilimpregneringsmedel:
https://www.decathlon.se/textilimpregneringsmedel-id_8554908.html

Betygssystem för att jämföra produkternas miljöpåverkan

Uträkningen av miljöbetyget för en Decathlon-produkt tar hänsyn till produktens miljöpåverkan under hela dess livslängd och utgår från flera miljökriterier. På Decathlon har vi valt att använda oss av det franska miljöministeriets betygsmärkning med skalan A–E. Vi vill på detta sätt främja etableringen av en gemensam utvärderingsmetod för alla märken, i alla länder. Decathlon driver den här frågan hårt på europeisk nivå.För mer information: http://sustainability.decathlon.com/

Stoppningsvikt

XS: 70 g
S: 75 g
M: 81 g
L: 87 g
XL: 94 g
2XL: 100 g

Vi förbättrar ständigt våra dunjackor

Dunjackan Trek 100 har förbättrats ytterligare tack vare våra kunders synpunkter. Tack för er värdefulla feedback!
Från vinterkollektionen 2020 får den rosa modellen (samt de andra ljusa färgerna) en ljus dun- och fjäderfyllning. På sås ätt blir det inte mörka fläckar när jackan är fuktig,

Om jackan får en reva, går den att laga?

När du vandrar kan det hända att dunjackan fastnar i något och får en reva. Men den goda nyheten är att det går att laga den! Du kan antingen lappa och sy den eller sätta dit en värmelimmad lapp som förhindrar att revan eller hålet blir större, eller att stoppningen faller ut ur plagget.
Känner du dig inte helt säker på hur du ska laga plagget? Ingen fara. I våra verkstäder hos Decathlon kan vi hjälpa dig att laga ditt plagg. Hör med din närmsta butik om de erbjuder den tjänsten.

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Stoppning
15% grå ankfjäder, 85% Ankdun
Huvudmaterial
100% Polyamid
Huvudfoder
100% Polyamid
Stoppning
100% Polyester
Skötselråd: Tvättas med blixtlåset stängt. Använd inte sköljmedel. För att underlätta rengöringen av produkten rekommenderar vi att du lämnar in den på kemtvätt..
Tvättråd
Tvättemperatur 30 °C - normalprogram
Tvättemperatur 30 °C - normalprogram
Ej blekning
Ej blekning
Torktumling - vid låg temperatur
Torktumling - vid låg temperatur
Ej strykning
Ej strykning
Ej kemkvätt
Ej kemkvätt
Begränsad användning: Passar inte för vandring i regnväder

Vårt engagemang

10 vandrare (5 män och 5 kvinnor) som är oberoende av Quechua har testat dunplagget under en veckas vandring i november 2016 i Mont Blanc (Frankrike). Deras utlåtande var positiva och säkerställde plaggets kvalitet för bergsvandring.
Så testas produkten Alla våra dunjackor har genomgått laboratorietester i en vindstyrka på 1,4 m/s, på en testdocka som bär jackan över en undertröja och en fleecetröja. Utifrån detta test ges produkterna ett betyg på en värmeisoleringsskala från 1 till 5, så att du sedan kan välja den jacka som bäst passar ditt värmebehov.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen