Referens : 965847
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
KAKOR, GEL& EFTER

Glutenfri ekologisk dadelbar med blåbär APTONIA

APTONIA
Decathlon
Vår ekologiska och glutenfria dadelmassa är perfekt som energikälla under träningspass och tävlingar på upp till 3 timmar. Framtagen av träningsfantaster! Vår ekologiska och glutenfria dadelmassa är framtagen för dig som uthållighetstränar. Ät den under träningspass eller tävlingar på upp till 3 timmar.

Produktens fördelar

Energitillskott 108 kcal/bar.
Antioxidant Vitamin C bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.
Lätt att öppna/stänga Ett ännu enklare öppningssystem som kan återförslutas med en hand!
Sammansättning Innehåller 72,5 % frukt.
Lättransporterad Dadelbarens format gör den enkel att förvara i fickan.

Teknisk information

Ekocertifierad och full av frukt!

Dadelmassan är ekocertifierad i alla steg av tillverkningsprocessen: vår del i den är certifierad av Ecocert® och vår spanska underleverantörs del av Certifood®. Vi är stolta över att kunna erbjuda en bar med hela 72,5 % frukt, varav 68 % är dadelmassa och 4,5 % är frystorkade blåbär i pulverform.

Är ekologisk och glutenfri dadelmassa något för mig?

Vår dadelmassa lämpar sig väl för idrottare som vill äta ekologiskt och som är glutenintoleranta eller känsliga för gluten.
Den är lättöppnad och innehåller solros- och linfrön som gör den lätt att tugga, vilket gör den perfekt som snacks när du är fysiskt aktiv i mer än 3 timmar. Eftersom dadlar är naturligt rika på kolhydrater och dessutom lättsmälta, så är de perfekta för uthållighetssporter.

Vitaminer, då?

För att ge vår dadelmassa antioxidativa egenskaper (vilket skyddar cellerna mot oxidativ stress) ville vi till en början berika den med C-vitamin. Men det räknas som en tillsats, och eftersom tillsatser inte tillåts i ekoprodukter var vi tvungna att hitta en annan, lika effektiv lösning.
Det är här acerola kommer in i bilden: acerolaträdets små frukter är fulla av C-vitamin, och tack vare dem kunde vi ändå ge produkten de egenskaper vi ville ha!

Råvarornas ursprung

“För att minska vår miljöpåverkan har vi valt ingredienser vars ursprung är logiskt för just de ingredienserna, alltså som kommer från platser där förhållandena är gynnsamma för deras produktion”, förklarar Juliette, produktingenjör. Så vi ser det inte som ett problem att dadlarna kommer från Tunisien, och att acerolan kommer från Brasilien och bearbetas i Europa.

Vad gör alla dessa ingredienser?

- Dadelmassa ger en god smak och bidrar med energi.
- Havregryn ger en bra textur och bidrar med energi.
- Linfrön och solrosfrön ger en knaprig konsistens och god smak.
- Frystorkade blåbär i pulverform och naturlig blåbärsarom ger en god blåbärssmak.
- Acerolasaft i pulverform är en naturlig källa till C-vitamin, som är en antioxidant.

Det viktiga tuggandet

Visste du att tuggande triggar igång matsmältningsenzymer? På så sätt underlättas matsmältningen, som kan fungera sämre under fysisk aktivitet.
Och det är inte allt. Vi vet att det inte alltid är så lätt att tugga medan man anstränger sig fysiskt, och därför har vi tillsatt linfrön och solrosfrön i dadelmassan, som gör den bekvämare att tugga. Deras knaprighet gör dessutom dadelmassan ännu mumsigare!

Näringsdeklaration

Näringsvärden: 100 g | 40 g (=1 bar) Energivärde: 361 kcal - 1521 kJ | 108 kcal - 456 kJ Fett: 8,3 g | 2,5 g varav mättat fett: 0,9 g | 0,3 g Kolhydrater: 61 g | 18 g Varav sockerarter: 46 g | 14 g Protein: 6,0 g | 1,8 g Salt: <0,01 g | <0,01 g Vitamin C: 40 mg (50 %)* | 12 mg (15 %)* * % av dagligt referensintag

Se mer Se mindre

Material och råd

Förvaringstips Vår ekologiska dadelmassa bör konsumeras snarast efter öppnandet och förvaras torrt och mörkt.

Vårt engagemang

Vår ekologiska och glutenfria dadelmassa testades av 63 personer, både vana utövare och nybörjare inom landsvägscykling, stigcykling, triathlon, traillöpning och andra sporter.
Så testas produkten Dadelmassan har testats av 63 testpersoner i samband med uthållighetsträning, och den gillades av de allra flesta!

Omdömen

Personalens omdömen