Referens : 8493612
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
SKOR TJEJ

Vattentäta vandringsskor med snörning CROSSROCK junior lila 35-38 QUECHUA

QUECHUA
5/5
5/5

Färg : Mörk plammonlila / Hallonröd

Decathlon
Våra produktutvecklare som själva vandrar har tagit fram dessa skor för att springa, klättra, hoppa och leka i bergstrakter i all typ av terräng under regn. Den vattentäta Crossrock-skon klarar alla de påfrestningar ett barn kan utsätta den för. Du kan ta med barnen för att upptäcka bergen utan att oroa dig.

Produktens fördelar

Vattentäthet Vattentätt membran som har testats i laboratorium och i bruk.
Grepp Gummisula som ger perfekt fäste och är hållbar
Soliditet Tåliga tack vare en mycket täckande sula och förstärkt ovandel.
Stötdämpning Mellansula i EVA längs hela foten.
Lätthet Skon väger 281 g i storlek 36
Upptäck produkten i detalj

Teknisk information

Sulans fäste

Greppet från våra sulor har en kvalitetsmärkning.
För att få denna märkning genomgår skon laboratorieprover för att bedöma graden av grepp på olika underlag (slätt, ojämnt, torrt och fuktigt).
För att bekräfta provresultaten bedömer vi sedan våra sulors egenskaper på fältet, i bergstrakter, med hjälp av en testpanel med barn.

Test av skornas vattentäthet

Testade i laboratorier och i bruk för att garantera optimal vattentäthet och andningsförmåga. Först sänker vi ned skorna i vatten under lufttryck för att försäkra oss om att skons yta inte har några bubblor. Sedan placeras de, till hälften nedsänkta i vatten, på en mekanisk arm som simulerar gång, för att se till att skons insida hålls helt torr. Den här modellen har genomgått ett test motsvarande 8 km under de förhållanden som beskrivs ovan.

Förläng vattentätheten

Skons vattentäthet påverkas ofta av att vatten tränger in uppifrån skon. För att hålla fötterna torra längre råder vi dig därför att använda vattentäta damasker eller minidamasker som skyddar skorna från att släppa in vatten men även grus och småsten. Vi rekommenderar att du några gånger per år använder en impregneringsspray för att återställa skornas ursprungliga vattentäthet och motverka fläckar.

VILKEN STORLEK PASSAR?

När du väljer vandringsskor, tveka inte att ta en storlek större än din vanliga storlek för att skon ska sitta bekvämt i nedförsbackar, utan att tårna slår i framkanten. Tips: håll tånaglarna kortklippta och kontrollera innan varje nedförsbacke att du har snört åt skorna tillräckligt hårt för att inte foten ska glida fram i skon.

Köpråd

Stå upp och pröva båda skorna tillsammans med vandringssockor. Pröva flera modeller och flera storlekar om du behöver. Det finns två komfortpunkter att kontrollera: nedtramp av hälen och framfoten i nedförsbacke. Skorna får inte trycka någonstans. Be gärna barnet gå runt lite i butiken. Få barnet att använda skorna lite i taget under de första vandringsturerna för att anpassa dem till barnets fötter.

Urtagbar innersula

Innersulan kan tas ur för att snabba på torkningen. Den kan också bytas ut mot en ortopedisk sula.

Vårt miljöarbete

Vi måste alla agera för att bevara den natur som vi så gärna ger oss ut och vandrar i, och på Quechua strävar vi därför efter att minska miljöpåverkan från våra produkter.
Den här produkten är i nuläget inte ekodesignad, men vi arbetar kontinuerligt för att ta ett större ansvar med våra produkter, bland annat genom ekodesign och genom att göra produkterna reparerbara och mer slitstarka.

Släng inte – laga!

Vi hoppas att våra produkter får följa med dig på många bergsvandringar.
Får de göra det kommer de med tiden att åldras, och vissa delar kan komma att slitas ut eller gå sönder.
För att underlätta att laga skorna erbjuder vi skosnörena (referens: 8341958) till försäljning i våra butiker och online.
Att tillhandahålla reservdelar är en av de strategier vi på Quechua jobbar med för att minska vår miljöpåverkan.
Släng inte – laga!

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Ovandel i
50% Polyuretan, 50% Polyester
Sula i
30% EVA, 70% Butadiengummi
Insida i
100% Polyester
Skötselråd: Tvätta med en fuktig trasa. Torka på torr och välventilerad plats.
Tvättråd
Handtvätt
Handtvätt
Förvaringstips Förvara skorna torrt.

Vårt engagemang

För att våra produkter ska motsvara dina förväntningar testar vi dem i bruk i bergsmiljö, under samma förhållanden som du upplever under dina vandringar.
Vår testingenjör Sarah tar hjälp av en testpanel med barn för att sätta produkterna på hårt prov i varje steg av utvecklingsprocessen.
Så testas produkten Vårt team har sin bas vid foten av Mont-Blanc i Haute-Savoie (Frankrike). Året runt tar vi fram snygga, enkla och tekniska produkter. Vi genomför hårda fälttester av produkterna eftersom vi är övertygade om att det endast är i verkliga situationer som vi kan förbättras.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen