Referens : 8605298
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
ELEKTRISKA STADSCYKLAR

ELCITYCYKEL ELOPS 900 MARINBLÅ ELOPS

ELOPS
Decathlon
Vårt hängivna team har utformat den här elcykeln för att underlätta dina turer i stadsmiljö. Cykla bekvämt och utan att trötta ut dig! Elcykeln: citycykeln som ger lite hjälp på traven! Tack vare pedalsensorn sätter cykelns elassistans in efter bara ett halvt pedalvarv, och batteriet räcker till turer på upp till 70 km.

Produktens fördelar

Cykelkomfort God komfort med ergonomisk sittställning, breda däck och dämpad framgaffel.
Enkelhet Låt motorn på 30 Nm, de 7 växlarna och pakethållaren underlätta dina turer!
Sikt Försedd med skivbromsar och LED-lysen för ökad säkerhet.
livstids garanti Behåll cykeln länge: livstids garanti på ram, styre och styrstam.
Upptäck produkten i detalj
Upptäck produkten i detalj

Teknisk information

Batteri och motor: teknisk specifikation

Borstlös motor på 250 watt (uppfyller EU-lagstiftning) monterad på bakhjulet.
Vridmoment: 30 Nm.
Batteri på 36 volt/11,6 Ah (418 Wh), väger 2,6 kg, 2 års garanti (350–500 hela laddningscykler), utrustat med Samsung-komponenter.
Elassistansen styrs via en LCD-display som låter dig välja mellan 3 lägen + 1 gångläge som driver cykeln framåt när du leder den.
Batteriet räcker mellan 40 och 70 km beroende på din vikt, användning, markens lutning, temperatur och assistansläge.

Hur fungerar elcykeln?

Elops 900 E gör cyklingen mycket enkel och bekväm, tack vare motorn som sitter monterad på bakhjulet och pedalsensorn som får elassistansen att aktiveras direkt när du börjar trampa.
Batteriet har en laddningsindikator som låter dig se batterinivån, och det kan låsas fast med en nyckel. Ta loss det från cykeln för att ladda det hemma eller på jobbet, eller för att bära det med dig när du parkerar cykeln utomhus.

Varför välja en hög ram?

För att få bättre kraft i cyklingen. Ramen är tillverkad i aluminium, som är lättare men samtidigt styvare än stål, och som ökar effektiviteten i kraftöverföringen från motorn.
En cykel med högt överrör är lättare att kliva på när den är i rätt storlek, så ta en titt på följande storleksguide:
Storlek M passar användare som är mellan 1,55–1,75 m långa, och storlek L passar användare mellan 1,75–1,95 m.

Framgaffel

Med en elcykel i din ägo väntar bekväma och härliga cykelturer utanför ytterdörren. Även på gatsten? Jajamän! Den reglagefria, dämpade framgaffeln absorberar och filtrerar vibrationer från gatan, och dämpar stötar från ojämnheter. Mycket praktiskt när du cyklar över gatsten, trottoarkanter och spårvagnsspår!

Drivlina

För att göra det lättare att cykla i backar och starta efter rödljus är cykeln utrustad med en 7-växlad Shimano-bakväxel, som styrs via ett vridreglage.
Men behövs verkligen växlar på en elcykel? Céline, designer, förklarar: "En elcykel är fortfarande en cykel, inte en moppe. Välj därför växel efter lutningen, precis som på en vanlig cykel: det gör elcykeln mer effektiv, och drar mindre laddning från batteriet."

Bromsar

För att göra bromsningen säker och effektiv har vi utrustat cykeln med bromshandtag i aluminium från Tektro, som är lätta och ger god precision.
Och för att bromsningen ska vara kraftfull och fungera progressivt även i regnväder är cykeln försedd med mekaniska skivbromsar både fram och bak. "

En sadelstolpe i aluminium och en bekväm sadel

Sadelstolpen i aluminium absorberar vibrationer, och sadelklämman är fastskruvad för att minska risken för stöld. Och sadeln? Den är vår stora favorit! Vi genomförde många tester innan vi till slut bestämde oss för denna breda sadel, med skum i olika hårdheter anpassade för olika tryckpunkter på sadeln.
Varför valde vi just den? För att den var på långa vägar den bekvämaste!

Hjul och däck

Vi har valt ett par breda 28-tumsdäck för bekvämare cykling i stadsmiljö. De får cykeln att rulla lättare, och gör det enklare att ta sig över småhinder såsom trottoarkanter, gatubrunnar, hål i asfalten och spårvagnsspår utan att tappa balansen. De är dessutom försedda med reflexlinjer för ökad synlighet.
Fälgarna är dubbelbottnade för ökad hållbarhet, och varje hjul har 36 ekrar.

Utrustad för att underlätta dina turer

Vi har identifierat några detaljer som underlättar stadscyklingen:
Pakethållaren, som kan förses med barnsits, är kompatibel med cykelväskor som knäpps fast, och cykeln är redan försedd med ringklocka.
Cykelstödet i aluminium på bakhjulet är särskilt framtaget för att klara en elcykels vikt.
Och för att du ska komma fläckfri fram till jobbet är cykeln förstås utrustad med stänkskärmar och kedjeskydd.
Självklart levereras cykeln med en tillhörande laddare!

Belysning

Du behöver inte trampa för att lysena ska tändas, eftersom de strömförsörjs av batteriet.
Cykeln har LED-lysen på 20 lux inbyggda i ramen, som ger sikt 45 m framåt och gör dig synlig på ett avstånd av 150 m bakifrån.
Lysena styrs via displayen, och sätts automatiskt på samtidigt med motorn, så att du alltid är synlig medan du cyklar.

Underhåll av elcykeln

Trycket i däcken minskar med tiden, vilket är helt normalt eftersom innerslangen är något porös. Tänk på att regelbundet kontrollera däckens lufttryck. Om du cyklar med för löst pumpade däck minskar batteritiden, det blir jobbigare att trampa och risken för punktering ökar.
När du ska sköta om, reparera eller rengöra elcykeln måste du först ta av batteriet och avbryta strömtillförseln till cykeln.

Användarvikt

Den här elcykeln är godkänd enligt standard EN 15194 för en maxvikt på 125 kg (cyklist plus utrustning såsom väskor, cykelbarnstol och korg samt transporterade barn och föremål).

Cykelns vikt

Cykelns vikt i storlek L/XL: 24,5 kg

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Ram (för cykel)
100% Aluminium 6061
instruktioner För att få mer information om denna produkt, var god läs instruktioner

Vårt engagemang

Garanti: Livstids garanti på ram, framgaffel och styre och 2 års garanti på elkomponenter och lösa delar

Omdömen

Personalens omdömen