Referens : 8494730
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
FÖRSTÄRKTA JAKTKLÄDER, REGN

Jaktbyxa vattentät Renfort 900 brun SOLOGNAC

SOLOGNAC
4/5
4/5
Decathlon
tills 849kr -%

Från

849kr**
DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice / Sedan den

Från Till

* Försäljning från till Så långt lagret räcker
* Från så långt lagret räcker
849kr -%
Innan0krNu849kr**
DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice / Sedan den

* Från Till

* Försäljning från till Så långt lagret räcker
Lagerstatus i butik
Framtagen för all typ av jakt i skog i regnigt väder. Byxan rekommenderas för jakt på morkulla och för att skydda jägaren mot vegetation och väder och vind och ge rörelsefrihet, är den tillverkad i två olika material.
GRATIS frakt till din Decathlonbutik
GRATIS frakt till ombud vid ordrar över 399kr
(gäller endast varor som kan skickas till ombud)
GRATIS returer
Boka online
Hämta inom 2 timmar
Betala online

Produktens fördelar

Håller för buskage Med förstärkningar på de delar som utsätts för buskar och grenar.
Vattentäthet Tack vare materialet och de tätade sömmarna är byxan vattentät.
Andningsförmåga Ventileringar på sidorna gör att den andas väl.
Rörelsefrihet Tack vare specialmaterial på zoner som exponeras under skytte.
Upptäck produkten i detalj
Upptäck produkten i detalj

Teknisk information

Plaggets tålighet: något en morkullejägare måste ta med i beräkningen

Naturligtvis jagar man inte morkulla på samma sätt i Sommebukten som vid foten av Pyrenéerna eller i Nouvelle-Aquitaine. Jägarna, deras hundar och deras sätt att ta till sig miljön skiljer sig från en naturtyp till en annan, men alla som blivit bitna av morkulla behöver en sak: kläder som tål att nötas mot växtlighet och slutna miljöer, där grenarna flätas in i varandra och där det ofta är svårt att ta sig fram.

En byxa som tagits fram av jägare, för jakt på morkulla i svårtillgänglig terräng

Söka av terrängen, försöka upptäcka en spegling eller ett spår som visar att det finns morkulla och kanske en chans att driva upp en av dem – det driver den inbitne morkullejägaren och gör att han eller hon måste ha kläder som tål tuffa tag. Vi utgick från det och kartlade vilka ställen som är mest utsatta för taggar och grenar. Sedan valde vi att förstärka benens framsida med ett dubbelt lager av vårt allra tåligaste material. Det gör att du slipper komma hem från jakten med sönderrivna lår.

Bry dig inte längre om regn eller droppar från träd längs vägen: byxan renfort 900 är vattentät

I gryningen, och särskilt på vintern, ligger daggen tät. Väldigt ofta trycker morkullan i fuktiga eller till och med sumpartade skogspartier. För att komma dem inpå livet och kanske få med sig en av de vackra guldbruna får man inte vara rädd för att kliva över tuvorna och på vägen få ett regn av daggdroppar över sig. Inga bekymmer! Vår byxa är vattentät och har tätade sömmar. Inte ens ett häftigt regn blir något problem.

Några viktiga tekniska data om hur vattentätt detta plagg är

Byxan klarar 5 000 mm vattenpelare och är framtagen för jakt på morkulla med höga krav på vattentäthet. Ett tygs tålighet mot vattentryck mäts i mm vattenpelare (test enligt normen ISO 811). Ju högre tryck, desto mer vattentätt är tyget. Byxan, fickorna och sömmarna klarar ett test av vattentäthet med 60 liter vatten under två timmar. I slutänden skyddar den från en skur motsvarande 120 mm regn under tre timmar.

En byxa som andas och är vindtät, framtagen för att avleda värmen och skydda dig från väder och vind

Morkullan är en utpräglad vildfågel som lever i svårtillgänglig och speciell terräng och vet att försvara sig. Att vandra i många timmar, ofta flera mil, för att få denna mytiska fågel att lyfta är en stark upplevelse. Räkna med en svettig upplevelse! Och därför gäller det att ha kläder på sig som andas, utan att hålla värmen inne. För att kunna anpassa temperaturen efter ansträngningen har därför denna byxa som är tänkt för morkullejakt ventileringar med blixtlås på sidorna.

Rörelsefrihet i alla lägen. Ja, det garanterar denna byxa. Det här är våra argument

Det frestar på att ta sig igenom en tät ekdunge och snårig buskvegetation. Ofta måste man kliva över, böja sig under och skydda sig från grenar. Därför är det oerhört viktigt att ha kläder som hänger med i rörelserna om man vill ta sig fram. Det elastiska materialet baktill på byxan ger rörelsefrihet för att obehindrat böja sig, gå under grenar och röra sig.

En byxa som är lätt att ta på, med många fickor för jaktdokument och -tillbehör

Vårt designteam som själva jagar har tänkt på att sätta ett kardborrband nedtill på byxan. Vad är målet med detta? Kunna justera på skon. På motsvarande sätt sitter det ett blixtlås nedtill på benen för att byxan ska vara lättare att ta på. Och notera sedan de många täta fickorna för papper och tillbehör (licens, kvitto på licensavgiften, jaktkort m.m.).

Va? Har vi ändå inte lyckats övertyga dig? Här kommer ytterligare lite fakta

Jaga morkulla, det är att följa sina fyrbenta hjälpare som ivrigt och metodiskt söker och spårar bland ginst, björk och hagtorn. Omöjligt att stoppa. Då måste kläderna man ha på sig sitta på ordentligt. Därför har denna RENFORT 900 jaktbyxa en resårmidja för att inte hasa ned (för optimal anpassning till kroppsformen) och krokar för att fästa byxan i skornas snörning (se videoklippet).

Vikt

Stl. S: 520 g
Storlek M: 560 g
Storlek L: 590 g
Storlek XL: 615 g
Storlek 2XL: 645 g
Storlek 3XL: 670 g

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Huvudmaterial
88% Polyamid, 12% Elastan
Foder
100% Polyester
Detalj
100% Polyamid
Beläggning
100% Polyuretan
Annat foder
100% Polyamid
Skötselråd: Ej kemtvätt. Använd inte sköljmedel.
Tvättråd
Tvättemperatur 30 °C - normalprogram
Tvättemperatur 30 °C - normalprogram
Ej blekning
Ej blekning
Ej torktumling
Ej torktumling
Ej strykning
Ej strykning
Ej kemkvätt
Ej kemkvätt

Vårt engagemang

Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen