Referens : 8360202
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
SKIDUTRUSTNING SKIDÅKNING NYBÖRJARE MAN

SKIDBYXA UTFÖRSÅKNING 100 HERR GRÅ WEDZE

WEDZE
4/5
4/5
Decathlon
Är du nybörjare i skidbacken? Denna byxa är varm och bekväm, och passar perfekt när man lär sig åka skidor. Utöver att vara varm, ger denna lätta byxa ett gott skydd mot väder och vind. Så att du kan njuta av dagen i skidbacken.

Produktens fördelar

Vattentäthet LÅG: ytbeläggning 3 000 mm.
Andningsförmåga Tyg som andas.
Värme Isolering i återanvänd vaddering, foder i borstad polyester.
Vattenfrånstötande egenskap Yttertyg med vattenavvisande behandling, som inte suger upp vatten vid regn.
Justerbara Midjan justeras med kardborrband.
Fickor Två handfickor med blixtlås.

Teknisk information

Vilka material gör byxan värmande?

Vi använder en syntetstoppning av återvunnet material (60g/m²), för att isolera värmen. Detta syntetmaterial är polyesterbaserat och kapslar in olika mycket luft beroende på fibrernas storlek, vilket isolerar och skyddar mot kyla.

Vad är ytbeläggning?

Den vattentäta ytbeläggningen skapas genom att ett särskilt material stryks på tygets insida. Den förhindrar inträngning av vatten i plagget men låter ändå svett och fukt inifrån komma ut så det inte blir fuktigt på insidan under aktivitet. Detta för att du ska hålla dig torr under hela aktiviteten.

Hur mäts byxans vattentäthet?

Ett plaggs vattentäthet mäts genom vattentryck uttryckt i mm vattenpelare (test baserat på normen ISO 811). Ju högre tryck, desto vattentätare plagg. Ett tyg med 3 000 mm vattentäthet står alltså emot trycket av 3 000 mm vatten (vilket motsvarar ungefär en sur på två timmar).

Hur kan jag vara säker på att plagget skyddar mot oväder?

Denna byxa är gjord i ett material och med en sammansättningsteknik som gör den helt vattentät och som även begränsar vindens effekt så att du klarar både regn, snö och vind. För att säkerställa vattentätheten har byxan genomgått ett test i en specialdusch som återger alla sorters väder en skidåkare kan möta. Produktens vattentäthet har även testats i bruk, under flera dagars skidåkning i varierande väderlek.

Varför är byxan vattenavstötande?

Ett tygs vattenavstötande förmåga är dess förmåga att låta vatten rinna av ytan utan att absorberas. Denna byxa är tillverkad av vattenavvisande material som står emot alla väder. Den vattenavvisande förmågan uppnås genom en behandling som appliceras på tygets utsida, men vid användning kan dessa egenskaper förändras.

Hur återfår plagget sin vattenavvisande förmåga?

Den vattenavvisande förmågan kan återaktiveras. Placera då byxan i torktumlare och kör syntetprogrammet i 10-15 minuter.
Du kan också använda impregneringssprej (säljs i våra butiker): spreja jämnt över hela plagget och låt torka i 10-12 timmar.

Plagget "andas"

Med det menas förmågan att låta vattenånga som produceras av kroppen föras bort till tygets utsida. För att veta om ett material har bra andningsförmåga gör man ett test på dess förmåga att stå emot avdunstning, kallat RET (standardtest ISO 11092). Ju lägre RET-värdet är, desto mer andas tyget.RET-värdet för byxan 100 är 13. Men det är de tekniska lösningar (blixtlås, ventileringar, mesh) som Wedze använder, som begränsar kondens på insidan av plagget och ger optimal andningsförmåga.

Hur ska jag klä mig för att inte frysa om benen i backen?

För att hålla benen torra och varma, klä dig i två lager: En skidunderställsbyxa som för bort svett och en skidbyxa som värmer och skyddar mot väder och vind.

Hur undviker jag att få in snö i byxan?

Våra byxor har töjbara snölås i bensluten som placeras över pjäxorna. Om du ramlar, eller åker i yrande nysnö, gör de att du slipper få in snö i byxan.

Vilken passform har byxan 100?

Rak passform med en innervolym som gör att du kan bära ett andra tekniskt lager under.

Hur tvättar jag byxan?

För att de ska hålla så länge som möjligt rekommenderar vi:
* Maskintvätt 30°, syntetprogram.
* Vänd produkten in och ut.
* Använd en liten mängd tvättmedel. Inget mjukmedel.
* Vrid gärna ur plagget för hand.
* Låt torka på en galge, på en varm och luftig plats.
Ej kemtvätt. Lägg inte över ett element.

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Huvudmaterial
100% Polyester
Huvudfoder
100% Polyester
Stoppning
100% Polyester
Skötselråd: Tvättas ut och in. Tvättas med blixtlåset stängt. Tvättas separat. Använd inte sköljmedel.
Tvättråd
Tvättemperatur 30 °C - normalprogram
Tvättemperatur 30 °C - normalprogram
Ej blekning
Ej blekning
Torktumling - vid låg temperatur
Torktumling - vid låg temperatur
Ej strykning
Ej strykning
Ej kemkvätt
Ej kemkvätt
Förvaringstips Förvara helst på galge och undvik att vika plagget eftersom det skadar tygets ytbeläggning. Se till att produkten har torkat helt före förvaring i ett torrt utrymme med god luftväxling.

Vårt engagemang

Så testas produkten Alla Wedze-produkter är skapade, designade och konstruerade i Mont-Blanc-dalen. De testas sedan i användarförhållanden som är identiska med dem som du själv kommer att befinna dig (i snö, kyla, pudersnö, etc.). Produktutvecklarteamen ser till att det program produkten har utvecklats för helt och hållet motsvarar dess användning i praktiken.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen