Referens : 8584896
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
DECOUVERTE BODYBOARD

Uppblåsbar bodyboard DISCOVERY gråblå (användare > 25 kg) RADBUG

RADBUG
Decathlon
Framtagen för användare över 25 kg som vill utforska vågorna, känslan att glida fram på dem.För användning i vatten som max. går upp till naveln.Vågor <1m Uppblåsbar bodyboard för att surfa nära stranden i vågor på upp till 1 meter. Ventil för uppblåsning och tömning.

Produktens fördelar

Ergonomiskt grepp 2 handtag. Fångrem köps separat. Ska ej vaxas.
Stabilitet Förformat däck.För åkare >25 kg.Blås inte för hårt och lämna inte i solen
Kompakthet Tar liten plats. Blåses upp med munnen. Ventil med tryckknapp.
Glidkvalitet Vadderad glidyta. Vågor <1 m.
Upptäck produkten i detalj

Teknisk information

Hur ska jag välja rätt storlek?

Brädans storlek styr hur stabil och lätthanterlig den är. Den måste vara anpassad efter användarens vikt. En bodyboard avsedd för användare över 25 kg, eller från 8 års ålder.
En alltför liten bräda har inte tillräcklig bärkraft och kan inte fånga vågorna. En alltför stor bräda är svår att styra.
Se vår storleksguide i butiken för att hitta rätt storlek.
Ska endast användas på övervakade badplatser.

RADBUG designar sina produkter för användare på 4 olika nivåer: Produkten är avsedd för den som vill prova på surfing.

- För den som vill prova på surfing: Vatten upp till naveln, inga simfötter, vågor < 1 m, ta fart genom att sparka ifrån botten, fånga vågor nära stranden. Fokus på upptäckarglädje (bodyboard med handtag).
- Nybörjare: Mjuka svängar i vågorna <1 m, simmar med fenor. Fokus på att utvecklas.
- Avancerad: Vågor upp till 1,50 m, snabbare surf och börjar att göra tricks (360°, El Rollo...).
- Expert: Surfar i alla typer av vågor och gör tricks, även i luften: ARS, 360°, volter, tubes...

Rekommendationer för användning

Blåses upp med munnen. Obs: blås inte upp brädan för mycket. Den glider då sämre och kan skadas om den exponeras för hög värme. När du börjar glida på vågen ska du vara utsträckt på brädan. Det är viktigt att bära en rashguard eller våtdräkt i neopren med lång ärm för att undvika irritationer på mage och armar och skydda mot friktion.
Tryck in ventilen för ökad komfort när brädan är uppblåst.

Fånga en våg

Framtagen för att fånga och glida på skummet i havsbrynet där man bottnar (vattnet går högst upp till naveln). När en liten våg (< 1 m) passerar skjuter man ifrån med fötterna i riktning mot stranden och lägger sig platt på mage på brädan, med händerna runt handtagen framtill på brädan, böjda armar och benen rakt bakåt. Simfötter behövs inte. Ytmaterialet är behagligt mot huden. Brädan behöver inte vaxas.

Säkerhet vid användning

OBS: Används brädan av ett barn ska detta stå under vuxens tillsyn. Särskilt noggrann övervakning behövs om det blåser eller är strömt i vattnet. Det rekommenderas starkt att barnet använder säkerhetsutrustning i form av t.ex. en flythjälpsväst eller armpuffar. Ej för barn under 3 år. Fångrem kan användas (köps separat).

Skötselråd

Skötselråd:
- Ska inte användas för att hoppa i simbassänger och liknande.
- Lämna inte brädan i solen eller temperaturer över 30 °C när den är uppblåst (töm ut luften efter användning). Undvik att lämna den i bilen när det är soligt och varmt ute.
- Kontrollera att brädan är i gott skick innan den används: alla sömmar ska vara hela, ventilen ska vara ordentligt stängd, och inget läckage förekommer.

Vad ska jag göra om luften i bodyboarden släpps ut?

Det är normalt att lufttrycket i bodyboarden sjunker under användning. Alla temperaturförändringar gör att lufttrycket sjunker. Blås upp brädan manuellt då och då under dagen.
Det är inte normalt att luften märkbart går ur brädan efter ett användningstillfälle. Om detta händer ska du kontrollera att ventilen är ordentligt stängd.

Om luft läcker ut eller om korken inte sitter ordentligt

Boyboarden ska endast användas enligt instruktionerna. All felaktig användning avrådes.
Om ventilkorken inte sitter kvar vid normal användning eller om brädan läcker luft vid skarvarna så gäller garantivillkoren (2 års garanti).
Om det går hål i produkten kan den repareras med reparationskit från Decathlon-butiken.

Om ventilen läcker

Om ventilen läcker, vilket ofta beror på att det kommit in sand, kan det räcka att ta bort sanden och sedan sätta fast korken igen.
Detta gör du genom att delvis släppa ut luften och sedan låta brädan torka. Det är lättare att rensa bort sanden när den är torr.
Avlägsna sanden genom att trycka på knappen och blåsa med en pump. Det kan även fungera att blåsa med munnen, men då riskerar du att blöta ner sanden.
Korken ska vara vattentät.

Mått

Uppblåst: 80 x 54 x 11 cm
Tömd: 24 x 23 x 5 cm.

RADBUG

RADBUG är Decathlons märke för bodyboard och bodysurf!
Vårt mål är att introducera de fantastiska vattensporterna bodyboard och bodysurf för så många utövare som möjligt.
Känslan av att fånga en våg och glida över vattnet är helt oslagbar!
Vi har gett oss själva i uppdrag att erbjuda lättillgängliga produkter för användare på alla nivåer som vill prova på sporten och utvecklas vidare.

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Huvudmaterial
50% Polyamid, 50% PVC (polyvinylklorid)
Förvaringstips Blås inte upp brädan för hårt och lämna den inte uppblåst i stark värme när den inte används. Skölj av och torka i skuggan efter användning.
Begränsad användning: För användare som är barn endast under vuxens tillsyn.

Vårt engagemang

Så testas produkten Utformad och testad av vårt passionerade bodyboard-team i Hendaye, Frankrike. Materialen i våra produkter testas i laboratorium för att säkerställa god kvalitet och hållbarhet.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen