Referens : 8626072
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
RACKETTAR VUXEN NYBÖRJARE/AVANCERAD NIVÅ

Tennisracket BABOLAT EVO DRIVE TOUR vuxen BABOLAT

BABOLAT
Decathlon
Racketen passar för erfarna spelare som vill ha en kraftfull racket. Nya Babolat Evo Drive Tour ger dig bra kraft och lätt vikt på 285 gram.

Produktens fördelar

Styrka Ramens struktur "Elliptic Frame" och strängmönstret 16x17
Tolerans Den förstorade träffytan på 660 cm² ger bra förlåtande förmåga.
Vibrationsdämpning Teknologierna SWX EvoFeel och Woofer System förbättrar känslan av komfort.

Teknisk information

Vikt (ej strängad racket)

285 gram
Vikt: en rackets vikt mäts i gram. Precis som balanspunkt och längd, spelar även vikten en stor roll vad gäller racketens tröghetsmoment. Det i sin tur påverkar racketens hanterbarhet, stabilitet och förmåga att överföra energi till bollen (m.a.o. kraft). Ju tyngre en racket är, desto mer energi överför den till bollen men desto mer svårhanterlig blir den.Tvärtom är en lätt racket mer lätthanterlig men mindre kraftfull.

Balanspunkt (ej strängad racket)

32 cm

Balanspunkt: en rackets balanspunkt mäts i centimeter från racketens nederkant (skaftet). Ju högre talet är desto längre bort från skaftet befinner sig balanspunkten. Då är racketen framtung. Det betyder att den är kraftfull och stabil vid slag men svårhanterlig. Tvärtom betyder ett lågt tal att balanspunkten är närmre skaftet. Det kallas baktung. Då är racketen mer lätthanterlig men mindre kraftfull och stabil.

Träffyta

660 cm²

Träffyta: En rackets träffyta mäts i cm². Den kan påverka racketens kraft och förlåtande förmåga.Ju större träffyta, desto mer förlåtande är racketen vid felslag. Däremot ger det mindre kontroll.Tvärtom ger en liten träffyta mer kontroll, men racketen blir mindre kraftfull och inte lika förlåtande vid felträffar.

Ra

70 Ra
Ra-värde: det är racketens styvhet, dvs. hur flexibel en racket är vid slag. Ju styvare en racket är (ett högre ra-värde), desto mindre flexibel är den vid slag. Energin överförs istället och ger mer fart till bollen via strängningen.Man brukar säga att en styv racket är mer kraftfull.

Tröghetsmoment (ej strängad racket)

SW = 290
Tröghetsmoment (Swingweight på engelska): påverkar främst en rackets hanterbarhet och energiöverföring (dvs. kraft). Ju högre tröghetsmoment, desto kraftfullare är racketen, men desto mer svårhanterlig är den också. Har racketen däremot ett lågt tröghetsmoment är den ofta lätthanterlig men mindre kraftfull. Tröghetsmomentet påverkas av racketens vikt, balanspunkt och längd.

Strängmönster

16x17

Strängmönster: en rackets strängmönster är antalet vertikala strängar gånger antalet horisontella strängar. Ju fler strängar en racket har, desto tätare är strängmönstret. Motsatsen är ett glest strängmönster. Ett tätt strängmönster ger mer kontroll, men mindre kraft och överföring av skruv. Ett glest strängmönster ger tvärtom mer kraft och överföring av skruv, men mindre kontroll.

Längd

68,5 cm

Längd: En rackets längd mäts i centimeter och går från den nedersta delen av skaftet till toppen av rackethuvudet. Ju längre en racket är, desto mer kraft ger den men desto svårare är den att hantera. Är racketen istället kort är lättare att hantera men du får mindre kraft.

Profil

Profil (i mm): 23/26/23

SWX Evo Feel

Den nya teknologin SMAC, som finns på tre nyckelställen i ramen, ger förbättrad stötabsorberingsförmåga.

Woofer System

Länksystem mellan ramen och strängningen: en längre kontakt mellan boll och strängning för bättre kontroll och komfort.

Elliptic Frame

Ellipsformig struktur ger racketen optimal tålighet och generell styvhet för utmärkt kraft.

grepp

Syntec Evo-grepp för högre komfort.

Se mer Se mindre

Material och råd

Förvaringstips Undvik stora temperaturförändringar.

Vårt engagemang

Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen