Pga hög efterfrågan på beställningar kan det tyvärr bli vissa förseningar. Vi ber om ursäkt för besväret

Hopfällbara Cyklar

9 Produkter Produkter

sortera efter

Ta med dig din hopfällbara cykel på tunnelbanan eller i din bil! Den mest praktiska cykeln i storstäder!

  • Ditt val: (0) Rensa filter
  • Pris

  • Färg

  • Omdöme

    Välj produkter som andra Decathlonkunder tycker om!

Hur man väljer sin första hopfällbara cykel.

Marknaden för hopfällbara cyklar har exploderat under de senaste årtionden.

Att välja sin första hopfällbara cykel är inte en enkel uppgift. Om du söker på internet så kommer du ofta hitta billiga alternativ från Kina som ofta inte håller så länge eller som kan direkt skapa en olycka på grund av att komponenterna inte är tillräckligt tåliga. Här kommer en enkel och tydlig guide till hur man väljer hopfällbara cyklar. 

Den här guiden är till för dig som som vill se om en hopfällbar cykel är rätt för dig och se vilken typ som passar dig mest. Förhoppningsvis kommer vi kunna ge dig användbara råd som vi har lärt oss genom många års erfarenhet av försäljning av hopfällbara cyklar. 

Hopfällbar cykel vs citycykel

Vi måste först avgöra om du över huvud taget behöver en hopfällbar cykel eller om det vore en bättre idé att köpa en vanlig citycykel. Många antar att hopfällbara cyklar är billigare i och med att de är mindre. Precis som med många andra produktkategorier så finns det olika produkter på olika prisnivåer beroende på vad man vill få ut av produkten.

Vad kommer du använda cykeln till?

Du kan enkelt få in en hopfällbar cykel i en bagagelucka och ha med den på tunnelbanan. Om du kommer att åka på trånga ytor är manövrering och smidighet är viktigare än att kunna åka en längre distans så är hopfällbara cyklar ett riktigt bra val. Om du däremot letar efter hastighet, bekvämlighet och prestanda men vill fortfarande ha en robust cykel som du kan navigera i en stadsmiljö, så bör du ta en titt på våra citycyklar alternativt hybridcyklar (om du vill åka på varierade och längre sträckor) istället.

Hur portabel din cykel är beror helt på dess vikt och hur kompakt den är när man väl har fällt ihop den. Ta en extra titt på om det går att rulla den ihopfällda cykeln, de lättaste cyklarna brukar man kunna bära i en hand. Anledningen till det är att man har avvägt vikt och en mer kompakt form mot att inte kunna rulla cykeln.

Det blir så klar svårare att bära med sig en cykel på tunnelbanan jämfört med att kunna rulla den och det är just därför du måste avgöra vad som är bäst för dig. Vill du ha en cykel som är lättare och mer kompakt som får plats i ett litet bagageutrymme eller förvara den enkelt på vinden eller vill du ha en cykel som är lite bredare när den är ihopvikt så att man kan enkelt kan rulla den på tåget eller bussen?

Om du letar efter komfort samt mer hastighet på kortare sträckor samtidigt som du behåller möjligheten att kunna vika ihop din cykel så kan du ta en titt på våra elcyklar! En eldriven cykel kommer alltid väga ett par kilo mer än en cykel utan batteri.

Oavsett vad du kommer att använda cykeln till så finns vi alltid här för att hjälpa dig om du har några frågor. Vår personal har jobbat med cyklar i många år och vill alltid göra sitt bästa för att hjälpa dig hitta den bästa cykeln som passar just dina behov!