Hybridcyklar

26 Produkter Produkter

sortera efter

Gillar du att ha lika bra manövrering som när du åker på en mountainbike men vill fortfarande åka snabbt som på en landsvägscykel? Prova en av våra hybridcyklar så kan du få det bästa från båda världar!

Produkten lades till
Jämför produkterna (0/5)
Öppna
Ej tillgänglig för jämförelse
Jämförelselistan är full. Var god och ta bort en produkt.
Ta bort

Vad är en hybridcykel?

En hybridcykel är en kombination mellan en landvägscykels stabilitet och manövreringen samt antal växlar som man kan hitta i en mountainbike. Hybridcyklar är extremt praktiska i och med att de är så mångsidiga. Hybridcyklar passar perfekt för stadsmiljöer, landsvägar och för fitnessträning.

Hybridcyklar är byggda med stabila ramar och är gjorda för att man ska kunna sitta bekvämt på dem. Alla våra hybridcyklar är gjorda av aluminium vilket är en lättare metall jämfört med stål (som var standarden förut). Skillnaden mellan de olika prisklasserna är hur lätta och hur enkla de är att manövrera. Den billigaste hybridcykeln vi har kan man enkelt pendla till jobbet med om man bor ca 30 km från jobbet.

Hjulen brukar vara lika stora som på landsvägscyklar men däcken är i regel större. Det innebär att man kommer att ha en större kontaktyta (och mer friktion) men också en mjukare och skönare körning.

I och med att hybridcyklar har lika många växlar som mountainbikes så blir det väldigt enkelt att klättra upp för branta backar med de mindre växlarna. Hybridcyklar har skivbromsar (i medel-prisnivån och uppåt) precis som mountainbikes för att ha bättre bromskraft.

Platta styren gör så att du får en stabilare och skönare åktur jämfört med till exempel de böjda styrena som man kan hitta på racercyklar som är gjorda för att man ska böja sig långt fram när man cyklar.

Våra hybridcyklar har styret i samma höjd som sätet och är placerat så att ens tyngd är jämt fördelat mellan styret och sitsen för att ha en stabilare körning. För att din viktfördelning på cykeln ska bli optimal som möjligt så rekommenderar vi först och främst att titta noga på produktbeskrivningen som förklarar hur lång man borde vara för att kunna använda respektive cykel på bästa sätt.

För det andra bör du justera sätet så att det är tillräckligt högt. Om du sitter på sadeln och kan röra marken med dina tår så är sitsen korrekt justerad.

Hybridcyklar är gjorda för att man ska kunna åka i städer, ute på grusvägar och vanliga landsvägar. I medel-prisklassen och uppåt så har våra hybridcyklar stötdämpare vilket gör att man också kan åka på ojämn terräng.

Om du kommer bara att åka på en viss terräng som på asfalt i storstäder, så rekommenderar vi att du tar en titt på våra citycyklar. Om du vill göra trick, hoppa och åka på riktigt utmanande terränger så borde du kolla på våra BMXoch om du vill ta dig från A till B så snabbt som möjligt så bör du se våra landssvägscyklar.

Om du dock kommer att cykla på olika terränger och vill ha en cykel som är gjord för att vara bekväm och mångsidig så är en hybridcykel på Decathlon det rätta valet för dig.