Vandringsskor och tillbehör

226 Produkter Produkter

sortera efter

Produkten lades till
Jämför produkterna (0/5)
Öppna
Ej tillgänglig för jämförelse
Jämförelselistan är full. Var god och ta bort en produkt.
Ta bort

Hur väljer man vandringsskor?

Att välja ett perfekt par av vandringsskor är lite som att göra matchmaking. Vandringsskorna måste passa med de platserna där du kommer att använda dem. Innan du bestämmer dig för vilka du ska välja så måste du vara säker på att de passar dig perfekt. Att välja rätt vandringsskor handlar om mer än om att välja utefter sin skostorlek.

För att välja rätt vandrarsko måste du se hur bra skon stödjer dig, vilket material skon är gjort av samt hur bra skon passar din fot. Den här informationen är nyckeln till din komfort under din vandring.

Den största delen av stödet kommer från lagret som befinner sig mellan den delen av sulan som du rör din fot med och den som rör marken samt den bakre delen av skon som går runt din häl. Hårdare mellansulor gör att du knappt kommer att känna hårda grenar och stenar när du trampar på dem. Ju högre upp skons tyg sträcker sig över din vrist på foten, desto mindre risk har du att stuka den om du trampar fel under vandringen.

När det gäller material så är vattentäta skor perfekta under regniga dagar och när du måste gå över bäckar eller mindre floder. Däremot kan vattentäta skor isolera så mycket att fötterna blir enkelt för varma under varma dagar. Det är därför rekommenderat att välja lättare skor vid varmare väder som släpper in mycket luft om du ska på längre vandringsturer.

Om du däremot har tyngre packning så kan stelare och mer robusta skor erbjuda mer stabilitet under vandringen och dessutom så håller skorna längre. Se bara till att prova dem innan du går ut på en lång vandring. Tyngre och robusta skor är oftast till för svåra väderförhållanden eller då du går på mycket ojämna stigar med utrustning.

Hur bra skon passar din fot är det viktigaste du måste tänka på. Du kan inte gå på en lång vandring med en sko som är obekväm. Baksidan av skon får inte tära mot din här när du går. Skon måste hålla din fot på plats och dina tår måste ha plats för att kunna röra på sig. Om du slår främre delen av din sko mot en hård sten medan du går ner för en backe så kan du skada dina tår om skon är för liten.

Du kan dessutom få skavsår och blåsor väldigt snabbt om din sko inte är i rätt storlek så välj det är viktigt att du är säker på passformen.

Ju tyngre belastning du har och ju längre vandringar du går på, desto viktigare kommer det att vara för dig att följa de här råden för att du ska kunna gå bekvämt under en lång tid.

Lägg märke till att våra skor har markerats med rekommendationer vad gällande vilka distanser man bör gå med dem. Sandaler är så klart inte rekommenderat för att man gå på en tremilsvandring till skillnad från vandrarskor för erfarna. Se därför till att läsa igenom produktbeskrivningarna så att du hittar ett par som passar just dig.

För att försäkra din komfort under vandringen så kan det vara en bra idé att se över våra tillbehör eller ta en närmare titt på vinterkängor, vandringskängor eller sandaler som passar dig.