Köp dina julklappar före den 15 december för leverans innan jul. Få expressleverans fram till den 20 december på ett urval av produkter. Läs mer, klicka här.

Inlines

75 Produkter Produkter

sortera efter


Produkten lades till
Jämför produkterna (0/5)
Öppna
Ej tillgänglig för jämförelse
Jämförelselistan är full. Var god och ta bort en produkt.
Ta bort

Inlines för nybörjare, erfarna och experter

De mest populära inlines är de för freeride och fitness i och med att de är de mest mångsidiga och perfekta för nybörjare. Många erfarna åkare tycker om dem för att de är designade med kvalité i åtanke och för komfort. De håller under en väldigt lång tid och har ett kullager som kan mätas med de bästa i branschen.

Vi och våra kunder har testat våra inlines i stadsmiljöer och i all-round miljöer och vi kan se att de är riktigt bra för korta samt medium distanser och är ett bra alternativ till att springa (som motionsform). Inlines som träningsform höjer din metabolism, bygger upp dina muskelstyrka samtidigt som det är skonsamt för dina leder.

Oavsett vilka inlines du väljer så är det alltid bra om du alltid har skydd och utrustning som krävs så att du inte skadar dig i onödan. Rullskridskoåkning är en av de mest balanskrävande aktiviteterna och har en svårare inlärningskurva än cykling för många. Det är därför vi rekommenderar varmt att du tar en titt på vår utrustning för inlines.

Skillnaden mellan quads och inlines

Quads

Quads är mer kända som traditionella rullskridskor och dess fyra hjul är placerade i två par sida vid sida.
 • De är perfekta för att åka inomhus på en platt yta som ger bra grepp och som tillåter att man åker runt avslappnat under en längre period med en lägre fart.
 • De är perfekta för att åka inomhus på en platt yta som ger bra grepp och som tillåter att man åker runt avslappnat under en längre period med en lägre fart.
 • De kommer i olika former, de kan komma i old-school läder eller som låga skor som ser ut som vanliga sneakers fast med hjul. Vi på Decathlon har valt att sälja det mest klassiska och nostalgiska designerna.
 • Quads används i olika stilar, från att vara skridskor för konståkning till att vara skridskor för derby och “jam skating”.
 • Hjulen är placerade som en rektangel under foten.
 • Svårt att åka snabbt med.
 • Svårare att svänga med och mindre flexibla jämfört med vanliga rullskridskor.
 • Stabila och lätta lära sig att använda.

Inlines/vanliga rullskridskor

Inlines (också kallat rollerblades) är designade med fyra eller fem hjul som är placerade i en rad.

 • Är idealiska för åkning utomhus.
 • Används till sporter som freestyle, speed skating och hockey.
 • Mindre stabila än quads och kräver mer balans vilket gör att de inte är lika enkla att lära sig.
 • Gjorda av hård plast som förstärker stödet för vristerna.
 • Gjorda för hastighet och motion

Råd för nybörjare

Om du ska åka för första gången så kan det vara en bra idé (speciellt för små barn) att prova att lära sig åka på quads innan du provar på vanliga inlines. När du väl har blivit en van åkare så är det värt att prova på med inlines så att balansen inte blir ett stort problem i början. Vem vet, du kanske kommer att börja åka med quads inomhus på vintern och med rollerblades utomhus på sommaren?

Var noga med att välja rätt inlines för rätt ändamål. Wheelys är roliga skor med ett hjul kopplat i hälen som gör att man kan åka lite snabbare än jogging-hastighet men är inte bra för längre sträckor till skillnad från inlines som är gjorda för fitness. En annan stor skillnad mellan olika typer av inlines är den mellan freestyle och hockey. Freestyle-inlines har bara två hjul, ett som är placerat längst fram respektive längst bak på skon för att underlätta grindes och trick.