Sparkcyklar för Barn

21 Produkter Produkter

sortera efter

Produkten lades till
Jämför produkterna (0/5)
Öppna
Ej tillgänglig för jämförelse
Jämförelselistan är full. Var god och ta bort en produkt.
Ta bort
oxelo

Hur väljer man en sparkcykel för barn?

Det är inte svårt att föreställa sig varför barn älskar sparkcyklar så mycket. Att köra på en är bara jättekul och det krävs inte mycket energi för att komma upp i en bra fart! En sparkcykel för barn kan därför vara just det som barnet behöver för att släppa ut ångan samtidigt lära sig att balansera och sporta.

Men vilken sparkcykel ska man köpa? Det är en stor fråga, eftersom det finns många olika typer av sparkcyklar för barn på marknaden. Så här är några tips som hjälper dig att välja.

Vad måste man tänka på när man ska köpa en sparkcykel för barn?

Det finns så klart inget svar på frågan om vilken som är den bästa sparkcykeln för barn, eftersom det beror på faktorer som barnets ålder, vikt och kroppsform.

En sak som du bör jämföra hos sparkcyklar är om de har ABEC-betyg. Detta är standarden som definierar sparkcyklarnas kullager. Ju lägre detta betyg är, desto långsammare blir scootern. Det är därför viktigt när du köper ditt barns allra första sparkcykel, att gå efter ett lägre nummer. En ABEC 1-sparkcykel, till exempel, bör vara bra för att hjälpa ditt barn att hitta sin balans på sin sparkcykel utan att kunna gå för fort.

Det finns också avgörande skillnader mellan hjulen och hjulkonfigurationerna för barn-sparkcyklar. Hårda hjul borde vara mer hållbara än deras mjukare motsvarigheter, men de kommer också sannolikt att ge barnet mindre komfort. Tänk också på att vissa sparkcyklar har inline-hjul, medan andra hjul är arrangerade i en triangel.

Sparkcykelns plattform där barnet ställer sina fötter bör övervägas i och med att bredden varierar från modell till modell. Det är så klart enklare att stå stabilt om plattformen är bredare.

Vissa sparkcyklar har handbromsar på styret medan andra har bara bromsar över bakhjulet. Håll utkik efter hur man bromsar när du tittar på en sparkcykel och se efter vad ditt barn är bekvämast med.

Hur påverkar barnets ålder valet av sparkcykel?

Barn kan lära sig att åka sparkcykel redan vid två års ålder. Vi har så kallade mikro-scootrar som har tre hjul och är utformade för mindre barn i åtanke.

De mindre och mer stabila dragen hos sådana sparkcyklar gör det lättare för småbarn att lära sig hur man kan åka. Våra trehjuliga sparkcyklar är de mest stabila och är särskilt lämpade för nybörjare mellan två och fyra år gamla. Men om ditt barn redan är ganska bra på att hålla balansen och är lite äldre - ungefär mellan fem till sex år gammal - så kanske det vore en bättre idé om du istället tittade på en tvåhjulig sparkcykel. De är mindre stabila men åker snabbare.

Du vet säkert gott och väl att barn växer förvånansvärt snabbt. Då ditt barn blir mellan sex och 12 år är det klokt att ge dem en sparkcykel som är utformad för mer regelbunden och utmanande användning. Vi har många stora fällbara sparkcyklar för barn som har mer flytande kullager och mjukare hjul som gör det mycket enklare att rulla fram.

Oavsett vilken sparkcykel du köper till ditt barn så måste du se till att den passar deras sätt att åka. Om ditt barn vill göra freestyle-trick så borde de ha en sparkcykel som är gjord just för det ändamålet. En sparkcykel som är designad för pendling på långa sträckor är bara inte tillräckligt stryktålig för att klara av trick och hopp. Se därför till att fråga ditt barn exakt vad de vill ha av en sparkcykel när de blir äldre.

Sparkcyklar brukar vara en av de första färdmedlen som barn lär sig att balansera med. Därför bör barnet ha tillräckligt med armbågs- och knäskyd samt hjälm.