Dölj filter
Filters 0
Sortera efter:
Filters 0

Kolla in vårt sortiment av skyddsutrustning för säker skidåkning och snowboarding i backen och parken: ryggskydd, skyddsbyxor, knäskydd och till och med handledsskydd.

Dölj filter
Visa filter
·
11 produkter
Sortera genom:

För att känna dig skyddad och säker i skidbacken och utanför pisten rekommenderar vi att du investerar i kroppsskydd. Det finns olika typer av kroppsskydd för skidåkning och snowboarding: ryggskydd, skyddsshorts, knäskydd och handledsskydd för snowboarding. Ryggskyddet är till för att skydda din ryggrad mot ett dåligt fall. Du kan placera det avtagbara ryggskyddet under din skidjacka. Du kan också använda ryggskyddet för andra utomhussporter som till exempel mountainbike. Vissa av våra ryggskydd har faktiskt utvecklats tillsammans med Decathlons mountainbike-team för båda sporterna. När det gäller kroppsskydd har vi nyligen utvecklat en innovation som gör det möjligt att dra på vårt avtagbara ryggskydd direkt på din Decathlon-skid- eller snowboardjacka för att anpassa det efter behov.

När du åker skidor eller snowboard riskerar du att falla, så vadderade skyddshorts hjälper till att absorbera effekten av fall bakåt. Det är ett bra skydd för höfterna och svanskotan. Den bärs under byxorna, precis ovanför dina termiska underställ. Shortsen tillverkas ofta i stretchmaterial för ökad komfort och bra rörelsefrihet. Knäskydd är mycket användbara för snowboardåkare, särskilt nybörjare. Hos Decathlon hittar du också snowboardbyxor med avtagbara knäskydd. Slutligen är handledsskydd en säker investering i backen, då det är lätt hänt att skada handleden vid fall. De bärs under dina skidhandskar eller vantar. Ett tips är därför att kolla så att handledsskydden passar med dina handskar!.

Alla våra kroppsskydd testas grundligt för att de ska uppfylla alla säkerhetsstandarder och så att du ska känna dig så skyddad som möjligt i backen. Testerna innebär omfattande slagtester, dvs förmågan att absorbera stötar. För att du ska känna dig trygg på skidorna rekommenderar vi starkt att du bär ett kroppsskydd.

Glöm inte det viktigaste i skyddet i skidbacken: skidhjälmen! Det finns många modeller på marknaden, alla med olika konstruktioner, tekniker, funktioner och design för att uppfylla allas behov. Men trots skidhjälm är det viktigt att du håller dig uppmärksam och säker i backen!