Dölj filter
Filters 0
Sortera efter:
Filters 0

Skidhjälmen är det viktigaste skyddet i skidbacken. En skidhjälm är ett viktigt val och skyddar dig samtidigt som den ger dig värme och komfort.

Dölj filter
Visa filter
·
57 produkter
Sortera genom:
 1. Pris 249 kr
  WEDZE

  SKIDHJÄLM H100 VUXEN GRÅ

  (11)
 2. 799 kr
  Pris 699 kr
  -12%
  WEDZE

  SKIDHJÄLM - PST 580 - VUXEN SVART/GRÅ

  (6)
 3. 1 199 kr
  Pris 949 kr
  -20%
  WEDZE

  SKIDHJÄLM MED VISIR HRC550 VUXEN SVART

  (4)
 4. 799 kr
  Pris 699 kr
  -12%
  WEDZE

  SKIDHJÄLM PST 580 VUXEN VIT

  (6)
 5. Pris 1 199 kr
  WEDZE

  SKIDHJÄLM PST 900 MIPS SVART

  (1)
 6. Pris 599 kr
  WEDZE

  SKIDHJÄLM - HRC 500 VUXEN SVART

  (4)
 7. 449 kr
  Pris 349 kr
  -22%
  DREAMSCAPE

  Skidhjälm snowboard H-FS 300 Vuxen Junior lila

  (8)
 8. 699 kr
  Pris 599 kr
  -14%
  WEDZE

  Skidhjälm - FR 500 grön

 9. 799 kr
  Pris 549 kr
  -31%
  WEDZE

  SKIDHJÄLM - PST 580 Vuxen rosa/vit

  (6)

Skidåkning, snowboardåkning och pulkaåkning är vintersporter som kräver lämplig utrustning för att kunna utövas på ett säkert sätt. Bland tillbehören är skidhjälmen definitivt den viktigaste.Höga hastigheter i skidbacken och många skidåkare i samma spår ökar risken för olyckor och huvudet är det första du borde skydda. Idag bär nästan alla barn skidhjälm, men samma sak kan tyvärr inte sägas om vuxna. Alla skidexperter rekommenderar dock starkt att vi bär en skidhjälm för att skydda huvudet vid ett fall.

Här på Decathlon erbjuder vi ett brett utbud av hjälmar: skidhjälmar för herr, skidhjälmar för dam, skidhjälmar för barn, freeridehjälmar och snowboardhjälmar. Eftersom det inte går att sätta ett pris på huvudets komfort rekommenderar vi starkt att du kommer och provar din skidhjälm i butiken innan du köper. Det finns flera olika storlekar på skidhjälmar, men alla våra hjälmar har ett spännhjul på baksidan för att justera den så nära skidåkarens huvud som möjligt. För att ta reda på din storlek behöver du bara mäta din huvudomkrets. Priserna varierar från en skidhjälm till en annan, men alla skyddar ditt huvud på samma sätt vid ett fall. En skidhjälm blir dyrare om den till exempel är utrustad med ett ventilationssystem eller om den har en RECCO-signal för lavinspaning.

Skidhjälmens uppgift är att skydda skidåkarens huvud vid fall eller kollision. Men för optimal säkerhet är det också lämpligt att skydda ögonen, särskilt i bergen där ljuset i samband med solens reflektion på snön är särskilt aggressivt. Du har då två lösningar: välj kombinationen hjälm/glasögon eller välj en hjälm med visir.

Alla skid- och snowboardhjälmar måste uppfylla kraven i standarden NF (eller CE) EN 1077.

Vissa hjälmar innehåller MIPS säkerhetssystem. Detta ger ett bättre skydd, särskilt mot sneda stötar.

Om du åker skidor eller snowboard på tävlingsnivå är det inte bara obligatoriskt att bära hjälm, utan den måste också vara FIS-godkänd och ha ASTM 2040-certifiering.

De flesta skidhjälmar från Decathlon har ett ventilationssystem för perfekt temperaturkontroll. Det bästa alternativet är ett justerbart ventilationssystem som låter dig hantera luftflödet på ett mycket enkelt sätt.

Här på Decathlon kan du dra nytta av ett brett utbud av skidhjälmar som kombinerar komfort, soliditet och design. Wedze skidhjälmar och snowboardhjälmar som säljs på Decathlon erbjuder dig högkvalitativa produkter till låga priser. Naturligtvis uppfyller de helt och hållet de europeiska standarderna, vilket garanterar att du får en kvalitetsprodukt.