Dölj filter
Filters 0
Sortera efter:
Filters 0

Vandringsryggsäckar - Över 40 liter

En ryggsäck på 40 liter är den perfekta storleken för de flesta vandrare. Den kan bära allt du behöver utan att vara för stor och otymplig. Men om du har lite extra att bära med dig kan en ryggsäck på 50 liter ge extra utrymme för ytterligare mat, vatten och kläder. Utforska vårt sortiment av ryggsäckar..

Dölj filter
Visa filter
·
23 produkter
Sortera genom:
Efter pris
Efter storlek
Efter produkttyp
Efter färg
  • GRÅ
  • BLÅ
  • SVART
  • BRUN
  • KAKI
  • TURKOS
  • VINRÖD

Oavsett om du är en nybörjarvandrare eller ett erfaret proffs är det viktigt att ha en bra ryggsäck. Den måste vara tillräckligt stor för att du ska kunna ta med dig allt du behöver, till exempel en vattenflaska, vattentäta kläder om vädret skulle förändras, kanske en sovsäck och ett tält om du planerar en övernattningsresa, och alla andra kläder och vandringstillbehör som du kan tänkas behöva.

En vattentät ryggsäck på 40 liter är den perfekta storleken för de flesta vandrare. Den är tillräckligt stor för att du ska kunna bära alla dina saker bekvämt utan att vara för stor och skrymmande. Samtidigt håller ryggsäcken allting torrt om det regnar. Eller så kan du verkligen sätta ett vattentätt ryggsäcksöverdrag på vilken ryggsäck som helst för att göra den vattentät.

Bekvämlighet är viktigt när du bär en 40L-ryggsäck, så leta efter bra axelremmar och ryggvaddering som ger extra skydd. Många stora ryggsäckar har också höftbälten som är bra för att fördela en tung last och avlasta din rygg och dina ben. Vissa har också remmar som går över bröstet för att ytterligare hjälpa till med viktfördelningen.

Om du planerar att campa några dagar i vildmarken så ger en ryggsäck på 50 liter extra utrymme för tält, sovsäck, matlagningsutrustning, extra mat och kläder.

Mäns och kvinnors kroppsformer är olika, så en ryggsäck för dam på 50 liter kan ge mer komfort för kvinnliga vandrare. Män tenderar att ha bredare axlar än kvinnor, så en ryggsäck som är gjord för damer kommer att vara utformad med detta i åtanke. Kvinnor har också genomsnittligt kortare överkroppar, så längden på en ryggsäck från axel till höft kommer att vara kortare. Damryggsäckar har också något annorlunda höftbälten, som hjälper till att avlasta ryggsäckens vikt från våra axlar. Men oavsett om du väljer en specifik ryggsäck för dam eller inte är det en bra idé att prova så många som möjligt för att hitta den perfekta formen och passformen för just dig. Se fler vandringsryggsäckar här.