Dölj filter
Filters 0
Sortera efter:
Filters 0

Upptäck Decathlons breda utbud av vandringsstavar för ökat stöd och bästa komfort under vandringen! Oavsett väder och säsong är vandring en härlig friluftssport som ger dig möjlighet att koppla av från vardagen och komma ut i naturen. Precis som med alla sporter kräver vandring rätt utrustning för att du ska kunna njuta så mycket som möjligt av din upplevelse.

Dölj filter
Visa filter
·
20 produkter
Sortera genom:

Vandringsstavar är bra verktyg för alla typer av terräng. De hjälper dig att hålla balansen när du går och ger dig extra stabilitet på löst underlag. Det finns många olika typer av vandringsstavar, men de har alla liknande egenskaper, bland annat ett bekvämt handtag, justerbar längd och en handledsrem.

När du använder vandringsstavar, tänk på att hålla armarna i ett neutralt läge och använd axlarna för att driva framåt med stavarna. Vandringsstavar kan också hjälpa dig att gå i upp och nedförsbackar. Tanken med stavarna är att de ska utöka din balansyta, vilket innebär att du har mindre risk att falla. När du går uppför en backe med stavar kan du förkorta staven och använda överkroppen för att dra upp dig. Vandringsstavar är också ett bra sätt att gå nerför backar i snabbare takt och på ett säkrare sätt. Vandringsstavar underlättar dessutom för dina knän då de dämpar stötarna när du går och ger dig en skönare promenad.

Om du ska vandra flera dagar i rad rekommenderas lätta vandringsstavar. Speciellt om du måste hänga dem på din ryggsäck som redan innehåller alla dina tillhörigheter. För att spara utrymme rekommenderar vi att du använder hopfällbara eller teleskopiska stavar (2 eller 3 sektioner) eftersom de enkelt kan förvaras i en väska eller lämnas i bagageutrymmet på din bil (så att du aldrig glömmer dem). Beroende på din aktivitet, välj stavar som passar dig bäst. 1 sektion för en styv och tålig stav som du inte behöver lägga i ryggsäcken. 2 eller 3 sektioner för mer frihet i förvaring och mindre styvhet. Välj sedan material: aluminium för att motstå vridning eller kol för att spara vikt.

Teleskopiska vandringsstavar kan enkelt anpassas till din storlek, men också till terrängens svårighetsgrad. De vanligaste modellerna är twist-lock stavar. Skruven inuti skarven gängar upp i en plastplugg, vilket gör att den expanderar mot insidan av nästa sektion. Extra grepp under handtaget är också en fördel. Spaklåsstavarna klämmer lätt till rätt höjd. De är tyngre än vridlåssystemet och är mer praktiska på vintern när man oftast bär handskar. Hopfällbara stavar är lättare och mer kompakta än teleskopstavar. Den enda nackdelen är att deras längd inte är lika lätt att justera när man är ute och vandrar.

Plasthandtag är hårdare och därmed mindre bekväma än gummi, kork eller skum. Vissa handtag har även handledsband, vilket är praktiskt i snön på vintern. Handledsremmen används för att du inte ska tappa staven när du går och säkrar även stödet genom att förhindra att handen hela tiden spänner handtaget. Volframkarbidspetsar är mer motståndskraftiga mot nötning än stål. Trekkingstavar säljs med en sommartruga och en mycket bredare för vintern för att förhindra att stavarna sjunker ner i mjuk terräng.

Att ge sig ut på vandringslederna är ett utmärkt sätt att hålla sig i form och njuta av naturen. Men vi måste vara försiktiga, särskilt på ojämna stigar och lös, stenig terräng. Även för de mest smidiga kan vissa vandringsleder vara farliga. Om du letar efter vandringsstavar för seniorer har vi många valmöjligheter! Tuffa och hållbara vandringsstavar garanterar en säker och bekväm promenad på ditt nästa äventyr. Och när du inte använder dem är det bara att fästa dem på din vandringsryggsäck eller använda sidofickorna för att förvara dem. Bläddra igenom vårt sortiment av vandringsstavar och kolla gärna in all vår vandringsutrustning!