Dölj filter
Filters 0
Sortera efter:
Filters 0

Våra kajaker finns i olika prisklasser, från nybörjare till erfarna och experter. Här hittar du både hårda kajaker och uppblåsbara kajaker. Om du vill veta hur man ska välja kajak kan du scrolla ner till slutet av sidan.

Hide filters
Show filters
23 produkter
Sortera genom:
 1. 2 999 kr
  Pris 2 699 kr
  -10%
  ITIWIT

  Kajak uppblåsbar 1-2 platser grön

 2. 4 999 kr
  Pris 4 299 kr
  -14%
  ITIWIT

  UPPBLÅSBAR KAJAK DROP STITCH HÖGTRYCK X100+ 3 P

 3. 2 299 kr
  Pris 1 999 kr
  -13%
  ITIWIT

  KAJAK UPPBLÅSBAR 1 PLATS GUL

 4. Pris 14 999 kr
  TAHE OUTDOORS

  UPPBLÅSBAR KAJAK HÖGTRYCK BREEZE 3 PLATSER

 5. Pris 12 999 kr
  TAHE OUTDOORS

  UPPBLÅSBAR KAJAK HÖGTRYCK BREEZE 2 PLATSER

 6. 13 999 kr
  Pris 10 999 kr
  -21%
  ITIWIT

  Kajak Drop Stitch högtryck STRENFIT X500 2 platser

 7. Pris 5 999 kr
  ROTOMOD

  KAJAK MAKAO RTM

VAD SKA MAN TÄNKA PÅ NÄR MAN KÖPER EN KAJAK?

Med en kajak kan du nå sköna campingplatser vid stranden, tyst utforska sjöar och vikar, njuta av hissnande vyer som inte kan ses från stranden, gå på morgonträning runt sjön eller bara leka i vattnet med barnen.

Precis som det finns många sätt att använda kajaker, det finns många val av båtar. Hur vet du vilken kajak som är bäst för dig? Då du ska bestämma dig för en kajak, fokusera på några viktiga punkter:

 • Var vill du paddla? Är det vid en sjö, en kust eller en flod? Detta hjälper dig att börja begränsa dina val.
 • Sit-in eller sit-on-top? Föredrar du skyddet av en traditionell sit-in eller öppenheten i en sit-on-top? Om du är öppen för båda, är det också bra.
 • Kajakens vikt vikt och din budget: Material som avgör kajakens vikt och hållbarhet är den största faktorn som påverkar båtens pris.
 • Hänsyn till form och storlek: Dessa påverkar hantering och lastutrymme.

VAR KOMMER DU ANVÄNDA DIN KAJAK?

Båtar kategoriseras inte efter vattentyp, men det är fortfarande bra att börja här och tänka på vilken miljö du planerar att utforska innan du väljer din båt.

Stilla sjöar: Om du paddlar på en stilla sjö en kortare distans (ca 20 km eller kortare) kan du gå med valfri sit-on-top eller fritidskajak och ha kul. I det här fallet är pris och komfort din prioritet i och med att du inte behöver fokusera på att komma i mål så snabbt som möjligt.

Våra uppblåsbara kajaker brukar vara uppskattade för det här ändamålet i och med att de är mjukare, lite rymligare och väldigt enkla att transportera i en ryggsäck.

Kuster: Här spelar vindar, vågor och strömmar in i ditt beslut. Det kan då vara klokt att välja en kajak som man sitter i. Ju längre ner man sitter i kajaken, desto mer stabilitet kommer man ha. Det är ofta väldigt kallt ute vid de Svenska kusterna så det är i regel bra att ha ett överdrag över kajaken när du paddlar.

Floder: Om du vill ha en stabilare kajak så att du inte välter över för enkelt så bör den vara lite bredare och kortare. Det kommer dock göra du paddlar lite långsammare. Det är så klart inte ett problem om du paddlar längst en flod då strömmen ger mer än tillräckligt med fart. Manövreringen är det du måste fokusera på och därför är vikten och utformningen det viktigaste att hålla reda på.

Floder och sjöar: Om du planerar att använda din båt i både rinnande och stillastående vatten så bör du välja en kort rekreations-sit-in eller sit-on-top kajak. Dessa crossover-båtar har vanligtvis en skedda (en fena liknande rodd som ökar stabiliteten). En kort båt med roder skulle också vara ett alternativ, men roder finns vanligtvis på längre båtar.

Längre och hårdare kajaker brukar i regel vara mycket snabbare men mindre stabila. Det kan dessutom vara svårt att få med sin ryggsäck samt packning i och med att det inte finns mycket plats för bagage.

Glöm inte att välja till rätt kajaktillbehör som kajakleash, kajaktpump, kajakkapell och kajakpaddlar för en lyckad paddeltur!