Dölj filter
Filters 0
Sortera efter:
Filters 0

Med en kajak kan du nå outforskade stränder, upptäcka sjöar och vikar, njuta av hissnande vyer, träna eller bara leka i vattnet med barnen. Vi har kajaker för alla nivåer och användningsområden - hårda och uppblåsbara, i olika prisklasser. Scrolla ner för att se tips på hur du väljer rätt kajak!

Dölj filter
Visa filter
·
13 produkter
Sortera genom:

Det finns många olika kajakmodeller och det kan kännas svårt att välja den som passar dig bäst. Det första du bör tänka på är var du vill paddla, i stilla eller strömt vatten?

Andra aspekter beror på dina personliga preferenser. Föredrar du skyddet av en traditionell sit-in kajak eller bekvämligheten av en öppen sit-on-top kajak? Pris, vikt och utrymme spelar också roll beroende på din användning, hur du tänker transportera din kajak och om du behöver plats för packning.

Stilla sjöar

Om du tänker paddla på en stilla sjö eller kortare distanser (20 km eller kortare), rekommenderar vi en sit-on-top eller fritidskajak, för bästa pris och komfort.

Våra uppblåsbara kajaker brukar vara uppskattade för det här ändamålet i och med att de är mjukare, lite rymligare och enkla att transportera i en ryggsäck.

Kuster

Här spelar vindar, vågor och strömmar in i ditt beslut. Det kan då vara klokt att välja en kajak som man sitter i (sit-in). Ju längre ner du sitter i kajaken, desto mer stabilitet kommer du ha.

Floder

För paddling i floder med strömt vatten rekommenderar vi en bredare och kortare kajak för ökad stabilitet.

Kom ihåg att införskaffa rätt kajaktillbehör för en lyckad paddeltur, så som kajakleash, kajaktpump och kajakpaddlar! Tänk också på din säkerhet när du är ute på vattnet och använd en flytväst.