Dölj filter
Filters 0
Sortera efter:
Filters 0
Roddmaskiner för både nybörjare och erfarna roddare. Här finns både enklare modeller för vardagsträningen och roddmaskiner för tävlingsträning. Upptäck gärna hela vårt utbud av träningsmaskiner!
Dölj filter
Visa filter
·
6 produkter
Sortera genom:
 1. 12 990 kr
  Pris 12 399 kr
  -4%
  CONCEPT 2

  Roddmaskin Rowerg Standard CONCEPT 2 Snabb Leverans

 2. Pris 3 699 kr
  DOMYOS

  Roddmaskin grundläggande 120

  (20)
 3. Pris 2 099 kr
  DOMYOS

  Roddmaskin hopfällbar 100

  (38)
 4. Pris 14 499 kr
  CONCEPT 2

  Roddmaskin D PM5 CONCEPT2

  (15)
 5. Pris 5 999 kr
  DOMYOS

  RODDMASKIN 500B SJÄLVDRIVEN

  (6)

ATT VÄLJA RÄTT RODDMASKIN

För att få ett helt träningspass som tränar alla muskelgrupper så finns det inget som liknar roddmaskinen. Det är en perfekt maskin som hjälper dig med andning och träning av muskler, det är en riktigt effektivt hjälpmedel. Läs vidare för att få tips om hur man väljer rätt maskin.

Innan du väljer att köpa en roddmaskin: här kommer ett par bra anledningar till varför du bör investera i en!

Den här maskinen tillåter dig att replikera upplevelsen av att ro i en roddbåt vilket ger ett mångsidigt och fullständigt träningspass. Dessutom hjälper maskinen att:

 • träna samtliga muskelgrupper
 • kombinera styrketräning med motionsträning
 • uppnå dina fysiska mål snabbt
 • bygga upp muskelmassa och flexibilitet

I och med dessa fördelar med att träna med roddmaskiner så är det inte så konstigt att de finns i varje gym. Trots att det ser ut att vara enkelt att använda maskinen så är det viktigt att du genomför övningarna på ett korrekt sätt för att undvika överansträngningar eller sträckningar i din rygg, vilket kan leda till skador. Av den anledningen är roddmaskiner inte rekommenderat för de som har skador i nedre delen av ryggen.

VILKEN SORTS RODDMASKIN FÖR VILKEN SORTS ANVÄNDNING?

Varje roddmaskin är designad för att ge en idealisk nivå av komfort baserat på de målen som användaren har. Av den anledningen bör du välja roddmaskin utifrån de mål du har med träningen. Vill du få den fulla upplevelsen av att ro från ditt hem? Vill du ha en helhetstäckande fysisk träning? Vill du endast ro som en del av ett fullständigt träningsprogram? Roddmaskiner är skiljs från varandra beroende på vilket dragsystem de använder. Det finns två olika system som skapar motstånd för användaren på två olika sätt så att de ror på olika sätt.

DET SKANDINAVISKA/LATINSKA DRAGSYSTEMET

Det här är det rekommenderade systemet för de som vill ha en upplevelse som är så likt rodd på vatten så möjligt. Det Latinska dragsystemet reproducerar motståndet av vatten till en så hög grad att det är lika effektivt att träna på våra roddmaskiner som att träna på vattnet. Maskinerna tränar hela ryggen. Vg lägg märke till att de “korrekta” rörelserna som man måste göra för att utföra ett bra träningspass kräver utmärkt koordination vilket är väldigt svårt att bemästra, speciellt om du har aldrig rott tidigare.

CENTRAL DRAGNING

Är du ute efter ett helt och avrundat träningspass? Eller vill du ha en mer intensiv (atletisk) träningsupplevelse? Fördelarna med det centrala dragningssystemet har gjort det till det mest utbredda typen av roddmaskinger för både hem och gym. Det ger ett symmetriskt drag och mer flytande rörelser. Det gör det enklare att fokusera på positioneringen av kroppen på ett korrekt sätt (rät rygg, spänd mage osv.) vilket gör att träningen blir mer komfortabel och effektiv.

FUNKTIONER OCH DESS FÖRDELAR

RESISTANS

Magnetiskt driven resistans: det här systemet är väldigt enkelt att använda och det mest tysta. Att dra i hjulet med kabeln drar magneten närmare svänghjulet vilket ökar resistansen och svårigheten att dra i kabeln. Ingen friktion är involverad i processen vilket gör den så tyst! Det här är extra användbart om du inte vill störa dina grannar eller om du har sovande barn i närheten.

Luftdriven resistans: Den här typen av system har fördelen av att låta dig gradvis öka svårighetsgraden av dina övningar med obegränsat antal inställningar för motståndet! Ju hårdare du drar, desto hårdare blir motståndet. Mängden luft som kommer in i den pneumatiska kammaren kan justeras vilket i sin tur påverkar motståndet under träningen.

KONSOLEN

De flesta konsolerna ger dig den mest relevanta informationen: hastighet, distans som man har färdats, mängden förbrända kalorier. Ens genomsnittliga puls kan visas upp med hjälp av ett hjärt-puls bälte, som kan komma med maskinen eller som säljs separat. I vissa maskiner finns det dessutom inbyggda träningsprogram som vi rekommenderar att du tar en närmare titt på om du tränar roddning för första gången. Få plats maskinen i ditt hem.

Kompakt: de flesta modellerna av våra roddmaskiner har en smart hopfällbar mekanism som förenklar förvaring. Det här kan vara väldigt användbart för de som har begränsat utrymme hemma.

Upptäck gärna hela vårt utbud av träningsmaskiner!