Hide Filters
Filters 0
Sortera genom
Filters 0

Här hittar du padelracket för nybörjare, erfarna och experter. Decathlon padelracket är utvecklade av experter som själva spelar padel regelbundet. Vi har ett nära samarbete med padelindustrin och utvecklar våra produkter jämsides med sportens utveckling. Scrolla gärna ner till bottnen av sidan för att få reda på hur du ska välja padelracket!

Dölj filter
Visa filter
·
57 produkter
Sortera genom:

ATT VÄLJA RÄTT PADELRACKET

Det kan vara en svår uppgift att välja ett Padel-racket. Med så mycket val på marknaden är det lätt att känna sig överväldigad. Den här guiden kommer förhoppningsvis att ge information som kan vara bra att ha innan du bestämmer dig för det rätta racket.

Det viktigaste som du bör tänka på när du väljer ett Padelracket är att det känns bekvämt för dig, eftersom ett dåligt racket kanske inte bara skadar ditt spel utan också din kropp. Det finns inget sådant som ett perfekt Padelracket, varje spelare har något olika krav, men här är några tips kring vad du bör titta på när du väljer ett racket som passar dig.

Form: Det finns tre olika former för paddelblad. Den runda formen är den som rekommenderas för alla typer av nivåer, eftersom dess form är anpassad för att ha mer kontroll på bollen. Den ökade kontrollen är speciellt bra för de som vill börja lära sig sporten med en bra teknik. Den är gjord för att enklare utföra backspins och frontspins vilket gör att man förlitar sig mer på teknik än kraft i sitt spelande. Det droppformade racket är gjort för både hårdare slag och bra teknik och är därför format som ett vanligt tennisracket. Precis som det runda padelracket så är det här gjort för alla nivåer på spelaren. Det diamantformade padelracket är gjort för de mer avancerade spelarna och ger mer kraft i varje sving men har dock en liten “sweet spot”.

Vikt: Det här är en egenskap i varje racket som spelaren måste känna efter med erfarenhet. Det är inte bra eller dåligt att använda en viss vikt för ett visst padelracket, det måste passa spelaren. En större vikt på padelbladet ger mer kraft och en lättare vikt gör att det är snabbt och exakt. Ju lättare ditt padelracket är, desto mer arbete måste det utföra och desto mindre hållbart är det. Om du brukar slå hårt rekommenderar vi ett tyngre padelracket.

Balansen: Balansen är i regel direkt relaterat till formen på bladet. Diamantformade padelracket brukar i regel ha sin tyngdpunkt högt upp på racket och har i regel mycket mer kraft men mindre kontroll. Ett racket med låg tyngdpunkt har mindre kraft men mer kontroll.

Som exempel kan du tänka dig att du håller i en hammare, fast i fel ände. Du kommer att märka att det är väldigt enkelt att röra på den övre delen snabbt åt sidan till skillnad från om du håller i hammaren som vanligt.

Material: Materialet som ett paddelblad tillverkas med är tufft, men beroende på hur hårt eller mjukt det är, kommer dess livslängd att ändras. Ett mjukt material ger mer kraft men mindre kontroll, medan ett hårt material ger större kontroll när det gäller slående men mindre kraft.

Kärnan: De två materialen som används mest för att skapa kärnan i bladet är EVA-gummi och skum. EVA-gummi är hårt, mindre flexibelt, men dess hållbarhet är större. Det är just det här man använder i produktionen för att kontrollera kraft och kontroll i racket. Skummet har de egenskaper som helt strider mot EVA-gummi, det är mjukt, skapar halvdan kontroll och kraft och förbättrar studsen i padelracket. Skummet gör att man får bättre hållbarhet för racket.

Om du vill se till att vara fullt utrustad inför nästa match så vore det nog en bra idé att ta en titt på vår padelutrustning, våra padelbollar och fodral.