Dölj filter
Filters 0
Sortera efter:
Filters 0

Få ut det mesta av vårt sortiment av klätterkläder för män och kvinnor samt våra klätterskor och klätterhjälmar. Alla våra klätterkläder är stryktåliga och är gjorda så att du kan klättra utan att oroa dig för flexibilitet, tålighet och grepp.

Dölj filter
Visa filter
·
53 produkter
Sortera genom:
 1. Pris 599 kr
  SIMOND

  Klättersko - FIRST KLIMB grå

  (4)
 2. Pris 599 kr
  SIMOND

  Klättersko - ROCK+ grå

  (45)
 3. Pris 699 kr
  SIMOND

  Klättersko - ROCK+ turkos

  (45)
 4. Pris 399 kr
  SIMOND

  Klättersko ROCK junior grå/grön

  (30)
 5. 499 kr
  Pris 349 kr
  -30%
  SIMOND

  Klättersko ROCK

  (60)
 6. 129 kr
  Pris 89 kr
  -31%
  SIMOND

  Mössa – ALPINISM GRÅ

  (31)
 7. 549 kr
  Pris 449 kr
  -18%
  SIMOND

  Klätterjeans stretchiga V2 - VERTIKA dam

  (1)
 8. 149 kr
  Pris 129 kr
  -13%
  SIMOND

  T-shirt för klättring - VERTIKA herr grå

  (4)
 9. Pris 599 kr
  SIMOND

  Klättersko - ROCK+ ROSA

  (45)
 10. 1 399 kr
  Pris 1 199 kr
  -14%
  LA SPORTIVA

  Klättersko MIURA VS

  (2)

KLÄTTRINGSKLÄDER OCH KLÄTTRINGSSKOR FÖR NYBÖRJARE, ERFARNA OCH EXPERTER

Vad behöver man när man ska gå och klättra? Det finns ingen egentlig lista på saker som man behöver när man ska ut börja klättra, vare sig när man gör bouldering eller när man klättrar ute i naturen. Förr i tiden hade man knappt med sig klättringsskor och säkringar men det här har ändrats i och med att sporten har utvecklats så mycket genom åren.

I dagsläget är valet av märken och modeller för klätterkläder och klätterskor oändligt stort. Det du där emot kan vara säker på är att vissa former av klättring blir betydligt mycket enklare om man har med dig viss klättringsutrustning.

KLÄTTRINGSSKOR ÄR DEN VIKTIGASTE UTRUSTNINGEN

Utan specialecerad klättringsskor är det svårt att lämna marken. Se till att du köper ett riktigt bra par eller provar på flera olika klättringsskor innan du börjar se över all annan utrustning. Det finns massor av olika modeller av klättereskor och till och med gummit och sulan kan skilja sig åt beroende på vilket par man väljer. Valet av klättringsskor är viktigt för att det är den enda klättringsutrustningen som direkt hjälper dig att klättra. Vilken sorts sko du väljer beror på hur du klättrar.

De mer precisionsinriktade klättrarna som är villiga att uppoffra komfort i utbyte mot prestation bör välja ett par skor som har en ordentlig böjning i sin utformning vilket komprimerar foten för att maximera prestationen. Alternativt kan du välja en relativt platt sko som fortfarande ger grepp men som inte komprimerar dina fötter och som tillåter dig att kunna gå utan större problem vilket rekommenderas för nybörjare.

VAD SKA MAN HA PÅ SIG NÄR MAN KLÄTTRAR?

En vanlig klättrare brukar vara ung och ha en aktiv livsstil. Många klättrare gillar att visa upp sin personlighet genom sin outfit och därför kan det vara svårt att säga exakt hur klättrare klär sig. En stor del av klättring inomhus handlar om att planera sin väg och komma på hur man löser vissa problem när man försöker nå toppen av en speciell sträcka under tiden som man vilar. Under den tiden kan det vara skönt att ha på sig sköna kläder som inte bara är till för att vara flexibel och träna.

Det är av den anledningen som man kan se många klättrare ha på sig alla sorters kläder när de bouldrar. Många killar har bara shorts, klätterskor och klätterhjälm på sig när de klättrar medan andra har på sig jeans och tjocktröja. Många klätterkläder för dam och herr är där emot gjorda på det sättet att man ska ha en riktigt cool look samtidigt som man behåller flexibilitet i sina rörelser när man klättrar.

Det som också skiljer riktiga klättringskläder från vanliga kläder är funktionalitet. Klätteringskläder och klättringsskor är oftast vattentätt och isolerande vilket underlättar klättring i svårare förhållanden som i Sverige. Kläderna andas bättre och torkar snabbare i och med att materialet är gjort för att vara mer praktiskt för sporten.

Vi strävar efter att sälja de mest omtyckta klätterkläderna, klätterskorna och klätterhjälmarna på marknaden till ett så bra pris som möjlig